Sesamolja, erhållen ur frön från Sesamum indicum växt, är en av de bästa oljorna som kan användas för hudvård och hud näring. Även känd som sesamolja har en nötig doft och har varit i bruk för sina olika läkande egenskaper sedan urminnes tider. I själva verket är det en av de viktigaste oljor som används i hudvårdsbehandlingar och ayurvediska mediciner. Överflödet av näringsämnen som finns i det är det som gör det så bra för huden och är också bra för den allmänna hälsan. Fördelarna med huden, antingen för utvärtes bruk eller ens när konsumeras som en livsmedelsingrediens.

Sesamolja Näringsämnen

Den viktigaste näringsämne som innehåller det och det gör det så användbart i hudvård är vitamin E. Den innehåller vitamin E i överflöd tillsammans med vitamin B-komplex och vitamin A, vilket hjälper till att ge näring och föryngra huden. Andra nyttiga näringsämnen inkluderar fosfor, koppar, kalcium, zink och magnesium. Det "också kända för att innehålla kraftfulla antioxidanter kan vara användbara för att reversera åldrande av huden. Om den används regelbundet kan gynna huden på olika sätt och kommer också att ge en helt naturlig och lyster.Hud Sesamolja

Sesamolja kan användas på många olika sätt att njuta av dess fördelar för huden och lite kända för att ha biverkningar på huden. Det kan också blandas med andra oljor för att öka deras fördelar till huden.

  • Vitamin E i denna olja gör den till en utmärkt fuktkräm och mjukgörande som, om de används regelbundet, håller huden återfuktad och frisk, fukt och näring. Därför, kända för att vara mycket fördelaktigt för behandling av torr hud.
  • Med naturliga solskydd och egenskaper solskydds. Tillämpningen av sesamolja på kroppsdelar som utsätts för solljus kan hjälpa till att förhindra solbränna och andra skador orsakade av skadliga UV-strålar.
  • Lugnande och lugnande egenskaper det är allmänt används i massage och aromaterapi har. En ansiktsmassage eller huvudet innan läggdags kan hjälpa dig att få lite "av sömn och vila, och är användbar för personer som lider av sömnlöshet.
  • Den lugnande och helande också bra att reparera skadade hudceller och för hudföryngring. Tillämpningen av sesamolja för huden förbättrar blodcirkulationen, vilket hjälper till att reparera skadade hudceller och ger huden en frisk lyster.
  • Kryper också in i huden eller absorberas genom huden väldigt lätt, vilket hjälper huden känns mjuk, smidig och lätt.
  • Denna olja har förmågan att attrahera och fånga gifter som är lösliga i olja. Denna avgiftning huden kan göras genom att applicera varm olja på huden, låt det sitta i ca 15 minuter och sedan tvätta med varmt vatten utan tvål.
  • Antioxidanter hjälper till att minska uppkomsten av fina linjer och rynkor och hjälper till att hålla din hud ser yngre längre.
  • Topisk applicering är också kända för att vara användbara vid behandling och läkning av hudrelaterade sjukdomar, såsom psoriasis och eksem.
  • Det är också mycket användbara i att läka och förebygga akne på grund av dess draghållfasthetsegenskaper hos oljan.

Sesamolja kan appliceras på en daglig basis för ansiktet, på händerna och benen stanna hydrerade och mjuk. För att ta bort den starka lukten, kan blandas med mandelolja eller ricinolja. Den kan också användas på växter med torra spruckna fötter och armbågar och knän. Du kan också lägga några droppar till din badvattnet för att motverka uttorkning av huden efter bad.

Kallpressad sesamolja är bäst för dagligt bruk och utvärtes bruk. Du kan också dra nytta av det och näring genom att ingå i den dagliga rutinen för hudvård.