De flesta av oss har drabbats av huvudvärk någon gång eller annan. Huvudvärk kan orsakas av flera skäl. Barn kan påverkas av denna sjukdom. Med tunga skolväskor kan orsaka stress i nacken och leda till dålig hållning. Den kan också leda till kolumnförskjutning och orsaka smärta i huvudet. Förkylning, influensa, bihåleinflammation, klimatförändring, skallskador, stress och ansträngda ögon kan orsaka huvudvärk hos barn. Ibland kan en ihållande huvudvärk kan vara ett symptom på ett allvarligt medicinskt tillstånd. Det kan vara mycket handikappande och kan göra livet mycket svårt, då barn och vuxna ofta lider av detta tillstånd måste skaffa en läkarundersökning.

Orsakerna till ihållande huvudvärk

Migrän
Om du har lider av smärta på ena sidan av huvudet, kanske du lider av migrän. Migrän är en neurologisk sjukdom som yttrar sig i form av huvudvärk. Detta är en mycket försvagande tillstånd att smärtan kan pågå timmar eller tom dagar. Sinnena hos patienten att vara extremt känslig under en migränattack. Migrän kan utlösas av vissa miljöpåverkande faktorer, eller mat. Det antas också att ett hormon obalans eller kemiska förändringar i hjärnan också kan orsaka en migränattack.De spänningshuvudvärk
Denna tillstånd som kännetecknas av "spännings hatband" runt huvudet. Du kan känna att det finns "en vikt på toppen av huvudet. "En region i huvud, nacke och skuldra kan bli stel. Stress och brist på sömn kan orsaka huvudvärk.

Sinuit
uppleva en tråkig dunkande smärta på toppen av huvudet och ansiktet? Detta kan orsakas på grund av bihåleinflammation. Bröst är luckor runt ögon, kinder och näsa. Dessa är klädda med slemhinnor. När dessa membran blir inflammerade, slem inte utmattad och detta leder till infektioner. De som lider av bihåleinflammation kan drabbas av huvudvärk. Smärtan kan förvärras när patienten lutar sig framåt eller lutar.

HJÄRNSKADA
Om du har drabbats av en nedgång eller en olycka eller ett slag mot huvudet, kan du uppleva huvudvärk. Ett annat villkor som kallas hydrocefalus kan vara ansvarig för att orsaka smärta eller obehag i huvudet. Detta är ett medicinskt tillstånd där hjärnan börjar svälla på grund av intrakraniellt tryck. De som lider av hjärntumör eller hjärnhinneinflammation kan ha huvudvärk.

Fortsatt Hemicrania
Hemicrania ständig orsak smärta på ena sidan av huvudet. Smärta förekommer endast på ena sidan. Dessa kan vara mycket obehagligt och som migrän symptom. Patienten kan drabbas av nästäppa också. En annan typ är den nya dagliga ihållande huvudvärk, vilket kan påverka båda sidorna av huvudet.

Behandling

Om du har drabbats av återkommande huvudvärk, bör du rådfråga en läkare omedelbart. Det mycket viktigt att bestämma den underliggande orsaken till huvudvärk. Eftersom stress kan vara en bidragande faktor, bör du försöka att stanna avslappnad. Du kan prova alternativa helande behandlingar som yoga, meditation, akupunktur och aromaterapi för stress. Göra några förändringar i livsstil kan också hjälpa. Ansträngda ögon bör undvikas eftersom det kan också göra problemet värre. Om ditt jobb kräver att du sitta vid datorn under långa perioder, ta pauser.

Frekvent smärta eller konstant huvudet kan orsakas på grund av olika anledningar. Om du ofta lider av smärta, skulle det vara bättre att söka medicinsk hjälp.