Inälvsparasiter är parasiter som koloniserar sträckan människors och djurs mag. Även om de bor i kroppen, de flesta föredrar tarmväggen. Hos människor, de gör sin väg genom tarmkanalen av gästerna äter dåligt tillagat kött, dricker infekterat vatten, dricka smutsiga grönsaker, larv infekterad jord, förorenade av hundar eller använda mat som ett medium hud. Barn lider ofta av dem på grund av larven smittade jorden. Barnen leker ofta på golvet och inte ordentligt tvättade, eller äta med smutsiga händer och oren. Hakmask väg in i människokroppen genom bara fötter. Det finns några vanliga typer av inälvsparasiter hos människor, nematoder är den vanligaste av dessa. Dessa maskar infektera ungefär en fjärdedel av världens befolkning. Piskmask, rundmaskar, bandmaskar, rundmaskar och bandmaskar andra typer av maskar.

Symtom på inälvsmask

I de flesta fall finns det ingen, eller mycket få, symptom av inälvsmask. Om infektionen inte sprids, är det mycket svårt att upptäcka symptom på dessa maskar. Springmask infektion som orsakar inflammation i tarmen och lungorna säger. Det kan också åtföljas av illamående och/eller kräkningar. Viktminskning, feber, nervositet och irritabilitet är vanliga symtom på infektion med dessa parasiter.Trikiner orsakar intensiv klåda runt ljumsk och anus. Den mest uppenbara symptom på springmask infektion är periodiska epidemier och omväxlande diarré och förstoppning. Hosta och feber observerats även i vissa fall. Hakmask, också kan leda till anemi och ätstörningar. De andra symtom på maskinfektion inkluderar dålig andedräkt, mörka ringar under ögonen, den ständiga längtan efter mat, rastlöshet på natten tillsammans med mardrömmar och huvudvärk. Förlusten av vikt och anemi observeras symptom i de flesta fall av parasitangreppen.

Behandling

Det finns två typer av behandlingsmetoder, som är narkotika och åtgärder. Dock är förebyggande det bästa botemedlet. Du kommer att behöva vidta åtgärder för att säkerställa sina mat- och hygien försiktighetsåtgärder.

Mediciner
Om du misstänker att du har en infektion med inälvsmask, kan du välja engångsdos piller som dödar vuxna maskar. Du måste dock vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder för att förhindra återinfektion. Det finns också ett antal homeopatiska medel som hjälper vid behandling av dessa maskar i människor.

Huskurer
Det finns ett antal huskurer för att behandla inälvsmask. Några av de mest populära och effektiva rättsmedel som nämns nedan:

  • Vitlök är ett botemedel som. Den har använts av kineserna, greker, romare och indianer att bli av med dessa skadedjur. Vitlök används fortfarande av läkarkåren också. Vitlök kan användas både färsk och en olja. Tugga tre vitlöksklyftor varje morgon på tom mage är användbar vid behandling av tarmparasiter också.
  • Såsom vitlök, morötter är också ett viktigt läkemedel som används för behandling av maskar. Den är särskilt användbar vid behandling av maskar i barn. En kopp riven morot, tas dagligen på morgonen, det hjälper att bli av med dessa maskar.
  • En annan enkel åtgärd för att behandla tarmparasiter är att ha ett glas kokt vatten med en matsked salt på morgonen varje dag på tom mage.
  • För behandling av maskar papaya sägs vara till stor hjälp. En matsmältningsenzym omogna papaya, kallas papain, är ett potent medel som förstör maskar. Den färska saft av omogna papaya, tagen med honung, hjälper vid behandling av dessa maskar. En tesked papaya frön, tagna med en kopp varm mjölk eller vatten på fastande mage, kan vara användbara vid behandling av maskar.

Det är bättre att förebygga inälvsmask att oroa behandla detta tillstånd. Den viktigaste åtgärden för att ta är att öva god hygien. Tvätta händerna regelbundet under dagen, särskilt före måltider, är mycket viktigt. Om du har ett husdjur hemma, måste du vidta nödvändiga åtgärder för att avmaskningstabletter ditt husdjur, som det finns chanser att infektions mask genom djuret.