Bifogat är den region i kroppen av en kvinna som är bredvid livmodern och äggstockarna och fallopian förening, tillsammans med de tillhörande blodkärl, ligament, bindväv, etc. En patologiskt tillstånd i bilagorna kan härledas från livmodern, tarm eller bukhinnan. Ibland kan det vara ett resultat av metastatisk sjukdom på andra ställen i kroppen såsom bröstet eller magen. Adrenal cysta är en tumörbildning i denna region.

Orsaker
Hos kvinnor är det vanligt för normal äggstock funktion för produktion av 6-7 follikulära cystor per år. Dessa adnexala cystor är godartade och kommer att lösa sig själva. De betraktas som en vanlig del av menstruationscykeln. Men utgöra ett problem om det kvarstår under en längre tid eller blir onormalt stor. I premenopausala kvinnor, orsakerna till adnexala cystor är mestadels utomkvedshavandeskap, endometrial, polycystiska äggstockar, tubo-äggstocks abscess, etc. Å andra sidan, cancer, myom, muskelknutor, etc. divertikulär abscess, kan vara orsaken till en adnexala cystor hos postmenopausala kvinnor. Neoplasier del av cystbildning kan vara godartad adnexal för det mesta, särskilt hos kvinnor i pre-menopausala kvinnor. Malignt adnexal cysta är en mycket allvarlig sjukdom som kräver omedelbar läkarvård.

Symptom
I de flesta kvinnor, adnexala cystor ger några symtom. Ofta har informerats av misstag medan rutin gynekologisk undersökning. I sällsynta fall kan symtomen orsaka smärta i bäckenregionen. För premenopausala kvinnor, kan adnexala cystor orsaka oregelbundna perioder. I sällsynta fall kan blödningar uppstå i närheten av cystor. Stora cystor ofta sätter press på blåsan eller ändtarmen. Detta gör det mycket svårt att urinera och kan också leda till förstoppning. Ökad frekvens av urinering är en annan symptom på detta tillstånd. Magtarmkanalen är vanliga i fall av maligna adnexala cystor.Diagnos
Historien om kvinnor spelar en viktig roll vid diagnos av adnexala cystor. Oregelbundna menstruationer, långa perioder av amenorré, etc. är ett tecken på möjligheten av en cysta på äggstockarna eller PCOS. En stor bäcken examen är nödvändig för att bekräfta möjligheten till adnexala cystor. Det också viktigt att identifiera vilken typ av cystor, så att cykeln av behandlingen kan fastställas. Ett instrument som kallas ett spekulum används ofta vid diagnos av adnexala cystor vaginala vidgas, så att din läkare kan ha en bättre bild av bäckenregionen. Om läkaren misstänker en tumör, då kan du be att gå för ett ultraljud eller bäcken ultraljud. Ultraljud korrekt detektera en onormal tillväxt i regionen adnexal.

Behandling
Om adnexala cystor försvinner på egen hand, då finns det ingen anledning någon behandling för dessa cystor. Dessa funktionella cystor är oftast ofarliga, men kan ta sin tid att lösa. P-piller kan förskrivas för att ställa denna process hos kvinnor i fertil ålder. Adnexala cystor hos postmenopausala kvinnor behöver tillsyn under en tid. De bör kontrolleras noggrant för tillväxt och förekomst av nya cystor. De kan tas bort kirurgiskt. Om cysta befinns vara närvarande i en ung flicka (detta är möjligt, eftersom det också kan hittas i kvinnliga foster), är operation det enda alternativet för vård.

Adnexal cysta är en mycket allmän term som inte ange omfattningen av svårighetsgrad. Eftersom ofta upptäcks under en rutinundersökning är viktigt att få granskas systematiskt av sin gynekolog, även om det är över 40 år. Dessutom bör eventuella oegentligheter i modellen eller varaktigheten av menstruation informeras.