"Klimakteriet" Ordet är ett grekiskt ord som bokstavligen betyder "slutet på den månatliga cykeln." Detta är det skede där kvinnan officer är inte fertil, producerar ingenting och frisläppandet av ägg från äggstockarna. Detta är ett tillstånd som på grund av hormonella förändringar i kroppen av en kvinna, inte uppsägningen av frisättningen av ägg från äggstockarna. Därför gör livmodern inte ge eller förbereda för en eventuell graviditet, så ingen månads utsöndring av livmoderslemhinnan i överskott. Den genomsnittliga åldern för klimakteriet varierar från kvinna till kvinna och det finns många faktorer som avgör en ålder av uppkomsten av klimakteriet. Följande uppgifter relaterade till klimakteriet inträffar när uppsättningar

Ålder på uppkomsten av klimakteriet

Åldern på klimakterium eller datumet för uppkomsten av klimakteriet hos kvinnor är medicinskt definieras som "Tid för senaste menstruation (eller menstruation av något belopp, dock liten) hos kvinnor som inte har haft en hysterektomi. Det finns många saker innehas som ett led i premenopausala. Denna etapp kallas klimakteriet eller menopaus. Detta är det stadium där de olika klimakteriet symtom börjar visas. Symptomen på klimakteriet börjar om cirka 45 år. Men den genomsnittliga åldern för klimakteriet sägs vara runt 51 år för kvinnor. Även en ålder av klimakteriet är mellan fyrtio och sextio. Det finns många olika klimakteriet symtom som kan hjälpa till att identifiera detta tillstånd, eftersom upphörande av perioder, ökade vikt, låga energinivåer, ömma bröst, minskad sexlust, etc. Men, kan bara upphörande av menstruation inte märkas som klimakteriet. Utöver detta finns det behov av många hormonella förändringar som åtföljer denna specifika symtom menopaus. Detta beror på grund av hormonella förändringar i kroppen, behöver också kvinnan att stoppa utsläpp av ägg från äggstockarna.Många faktorer påverkar uppkomsten av klimakteriet. För det första kan kvinnor som hade tidig debut av menstruation ha en ålder av tidig menopaus. Även kvinnor som röker cigaretter brukar hamna når klimakteriet tidigare än andra rökfria kvinnor.

Ålder på klimakteriet onormal

Det finns förhållanden där kvinnans äggstockar kan sluta fungera i relativt unga år, det vill säga innan den når fyrtio års ålder. Detta kallas för tidigt ovariesvikt. Det kan vara ett fall av spontan ovariesvikt innan tiden, vilket är sällsynt och bara sett i 1% av kvinnorna, eller kan vara på grund av vissa redan existerande faktorer. De villkor som kan leda till en förändring av den genomsnittliga åldern för klimakteriet inkluderar autoimmuna sjukdomar som drabbar de endokrina körtlarna, sköldkörtelsjukdom, diabetes, förhållanden där begått immunsystemet hos en person, patienter som genomgår cancerbehandling ( kemoterapi, strålbehandling), etc. Men dessa är bara alla möjliga orsaker till tidig debut av menopaus och är inte definitiva karaktär. Oftare, finns det inget behov av en behandling för detta tillstånd, om det inte tar allvarliga biverkningar, i detta fall, kan hormonbehandling vara nödvändiga invigda.

Det finns också något som kallas kirurgisk menopaus. Detta ses i kvinnor som genomgått hysterektomi kirurgi eller vars äggstockar och livmoder avlägsnas kirurgiskt. Därför leder ögonblick till uppkomsten av klimakteriet. Detta är dock endast i fall av hysterektomi för kvinnor som är äldre eller som är nära den genomsnittliga åldern för klimakteriet.

Men siffrorna ovan är bara indikatorer på klimakteriet och som nämnts ovan, den genomsnittliga åldern för klimakteriet hos kvinnor varierar från en kvinna till en annan. Därför bör kvinnor inte lita på dessa siffror, om du planerar att sluta använda de metoder för födelsekontroll på grund av minskad risk för graviditet i detta skede. Istället bör du fortsätta att använda skydd eller andra metoder för födelsekontroll i minst åtta till tolv månader efter den sista perioden för att missta sig på sidan av försiktighet.