Utforma ett barn är en av de mest efterlängtade ögonblicken för kvinnor, som är desperata att komma in fas av moderskapet. Dock är önskan att vara en mamma inte är nöjd med graviditeten. Efter befruktningen bekräftas, de första prioriteringarna är tryggt moderskap och förlossning smidigt. För varje kvinna, är en test tid för känslomässiga och fysiska styrka arbetet. Även en mamma till ett barn fortfarande refererar till värkar och andra symptom. Vad händer i varje fas av arbetet? Scrolla ner för att känna arbetssteg, viktiga skyltar och varaktighet för varje fas.

Stadier av förlossning

Arbetet i sig är en naturlig process som är ensam. Men, vid försening, det finns naturliga sätt att inducera förlossningen naturligt. För mödrar, varar längden av arbetet 12-24 timmar. Detta är kortare i fallet efter förlossningen. I de flesta medicinska data, finns det tre faser av arbetet. Men du kan också komma över den fjärde etappen av arbetskraft i vissa rapporter. De konsekvenser som följer bearbetningssteg skiljer sig från en kvinna till en annan. Då presenterar vi de tre stadierna av arbetskraft, som gäller för vaginal förlossning (inget kejsarsnitt):Första etappen: dilation
Den första fasen är längre än de andra två bearbetningssteg och börjar med öppningen (dilation) av cervix. Det kan pågå ett par timmar i en del gravida kvinnor, medan det för den andra, är den första fasen avslutades i 20 timmar. I slutet av den första fasen kännetecknas av konkurrens livmoderhalscancer dilatation som är 10 cm. Sammanfattningsvis avslutar den första fasen med en vidgad och förtunnad cervix, vilket gör att fostret passerar genom födelsekanalen. På grundval av ändringar och frekvensen av kontraktion av kroppen, är det första steget delas upp i:

  • Arbeta tidigt - Denna fas definieras av dilatation av cervix, ca 0-3 cm. I de tidiga stadierna av arbetet, milda till måttliga sammandragningar är experter varar 30-60 sekunder, som sker efter varje 5-20 minuter. Med öppnandet av livmoderhalsen, kan en tjock vätska, färgade med blod släppas (blodiga show) i slidan.
  • Aktiv Labor - varar ca 8 timmar, är den aktiva fasen av arbetskraft kännetecknas av värkarna mer intensiva och mer frekventa. Det är när en gravid kvinna kräver hjälp av en läkare. Tillsammans med starkare sammandragningar, kvinnor som går igenom detta skede de känner mer press på ryggen.

Andra fasen: Utvisning
En av de mest avgörande stegen av arbete är det andra, i vilket leveransen sker. Andra etappen börjar när livmoderhalsen är helt öppen och avbokning. Enligt komfortnivån kvinnor, föreslår läkaren olika positioner, såsom att skjuta födelsen av sängen, på huk, på knä, och så vidare. Läkare väntar på att uppmuntra mamman att driva ut barnet med varje sammandragning. Varaktigheten av den andra fasen kan pågå några minuter till några timmar.

Tredje steget: leverans av moderkakan
I naturlig förlossning, börjar den tredje etappen av arbetskraft snart efter födseln, och slutade med separation av moderkakan. Denna fas varar 5-15 minuter för fall av normal förlossning. Efter födseln, försöker läkaren att finna sätt att eliminera luftpassagen av barnet. Se till att kabeln är fri, medicinsk produkt med steg för födelsen av moderkakan. I de flesta fall är moderkakan frigörs efter massera den nedre delen av buken. Om det behövs, Push skrämmas av utvisningen av moderkakan. Slutligen är livmodern rengöras för att undvika risken för blödning och infektion.

En gravid kvinna kan be gynekologen några steg från arbetsbordet. I grafen, de successiva steg längs de händelser som sticker ut i enkla termer. För att säkerställa en sund födelse, är det viktigt att alla föräldrar väntar på att känna de tre faserna i arbetet helt. Med förkunskaper, kommer du att kunna identifiera tecken på framsteg i arbetet och rätt tid att gå till sjukhuset för en säker förlossning.