En cysta på äggstockarna är ett tillstånd där det finns en tillväxt eller svullnad på eller inuti äggstocken. Den cysta kan vara fast eller fylld med vätska. Även äggstockarna cysta visas i de flesta fall, och försvinner av sig själv, utan någon medicinsk eller kirurgisk behandling, ibland kan cysta öka och eventuellt vändningar och explosioner, vilket leder till ett tillstånd som kallas cystor på äggstockarna brista. Detta är ett tillstånd som är lite "klumpig, är en av de viktigaste anledningarna till att en cysta på äggstockarna som har spruckit, de symptom som liknar de som observerats i en cysta på äggstockarna bristning, såsom smärta cystor på äggstockarna inträffar. Så låt oss titta på orsaker, symptom och behandling av äggstockscysta sprack.

Burst ovariecysta: Orsaker

  • Trauma bukhålan
  • En cysta gotländska kunde inte dra sig tillbaka, trots att ta medicin
  • En stor cystor, som har utsatts för torsion, vilket leder till dess blodförsörjning är avskuren, vilket följdes av en explosion

Burst cystor på äggstockarna: Symtom

  • I vissa sällsynta fall, brast en äggstock förlorat på personen, och bara sett på ultraljud
  • Men en av de viktigaste symptomen på brusten äggstockscysta en svår smärta i buken och bäckenet. Intensiteten av smärtan beror på många faktorer, såsom smärttröskeln för den person, om cystorna blir infekterat när det exploderade, om det fanns stora blödningar i händelse av bristning av cysta eller inte, etc.
  • I vissa fall, börjar smärtan som en skarp smärta, men så småningom blir en molande värk efter en dag eller två.
  • I vissa människor, är smärtan åtföljs av feber, och
  • Buken kan visas svullen eller utspänd och öm vid palpation efter en äggstockscysta bristning.
  • Patienten kan också uppleva yrsel, huvudvärk, muskelsmärta, svaghet, etc.


Burst ovariecysta: Diagnos

Symptomen på en cysta på äggstockarna brast, såsom smärta i buken regionen, tillsammans med några andra tecken och symtom kan hjälpa till att diagnostisera det. Om det finns en familjehistoria av polycystiskt ovariesyndrom, då diagnosen ställs ännu enklare. Emellertid kan definitiv diagnos endast göras med hjälp av ultraljud. Ultraljud bidrar helt klart att hitta den exakta platsen för cysta, och mäta storleken på cysta. Även buken ultraljud hjälp, är den bästa ultraljud för positionen och storleken på den cysta på äggstockarna utbrottet av vaginalt ultraljud.

Burst ovariecysta Behandling

Behandling av cystor på äggstockarna brast beror på hur allvarligt tillståndet vid tiden spricker cystor. Emellertid, oberoende av svårighetsgraden av tillståndet, personen börjar till antibiotika. Detta för att undvika risken för infektion på grund av explosionen av äggstockarna, och för att förhindra spridning av infektionen, om äggstocken exploderade var smittad. Smärtlindring är också ett viktigt steg i denna fas, som i de flesta fall, omedelbart efter en cysta på äggstockarna brast, är patienten i enorma smärtor. Därefter kommer behandlingen utformas efter patientens, efter att ha kört några tester och tester av alla komplikationer.

Även om majoriteten av äggstockscystor inte bryts, men i stället, vätskan i dem endast absorberas och försvinner, sedan, så att en kollaps av cysta ensam. Vanligtvis är en cysta på äggstockarna ruptur inte livshotande, men det måste behandlas omedelbart, eftersom de inte orsakar fler komplikationer, såsom blödning eller infektion. Således människor som är mottagliga för cystor på äggstockarna, eller ofta visar symptom på cystor på äggstockarna bör få kontroller och ultra skannar regelbundet.