Bara hålla din paket av glädje är en glädje som ingen annan. Att ha ett barn är den avgörande faktorn i livet av en kvinna nu. En mor vill alltid ge den bästa vården och näring för ditt barn. Den utgår från det ögonblick han tänkt barnet. Förväntar mödrar, lägga till andra grönsaker, mjölk och alla livsmedel som innehåller viktiga näringsämnen i kosten. Amning är en av de magiska ögonblicken av moderskap. Kalorier som behövs för produktion av bröstmjölk erhållits från fettreserver som gjorts under graviditeten. Dock måste de som är otillräckliga och bytas, så att en balanserad kost hjälper till att producera tillräckligt med mjölk för barnet.

Betydelsen av bröstmjölk

Hur kost spelar en viktig roll under graviditeten, efter graviditeten kost är lika viktigt. Efter förlossningen, måste mamman vara medveten om vad du äter, eftersom det blir en källa till mat för barnet. Bröstmjölk är den första formen av näringsämnen och barnmat. Ayurveda studier visar att bröstmjölk är det säkraste och enklaste sättet att ge barnet näring. Hjälp barnet att bygga immunförsvaret och minskar risken för infektion. Bröstmjölk innehåller vitaminer, mineraler och enzymer som hjälper barnet att utveckla matsmältningssystemet. Rik på lymfocyter och makrofager, förhindrar bröstmjölk tarminflammation nyfödda. Bröstmjölk är också en rik källa av järn, som hjälper tillväxt och celldelning.Livsmedel att äta under amning

Vaser av vätskeintag
Dricka mycket vatten är mycket viktigt under denna fas. Under förlossningen, eliminerar kroppen mycket vatten, vilket gör den moder törst i början. Men stänger törst av en adekvat förbrukning av vatten. Hur många mammor känner sig törstig under amning, ska du dricka mycket vatten. Håll ett glas vatten med dig medan utfodring. Grönsaker juicer och mjölk är rekommenderade vätskor. Men undvika koffein eftersom det kan vara skadligt för barnet.

Äta i sort
Försök pressa sig själv bortom komfortzon på dina smaklökar. De första sju månaderna av amningen kan få dig att känna hungrig. Tänka i termer av barns kost, experimentera med mat för rätt kost. De har en hel del av färsk frukt, grönsaker, livsmedel rika på järn rika livsmedel calcioY. Gå hungrig hindra deras förmåga att producera mjölk. Njut av kulinariska läckerheter som du väljer, men bara ibland.

Kalorier är bra
Kalorier är bra för ammande mödrar, och därför är en integrerad del av kosten för ammande mammor. En ammande mamma spenderar 500 kalorier per dag för att producera mjölk för sitt barn. Självklart måste kalorier fyllas i kroppen. Undvik inte kalorier i hopp om att du minskar i vikt. Faktum är att studier visar att mödrar som ammar sina barn förlorar 0,5 kg per månad. Upprätthålla en kaloriintag av 2500, mer än fem måltider per dag. Kroppen är ständigt producerar mjölk, så du behöver en vanlig kaloriintaget.

Inget kaffe ingen-Soda
I kosten under amning, bör en mor undvika koffein i kaffe, och koldioxid i natrium. Dessa kan vara mycket skadligt för barnet. Barnet kan inte sova bra om koffein överförs via bröstmjölk.

Alkohol och tobak: en strikt nej
Alkohol passerar över i bröstmjölk i ungefär mindre än en timme. Alkohol kan bromsa tillväxten av barnet, och det är bäst om undviks. Om önskan av alkohol är mycket svårt att kontrollera, att efter utfodring. Även om du har ett glas starka drycker, och bör amma, pumpa mjölk och endast mata när nykter. Alla nutritionist kommer att säga att tobak är skadligt inte bara för barnet, men också. Tobak minskar aptiten och ökar nivåerna av nikotin i kroppen. Steg nikotin genom mjölk kan orsaka andningsproblem, hjärtklappning, rastlöshet och kräkningar.

Järn och folsyra
Att konsumera livsmedel rika på järn och vitamin B9 är en viktig del av kosten under amning. Folsyra är viktigt för utvecklingen av nervsystemet av de näringsämnen för barnet. Äter mycket spenat, majs, kål, hö grek, sparris, bönor och rödbetor ger den dagliga dosen av järn och folsyra.

Amning dieter är inte annorlunda än goda kostvanor. Om en mamma huva följer en hälsosam kost under graviditeten, kommer du inte verkligen behöver göra mer för att locka en hel leverans efter näringsämnen. En uppföljning goda kostvanor friska för dig och ditt barn kommer att garanteras.