När en kvinna går igenom förlossningen, den olidliga smärta som det inte kan förklaras i ord (inte att prova det). I ett ögonblick du tror att du är så mycket smärta att förlora medvetandet och läkaren säger till honom att han kunde administrera epidural anestesi för vad som kommer att göra smärtan att försvinna, jag slår vad om att det kommer att vara väldigt få kvinnor som inte hoppa tillfället. Men innan du tror att en injektion av epiduralbedövning är svaret på alla dina problem under graviditeten, låt mig lista några av de biverkningar av en epidural skott för dig.

Epidural innefattar en injektion av ett lokalt bedövningsmedel i det epidurala utrymmet runt de platser som skyddar ryggmärgen. Detta bedövar en kvinna från midjan och ner och blockerar alla förnimmelser och rörelser, ger smärtlindring. Även om detta kan verka väldigt frestande, finns det några biverkningar av epiduralanestesi att de flesta kvinnor inte är medvetna om, och tyvärr är det inte har uppmärksammats på något. I nästa avsnitt kommer vi att lära lite "mer om dessa biverkningar.

Efter födselnStör arbetet
Epidural arbetsprocessen saktar ner och minskar uteruskontraktioner. Detta beror på att det stör hormonet oxytocin frigörs i kroppen under förlossningen (som hjälper livmodern att dra ihop sig). När detta inträffar är ett skott av pitocin administreras också, vilket är en syntetisk form av oxytocin. Oxytocin är "kärlek hormonet", och när detta påverkas, kommer att hindra mamman från bindning med barnet effektivt.

Lågt blodtryck
Epidural dramatiskt minska blodtrycket i vissa fall. I så fall bör intravenös vätske gå vidare.

Problemet med blåsan
En epidural kan tillfälligt hindra förmågan att kontrollera blåsan. Kvinnan kan inte känna en full blåsa.

Huvudvärk
En av de viktigaste biverkningarna är huvudvärk själva. Detta kan orsakas av läckage av ryggmärgsvätska. Om huvudvärken sträcker sig under en "blod patch" skall ges till patienten. Detta är en injektion som innehåller patientens blod som administreras i epiduralrummet och kan lindra huvudvärk.

Ryggsmärta
En annan viktig epidural biverkningar är ryggsmärta. Detta kan orsaka smärta, vanligtvis på det ställe där skottet gavs. Ryggont, svår och kan pågå länge efter förlossningen.

Effekter på barnet
Barnet kan ha svårt att ta tag i bröstvårtan under amning kan leda till många problem. Utöver detta visar studier att under förlossningen, kan barnen hantera andningsdepression, foster felplacering och ökad fostrets hjärtfrekvens.

Andra effekter
Några andra biverkningar tinnitus, frossa, illamående och smärta.

På lång sikt

  • Kan leda till förlust av vätska och ihållande kontinuerlig sträng. Detta kan orsaka illamående, yrsel och huvudvärk.
  • Minskad immunitet.
  • Det kan leda till en plötslig och onormal ökad aptit.
  • Problem kan uppstå högt blodsocker.
  • En kvinna blir utsatt för infektioner.
  • Det kan leda till magsår, grå starr och lossning.
  • Det kan leda till avaskulär nekros. Det är där benet dör och kan inträffa vid höft-, axlar eller knän.
  • Kunde förvärra diabetes hos en patient som redan har.
  • Det finns en stor risk för att det kan ge bestående nervskador.
  • En av de andra biverkningar araknoidit. Detta är en smärtsam inflammation i fodret.

Ha en grundlig kunskap om biverkningar av olika epidural är viktigt innan ett. Det framgår tydligt att det kan ha en effekt på dig och ditt barn. Se alltid till att prata med din gynekolog och få en klar bild av både fördelar och nackdelar. Gör detta när som helst under det sista kvartalet. Vänta inte för jobbet, kommer du inte att kunna fatta ett välgrundat beslut i sista stund. Alla de bästa.