Graviditet äggledare är en form av utomkvedshavandeskap, där ägget implantat utanför livmodern. Äggledaren bär spermier, vilket främjar befruktning av ägg i livmodern. Denna form av genomförande anses medicinskt kvinnor extremt farlig och livshotande. Läkarvetenskapen säger att 1% av kvinnorna lider genom denna komplikation, varav 98% är graviditeter äggledarna evigt. En av de viktigaste tecknen på ett utomkvedshavandeskap är blödning. Detta beror på att embryot börjar växa innanför väggarna i äggledaren och sedan smalnar kärlen. Detta i sin tur flyttar systemet med inre blödningar och aborter resulte ligering. Dessa ofrivilliga aborter kommer ofta som en välsignelse, eftersom det eliminerar behovet av kirurgi. Även om det ibland blödning kan bli överdriven, vilket ofta händer när genomförandet kan förbli inuti röret, under längre perioder.

Orsakerna till utomkvedshavandeskap
Orsakerna till uppkomsten av detta fenomen är inte klart, även om det tros att skadorna på cilier placerad på den inre ytan av äggledaren kan vara orsaken. Detta beror på att fransarna uppbär det befruktade ägget i livmodern. En annan möjlig förklaring kan vara medfödda avvikelser som hindrar en väl fungerande äggledaren. De andra möjliga orsaker kan bero på en hormonell obalans eller tidigare operationer äggledarna. De biverkningar av att använda spiral har också en negativ effekt på kvinnor vars kroppar inte accepterar den främmande enheten också. Läkarna tror att det ibland en graviditet kan inträffa på grund av skador orsakade av behandlingar av IVF.

Det kan ibland, men sällan, se till att kvinnor kan drabbas av äggledaren obstruktion eller sjukdomar i bäckenet eller livmodern som kan öka chanserna för utomkvedshavandeskap. En historia med sjukdomar som gonorré och klamydia anses vara de mest sannolika orsakerna eftersom de leder till permanenta skador på fortplantningssystemet. Kvinnor som har fått diagnosen myom ska märkas äggledarna. Ibland kan rören utveckla cystor eller endometrit som kan vara dödlig om den inte behandlas indirekt påverkar hela livmodern.Tecken på utomkvedshavandeskap
Ektopisk graviditet kan diagnostiseras kliniskt vid slutet av det femte till åttonde vecka efter den första dagen i den sista menstruationen kvinnor. Det är viktigt att inte köra den sista dagen av menstruationscykeln, vilket kan leda till felbedömning i att räkna ut den exakta dagen för implantation. Symptomen på denna typ av graviditeten kan vara mycket tvetydigt och svårt att bedöma sig själva. Även här är några av de tidiga symtom på utomkvedshavandeskap att hålla utkik efter:

  • Upplever smärta vid urinering, och medan tarmrörelser.
  • Spotting eller ljus blödning.
  • Buksmärtor som kan likna magkramper vanligt.

Living blödning inom de första veckorna av graviditeten bör betraktas som en risk för ektopisk graviditet inträffade. Den andra metoden för analysen är att få en "kvantitativ hCG test för utomkvedshavandeskap och hCG används för att indikera att en låg nivå av hCG eller hCG långsam ökning är ett tecken på denna anomali. Den andra metoden är att erhålla ett ultraljud gjort, även om embryot skulle vara för liten för att kunna detekteras. I vilka en fostersäcken är synlig i äggledaren i fallet med en ektopisk graviditet. Det viktiga att komma ihåg är att ektopiska embryon har noll chans att överleva och mamman bör inte hindras känslomässigt om i fall det finns ett hjärtslag detekteras i röret.

Behandling
De flesta fall av utomkvedshavandeskap brukar lösa på egen hand, och endast i de fall då missfall hänt. En annan populär behandling av utomkvedshavandeskap är användningen av medicinen metotrexat. Detta läkemedel har varit i bruk sedan 1993, och behandlingen har visat utmärkta resultat i att blockera tillväxten av embryot, som i sin tur tas bort från systemet i nästa menstruationscykel avbryts eller naturligt istället. Den andra metoden är genom kirurgi, laparoskopi eller laparotomi för defekten.

Rör graviditet kan hända en kvinna, så är det bästa sättet att skydda sig är att gå till en vanlig periodiska hälsokontroller.