Medan graviditeten är det skede i livet för varje kvinna som kan skapa vågor av lycka och spänning, kan du också komma med en väska full med negativa symptom. Och en av dem, som är känd för att påverka vissa gravida kvinnor är graviditet rinit. Detta tillstånd är helt enkelt inflammation i näsans vävnader och blodkärl, vilket inte har en förkylning, influensa eller allergier som dess orsak.

De viktigaste symptomen

Symtomen varierar från person till person, men den vanligaste observerade inkluderar:

 • Täppt eller rinnande
 • Nysningar, vilket också skulle kunna åtföljas av hosta
 • Näsan kan svida mer än vanligt
 • Känslan av nästäppa kan åtföljas av huvudvärk


De orsaksfaktorer

Som nämnts ovan, är det tillstånd som kallas rinit av graviditeten, när det finns faktorer som förkylning, influensa eller allergier som deras orsaksfaktorer. Den enda faktor som orsakar inflammation i nässlemhinnan, förknippas med förändringen i nivåerna av östrogen i kroppen. Denna hormonell obalans utlöses av kroppen under förberedelserna för graviditet orsakar slemhinnan i slemhinnorna sväller. Och när det händer, stängd näsa irritation i nässlemhinnan, nysningar, och andra symptom som nämndes i föregående segmentet inträffar. En faktor som inte kan vara medveten om, är att under graviditeten, det finns en ökad nivå av blod i kroppen. Även denna inflammation som leder orsaker till nästäppa.

Den huvudsakliga skillnaden mellan en vanlig förkylning och rinit av graviditeten, den första orsakas av ett virus, medan den andra är skyldig till hormonella förändringar. De symtom som uppträder i det senare tillståndet visas också av kyla. Om vi ​​talar om normala rinit, är vanlig förkylning känd för att vara en orsak.

Behandling

Villkoret för rinit under graviditeten är ingenting mer än en olägenhet, och det finns olika typer av metoder som lätt kan hjälpa vid behandling av symptom. För på droger, då de drabbade mödrar kan använda avsvällande medel, antihistaminer eller näsdroppar. Om användning av avsvällande medel och antihistaminer, bör du rådfråga en läkare eftersom det kan skada fostret. Saline droppar anses vara den säkraste och en av de mest rekommenderade behandlingen för att lindra symptomen av rinit av graviditeten.

Förutom mediciner, kan gravida kvinnor också dra nytta av ett visst mått av egenvård i hemmet. Detta kan inte bota sjukdomen, men säkerligen lindra symptomen av rinit under graviditet. Dessa innefattar:

 • Drick mycket vätska, vilket kan inkludera kycklingsoppa, varm buljong, soppa ångkokta grönsaker, ingefära te, för att ge en stor hjälp för att minska nästäppa under graviditeten.
 • Drycker med koffein eller alkohol bör undvikas eftersom de tenderar att torka ut kroppen, och detta kan förvärra symtomen.
 • Inandning av ånga är också ett effektivt rättsmedel, och tar en varm dusch i ett ångbad.
 • Även gravida kvinnor inte har mycket utrymme att göra en hel del träning, bara gå även hjälper till att rensa nästäppa.
 • Ta några svarta kummin frön och lägg dem i en trasa, så en påse. Nu, nedläggning av ena näsborren, sug påsen.
 • Doppa en bomullstuss i pepparmyntsolja och andas in doften.
 • De flesta förväntar mamma tycker om att sova med en kudde på natten. Denna position kan bidra till att klargöra de steg blocke slemhinnor.

Som nämnts, rinit graviditet allvarligt tillstånd inte oroa dig. De flesta mammor lära sig att klara sig i tid. Men om symptomen verkar kvarstå längre än 10 dagar, då den förtjänar en läkarundersökning, i stället för att ta risker för det ofödda barnet.