Det finns många par som vill bilda familj. Trots sina många försök, som tyvärr inte kan föreställa. Dessa par trasiga hjärta, bör inte vara mer besviken. Nu har de möjlighet att artificiell insemination för att hjälpa dem att förverkliga sina önskningar. Det finns flera typer av artificiell insemination som bidrar till att underlätta befruktning. Fertilitetsbehandling och inkluderar intrauterin insemination (IUI). Detta förfarande innebär inte någon manipulation av ägg från kvinnor. Därför är denna process inte inom gruppen av assisterad befruktning (ART) processer.

Vad är processen för intrauterin insemination?
Denna process av artificiell insemination är inte en medicinsk process mycket "high-tech" som hjälper par gravid. Det är ett enkelt och lätt sätt att introducera spermierna i kvinnan. Syftet med processen är att skaffa spermierna nära ägget och öka chanserna för befruktning så. I denna process, kommer läkaren be paret att samla sin sperma i en steril flaska. Spermierna skickade sedan till ett laboratorium där spermierna separeras från långsam eller långsamma spermier snabbt. Dessa spermier flytta snabbt placeras i kvinnan för att hjälpa henne gravid innan.

Vem kan dra nytta av det?
Intrauterin insemination är till hjälp för par som står inför vissa fertilitetsproblem. Dessa problem kan vara relaterade till låg spermier hos män. I vissa fall, låg spermierörlighet skapar också problem att bli gravid. Kvinnor med ägglossningsproblem gynnas också av intrauterin insemination process. Män med för tidig utlösning problem eller impotens kan också gå IUI. Kvinnor med lindrig endometrios intrauterin insemination har också föreslagits. Många kvinnor som väljer graviditet utan en manlig partner, kan hamna i den här processen och användning av donerad sperma som donerats av fertilitetskliniker.Vad är processen?
Din läkare kan eller inte kan rekommendera fertilitet droger, utifrån varje enskilt fall. Fertilitetsläkemedel bidra till att stimulera ägglossning cykel och cykeln kallas "stimulerad cykel". När en kvinna inte uppmuntra eller tolerera användningen av någon drog, är cykeln kallas "naturligt kretslopp". I de flesta fall behöver läkare rekommenderar inte stimulera ägglossning. Nu kontrollerar läkaren ovulationscykeln av den naturliga kvinnan. Detta görs med användning av ett kit för att förutsäga ägglossning. I vissa fall, läkare använder en urin och blodprov för att fastställa ägglossning cykel. Kvinnan bad honom komma till kliniken en viss dag på dagen för ägglossning. Detta är vanligtvis mellan 12 och 15 en naturlig menstruationscykeln hos kvinnor.

När en kvinna har ägglossning, använder läkaren ett urval av hennes partners spermier tvätt manliga och innehåller den bästa mobila spermier. Då en tunn böjlig kateter sätts in i livmodern genom slidan. Spermierna placeras sedan direkt i livmodern genom röret nära en äggledaren. Detta hjälper spermierna att nå ägget först och öka chanserna för befruktning. Kvinnan måste vila på bordet i minst 15 minuter innan stående. Milda kramper kan förekomma i livmoder regionen. Kan gå vidare med sin vardag och är skyldiga att göra ett graviditetstest efter 15 dagars behandling.

Vad är framgång?
Framgången är högre för kvinnor under 30 och män med total rörliga spermier (TMS) har mer än 5 miljoner/ml. Framgången befanns i genomsnitt omkring 10 till 20% per cykel. Det kan ta 3 till 6 behandlingscykler för att bli gravid med förfarandena i intrauterin insemination. Om det inte hjälper, kan du behöva gå till andra metoder för insemination.

Hur mycket?
Kostnaden beror oftast på läkaren och kliniken som du väljer. Men i genomsnitt, processen för spermier tvätt kostar ca $ 200 till $ 300. Om du behöver droger och injicerbara övervakning, kan kostnaden gå upp till ca $ 5000 till $ 6000. Om inte, så kan du bara spendera ca $ 200 för insemination av en naturlig ägglossning cykel.

Om du står inför problem att bli gravida eller som lider av fertilitetsproblem, kan du prata med din läkare om artificiell insemination. Baserat på en i fall läkaren kommer att rekommendera den bästa metoden för insemination, kommer du att öka dina chanser att bli gravid ett barn.