Att vara mamma är en av de vackraste känslor som en kvinna kan uppleva i ditt liv. Tillsammans med de nya utmaningar och moderskapets glädje också ger symptom på smärta och obehag mycket. Från tecken på befruktning, sjukdomen och smärtan av arbetskraft på morgonen, vid tidpunkten för leveransen, är graviditet en helt ny upplevelse i livet för en kvinna. Kvinnor som redan har trätt moderskap bara vet vad jag känner för sammandragningar. Och mest oroande är att ingen kan förutsäga när arbetet börjar.

Orsaker till förlossningssmärta och symtom

Nästan alla gravida kvinnor oroa symptomen av sorgearbete som kommer att pågå leveransen. Arbetet sker när du startar kontraktion matrisen (eller livmoder), som i sin tur orsakas av de kombinerade effekterna av hormonella svängningar och fysiska förändringar. Och "vanlig känsla av uteruskontraktioner i andra och tredje trimestern av graviditeten. Dessa fall kallas falska värkar. Till skillnad från verkliga förlossningssmärta inte kommer att bli starkare med tidens gång eller förändringar i gångstil och fysiska rörelser.Vissa graviditeter har framträdande symptom på förlossningssmärta, medan andra inte har några andra symptom. Så, när en kvinna kommer in i sista trimestern av graviditeten, bör hon vara mentalt förberedd för arbets sammandragningar som kan börja när som helst. Real arbete präglas av täta sammandragningar, som varar ca 30-70 sekunder. Över tid är kontraktionen oftare och ökar även kontraktionskraft. Livmoderhalsen är dilaterad eller sträckas för att göra ett sätt för barnet. Slutligen börjar det andra stadiet av förlossningssmärta när barnet passerar genom förlossningskanalen, vilken följs av leverans.

Arbets alternativ för smärtlindring

Smärta förknippad med förlossning och andra tecken visas som ett resultat av att förbereda kroppen för att leverera barnet. Att förstå processen kommer att bidra till att hantera symptomen av obehag. På tal om smärtlindring under förlossningen, är det främsta målet att hjälpa kroppen slappna av och behandla födslovåndor ett bättre sätt. Eftersom arbetsintensitet smärta och symtomen är olika för varje gravid kvinna, hur man handskas med smärta under förlossningen kan även variera. Här är några tips för smärtlindring under förlossningen inträffar:

Beredskapsövningar
Lämpliga fysiska rörelser (som rekommenderas av din läkare) under graviditeten kommer hjälpa till att förbereda musklerna för arbete sammandragningar. Regelbunden motion ökar också uthållighet och uthållighet, som på något sätt hjälper till att hantera stress av förlossningen. För att vara på den säkra sidan bör en gravid kvinna planera ett träningsprogram som passar dig.

Mental avslappning
Avslappningstekniker och andas mentala är effektiva vid behandling av förlossningssmärta. Fokus på avkopplande sinnet och kroppen under arbete sammandragningar. Denna metod är att distrahera sinnet eller fokusera på andra tankar, så att du har en lätt förlossning. Det finns några tekniker för mental avslappning under förlossningen, kan du lära dig genom att delta i klasser.

Epidural eller spinal blockad
Spinal och epidural läkemedel vanligen rekommenderas för kvinnor med förlossning smärta outhärdlig. Regionala block sådana läkemedel formuleras för att stoppa nerverna i det särskilda område för att sända smärtsignaler till hjärnan. Sammanfattningsvis nedre delen av magen tillfälligt bedövad med målet att minska smärtan av arbetskraft.

Analgetikum
Detta är ett terapeutiskt tillvägagångssätt för behandling av smärta arbetskraft. I detta fall är narkotiska analgetika administreras intravenöst, som minskar kroppens förmåga att känna symptomen av smärta arbete. Åtföljd av några biverkningar (särskilt för barn), är analgetika rekommenderas som en sista utväg för att kontrollera förlossningssmärta.

Andra metoder är att doppa akupunktur, hypnos och vatten. Däremot måste du överväga att ingenting kan stoppa de smärtsamma livmodermuskelsammandragningar. Smärta under förlossningen är oförutsägbar, så var beredd och avgöra vilket som är rätt och diskutera med din läkare för en teknisk leverans säkrare och mindre smärtsamt.