Trumpeterna är en väsentlig del av den kvinnliga reproduktiva systemet och spelar en viktig roll i överföringen av mogna ägg från äggstockarna till livmodern. Dessa rör är belägna på båda sidor av livmodern. Ett block i rören som förhindrar överföring av ägg från äggstockarna till livmodern och sedan kan leda till olika problem som är kopplade till den kvinnliga reproduktiva hälsa. Ett av de stora problem som kan orsaka infertilitet blockerare är också känd som rörformig infertilitet. Blockering kan uppstå i en eller båda äggledarna och behandling beror också mycket på det här. Här är lite mer information om denna fråga och hur det påverkar de olika processerna i reproduktionssystemet.

Symtom blockerade äggledare

Symptomen på en blockerad äggledare kan bestämmas av den effekt det har på spelare flera systemprocesser som ägglossning, graviditet och menstruationscykeln. En oegentlighet eller problem i en av dessa processer anger en blockerad äggledare.Ägglossning
En av de viktigaste orsakerna till oregelbunden ägglossning blockerad röret är ett rör. Denna typ av oregelbunden ägglossning är också en viktig orsak till svårigheter att bli gravid.

Perioder
Block kan orsaka oregelbundna perioder, perioder av lite eller inga perioder alls som ägget släpptes av äggstockarna inte resa utanför äggledaren blockerad. Oregelbunden menstruation kan vara ett stort hinder när man försöker bli gravid. Svår buksmärta under perioder är också en viktig symptom på detta tillstånd.

Graviditet
Ett block i en av äggledarna kan göra det svårt befruktningen, medan en blockerade äggledare kan helt uteslutas varje möjlighet till en graviditet. Det ökar också chanserna att få en ektopisk eller Tubal graviditet.

Orsaker

En blockering i äggledarna kan orsakas av inflammatoriska sjukdomar, utomkvedshavandeskap innan orsakar förfaranden Tubular helande tubarligering, endometrios, livmoderinfektioner, peritonit och operationer som involverar äggledarna eller organ kvinnliga reproduktiva systemet. Den vanligaste typen av äggledarna blocke tillstånd som kallas hydrosalpinx som äggledarna är dilaterade och fylld med vätska eller pus i den.

Behandling

Det finns ett antal behandlingsalternativ som finns tillgängliga för behandling av äggledarna blockeras. Dessa kan användas för att behandla och bota sjukdomen, så att risken för graviditet förbättras. Villkoret kan diagnostiseras med de metoder för screeningtester, såsom laparoskopisk kirurgi, hysterosalpingografi (HSG) och ultraljud.

Salpingostomy
Denna behandlingsmetod har antagits i fallet av äggledarna är blockerade på grund hidrosalpinx som orsakar slutet av äggledarna är blockerade. Förfarandet innebär att man skapar en ny öppning i det område av äggledaren som är närmare till äggstockarna. Återlåsning röret kan ske på grund av ärrbildning av röret.

Tubal reanastomosis
Denna behandlingsmetod har antagits att reparera äggledaren som har skadats som ett resultat av sjukdomen. Förfarandet innebär avlägsnande av den skadade delen av röret och förbinder de två friska ändarna av röret genom ett buksnitt.

Fimbrioplasty
Denna behandlingsmetod har antagits för att behandla en blockerad äggledare som inträffar låsning av röret i det område som är närmare till äggstockarna på grund av ärrbildning. Det bygger om i utkanten av röret.

Salpingectomy
Det är en metod för behandling innebär avlägsnande av äggledarna påverkas av hydrosalpinx. Detta görs för att förbättra chanserna för lyckade IVF.

Selektiv äggledarna kanyle
Denna behandlingsmetod används för att behandla obstruktion i äggledarna i områden som ligger nära till livmodern. Proceduren involverar insättning av en kanyl eller kateter genom livmoderhalsen in i äggledarna.

Så dessa var några av de behandlingsalternativ. Känn dig fri att diskutera behandlingen förfarandet med din läkare innan du väljer en. Du måste också följa alla steg för framgångsrik behandling av sjukdomen.