Mastit är ett medicinskt tillstånd som orsakar inflammation i bröstvävnaden. I allmänhet, är ammande mödrar påverkas av detta tillstånd, som också kan förekomma hos kvinnor som inte laktat. Denna inflammation kan orsakas av flera skäl, men den vanligaste är infektion. Infektionen orsakas främst av bakterier (både ur munnen på barnet eller moderns hud), vilket kan komma in i bröstvävnaden via sprickor eller öppna mjölkgångarna. Andra orsaker är nästäppa (fyllda bröstmjölk) och blockering av mjölkgångarna, vilket kan orsaka infektioner. Dock är infektionen anses vara den vanligaste orsaken till mastit, men de andra två orsaker kan också leda till detta tillstånd. Det observerades att mastit är ett tillstånd som utvecklas inom de första sex veckorna efter förlossningen, men det kan också förekomma i senare skeden. I sällsynta fall kan män utveckla detta tillstånd.

Vilka är symptomen på mastit

Symptomen av mastit kan variera i intensitet beroende på orsaken. Mer allvarliga symptom orsakas av en infektion, som kännetecknas av svullnad och rodnad av bröstet, vilket kan ha ett blankt utseende. Ibland pus kan komma ut från det drabbade bröstet och bröstvårtan temperaturen ökar också. Drabbade kvinnor kan också få feber, frossa, illamående eller kräkningar, och muskelvärk. En brännande känsla kan också utvecklas under amning barnet. Mastit grund av infektion drabbar ett bröst, men i vissa fall, båda brösten är berörda. Vid överbelastning, är brösten inte tömda efter att ha ätit och detta resulterar i en ansamling av mjölk i mjölkgångarna, som orsakar svullna och ömma bröst. Detta tillstånd drabbar båda brösten, vilket kan vara mycket smärtsamt. Luftvägshinder mjölk bara påverka en del av bröstet, vilket leder kanalen blockerad. Kvinnor är intresserade kan känna en dov smärta, men extrema fall kan orsaka symptom på svår smärta och influensaliknande också. Dock är infektionen Mastit den allvarligaste av alla orsaker. Symptomen är också allvarligt i fallet med infektion.Hur är mastit

Behandla mastit avgörs beroende på orsaken och hur allvarligt tillståndet. Enligt hälsoexperter, bör amning fortsätta, även om inga infektioner och bakterier i bröstmjölk kommer att förstöras av matsmältningssystemet av barnet. Det är mycket viktigt att söka läkarvård så snart som möjligt för att fastställa den exakta orsaken till sjukdomen och förebygga komplikationer. I fråga om icke-infektiös mastit, kan din läkare ordinera smärtstillande för att lindra smärtan. Huvudkravet är dränering av ackumulerad mjölk, som annars kan leda till infektioner. Feeding ditt barn till bröstet ofta svullna och massera det drabbade området kan också vara till hjälp.

I fallet med mjölkgångarna blockerad, kan den drabbade delen av bröstet blir svullen och röd, med en fast deg inuti. Detta är ett tillfälligt tillstånd som kan försvinna inom ett par dagar. Det kan dock leda till mastit i vissa fall, till exempel infektion utvecklas. För att undvika att mata barnet massera ofta området väl och hetta. Båda ovanstående villkor: Den nästäppa eller blockering av mjölkgångarna kan leda till infektioner. Annars också, kan mastit orsakas direkt av infektion i bihålorna.

Behandling av infektiös mastit sker ofta med perorala antibiotika för en bestämd period, tillsammans med analgetika. Denna behandling med antibiotika är vanligen föreskrivs för enkel mastit. Vid akut mastit, har behandlingen i syfte att läka abscess utvecklas i det drabbade bröstet på grund av infektion med andra symtom. Inkluderar tömning av abscess, vilket kan ta ungefär en vecka att läka, orala antibiotika för att rensa infektion och tömma amning eller pumpning. Om en böld, kan din läkare råda dig att avstå från att mata barnet från drabbade bröstet. Svåra fall av sinus infektion och bölder kan också kräva operation.

Så fort du märker symtom, kontakta läkare och ta behandling av mastit. Du kan också förhindra detta tillstånd ofta att mata ditt barn, så att bröstkorgen töms efter varje måltid, dricka mycket vätska, stärka immunförsvaret med en bra kost och god personlig hygien.