Varje kvinna har hänt, och tyvärr, måste gå igenom våndan av premenstruellt syndrom (PMS) varje månad, vilket innebär att för en bra tid i månaden, vilket är deprimerad, ledsen, uppblåsthet, irritabilitet, ångest, och har humörsvängningar dödliga. Oavsett vad vi gör något hemskt, och komma undan med att skylla på PMS, personligen, är ett fysiskt och känslomässigt påfrestande tid verkar inte hitta en väg ut. Förutom p-piller popping minska kramper, kan du verkligen ändra din sinnesstämning, att känna sig normalt om inte enastående, och bli av med de smärtsamma symptomen vid PMS? Lyckligtvis finns det några livsmedel som kan ge lindring från effekterna av premenstruellt syndrom, vilket kan komma till din räddning och få ut ur krisen i varje månad.

De näringsämnen eller livsmedel som lindrar PMS

  • Produkter kalcium yoghurt, ost och andra mejeriprodukter innehåller rika mängder kalcium, som behövs för kvinnor som går igenom PMS. Kalcium är känt för att reglera muskelsammandragning, minskar magkramper upplevt vid denna tidpunkt. Förbrukningen av kalciumrika livsmedel, såsom yoghurt, några dagar före och under de dagar av menstruation kommer att hålla dig frisk, även om andra symptom på PMS. Om yoghurt är låg fetthalt, även bidra till att minska effekterna av PMS och svullnad. Andra kalciumrika livsmedel är grönsaker som broccoli och frukter som bananer.
  • Omega-3 fettsyror: Livsmedel rika på det här ämnet är känt för att kunna bromshumörsvängningar upplevt under PMS. I denna mening, mat som marken linfrö, avokado, lax och sardiner är bra mat att äta under denna period. Faktum sardiner är också en rik källa till kalcium, som hjälper till med kramper vid denna tid.
  • B-vitaminer: vitamin A, är väsentligt att kontrollera symptomen på premenstruellt syndrom speciellt vitamin B6. Därför kommer livsmedel med B-komplex vitaminer, såsom bananer, blåbär, spenat, gröna bönor och fisk hjälpa till i regleringen av PMS och humörsvängningar.
  • Vitamin E: ömma bröst och trötthet upplevde under denna period och fortsätter att menstruation kan styras genom födointag av vitamin E-tillskott. Dessa livsmedel är kål, spenat, nötter som valnötter, frön, ris, sparris och fisk. Om du vill kan du ta några vitamintillskott för att lindra symptomen av PMS, men gör det först efter samråd med din läkare.
  • Komplexa kolhydrater: De flesta av oss kommer sannolikt att uppleva mat cravings under PMS. Vid denna tid, äta livsmedel som är rika på komplexa kolhydrater i stället för skräpmat och raffinerat socker återuppliva och föryngra, och även förhindra svullnad och vätskeansamlingar i samband med PMS. Fullkorn, havrekli och andra sådana livsmedel är allmänt friska vid denna tid.
  • Fiber Hög: Att konsumera livsmedel rika på fibrer bidrar till att minska trötthet och irritabilitet under PMS. Också hålla i schack svullnaden. Livsmedel som kål, som också är rik på kalcium och vitamin E, spenat, rödbetor som är rika på järn och andra gröna bladgrönsaker kommer att föryngra och bibehålla positiv stämning.
  • Magnesium: Kroppen smärta och depression upplevde under premenstruellt syndrom kan orsakas av en brist på magnesium i kroppen. Därför livsmedel rika på magnesium, som linser, nötter som mandlar och hasselnötter, råris, vetekli, grönsaker som mangold eller spenat, jordnötter, bönor, ärtor, solrosfrön och jordnötter är bra sätt att öka nivåerna magnesium i kroppen, och sedan kontrollera de olika symtom på premenstruellt syndrom.

Förbered flera måltider lindring av PMS med livsmedel ovan är noga med att hålla fria från symptom på premenstruellt syndrom och annorlunda kan ha glömt att det finns något sådant som PMS.Andra tips för PMS Relief

Förutom att du använder en kost rik på näringsämnen ovan för att lindra symptomen vid PMS, finns det några andra livsmedel som bör undvikas vid denna tidpunkt. Detta inkluderar livsmedel som innehåller mycket natrium, såsom bearbetade livsmedel och förpackade livsmedel som innehåller mycket socker, inbegripet choklad och godis och livsmedel såsom munkar, etc, alkohol och koffein-rika drycker som te och kaffe kommer att hålla effekterna premenstruellt syndrom på. Också få en bra mängd motion som uppdateras och hålla dig från att känna sig deprimerad och irriterad just nu. Avslappningstekniker som hjälper lindra stress, såsom yoga och meditation är också till hjälp.

Kom bara ihåg, nu kommer att ha något att skylla humörsvängningar i! Äta hälsosamt och leda en hälsosam livsstil för att upprätthålla inte bara PMS och dess fruktansvärda effekter, men även andra hygienkrav i schack.

Disclaimer: Denna artikel är endast i informationssyfte och bör inte användas som ett substitut för sakkunnig läkare.