Graviditet är en turbulent fas i livet för varje kvinna. Vi upplever en hel del värk och smärta, såsom ischias, höftsmärta, ryggont, svullna vrister och så vidare. Dessutom finns det en hel del hormonella förändringar och fysiska förändringar som sker i kroppen under denna period tenderar att vara fysiskt och psykiskt utmattad. I ett sådant scenario är regelbunden massage en sådan mödravård kan hjälpa till att lindra obehaget av att stora.

Fördelar

Precis som alla andra regelbunden massage, hjälper massage gravida kvinnor känner sig avslappnad. Bortsett från detta finns det flera positiva hälsoeffekter förknippade med det. Jag är:

  • Prenatal massage förbättrar muskeltonus och ger befrielse från kramper, stelhet och stelhet i muskler.
  • Förbättrar blodcirkulationen, vilket i sin tur ger mer syre till barnet. Du kan även minska svullnad i benen.
  • Lindrar ryggont och bensmärta som utlöses av förändringen i kroppshållning.
  • Förbättrar hudens kondition och därmed minska risken för bristningar.
  • Stresshormoner, vilket i sin tur hjälper till att hantera ångest, depression, är nervositet reduceras. Dessutom, när sinnet är avslappnad, kan mamman få befrielse från sömnlöshet också.


Som prenatala massage?

Denna typ av massage bör alltid göras av en terapeut som är utbildad prenatal massage. Dessa yrkesgrupper är utbildade på frågor som massagezoner, vilka typer av rörelser som är lämpliga under graviditeten, det tryck som tillämpas, etc. Sedan kan du utföra massagen på ett säkert och effektivt sätt, utan några problem och bekymmer.

Under graviditeten, de flesta kvinnor inte är bekväm framför läggdags eftersom deras bröst är ömma och svullna. Även liggande på rygg, inte rekommenderas i senare skede av graviditeten. Av denna anledning, proffsen använder speciella massagebänk. Och "områden dräneras fylld för magen och brösten kan bo i det när du ligger på mage. Om denna tabell inte är tillgänglig, måste sedan mamman att vara vara på ena sidan och en kudde längd måste upprätthållas för att hålla benen och kroppen. Massagen rum bör ha mjuk belysning och mjuk för en ytterligare uppmjukning av kropp och själ i musiken.

Tekniker

Terapeuter använder doftande lotion eller massageolja för prenatal massage. Om du inte är bekant med lukten kan du använda oparfymerade lotion också. Massagen från basen av halsen och flytta bakåt. Det anbringade trycket är mycket lättare än vanligt massage. Emellertid undviker den kolonnen och kurvan för hela korsryggen. Dessutom händer flytta tillbaka till basen av halsen. Detta görs tills ryggmuskulaturen är helt avslappnad. Höfter är under tryck på grund av den ökade storleken av livmodern och barnets vikt. Massera Då detta område kommer att ge betydande lättnad från spänningen i kroppen i allmänhet. Under det första kvartalet, förhindrar buken massage många kvinnor är rädda som kan ta bort moderkakan. Under graviditet, såsom ett resultat, är den abdominala massage utförs med handflatan öppen och stroke är medurs cirkulär.

Sedan kommer massage av benen. De palmer och söta punch och används för att massera benen. Du bör börja från vristen och rör sig uppåt mot låret. Området mellan ankeln och höft gnidas med långa slag. Men massera insidan av låren är strikt undvikas eftersom det kan frigöra proppen och orsaka allvarliga komplikationer. Det kommer att förbättra blodcirkulationen i området och minska svullnad av vrister. Slutligen händer och fötter masseras. För att göra detta, använd små cirkelrörelser med direkta träffar till hjärtat. Fötterna masseras med tryck särskilt känslig, eftersom det finns flera tryckpunkter som kan inducera arbetskraft. Massagetiden kan vara var som helst från 10 minuter till en timme. Om du vid något tillfälle känner obehag, ska du informera din terapeut stannar där.

Prenatal massage är säkert för de flesta kvinnor. Dock kunde de som har problem såsom tunga urladdning, diabetes, infektionssjukdomar, högt blodtryck, magen infektion, etc. hög risk för graviditet efter massagen vara riskabelt. Om det finns en infektion i sår eller öppna hud, då kan du få förvärras med massage. Därför är det alltid klokt att rådgöra med din läkare om det är rätt för dig eller inte.