Progesteron är ett av de viktigaste i kroppen av en kvinnlig reproductive hormones. Ett läkemedel med ingen naturlig cykel, är progesteron utsöndras av en struktur som kallas corpus kroppen. Det är en struktur bildas som cystor i äggstockarna under frisättningen av en mogen follikel. Progesteron ökar blodtillförseln till slemhinnan eller endometriet. Som ett resultat, blir tjockare och ger det bästa intervallet av ett befruktat ägg till implantatet. Således är progesteron mycket viktigt att ha en lyckad befruktning. Hos vissa kvinnor är progesteron inte produceras i tillräcklig mängd, naturligtvis, av corpus luteum i den luteala fasen. Detta kan allvarligt hindra chanserna för befruktning.

Användning
Den är väsentligen en liten dos av progesteron suspenderad i en fettsyra, såsom kakaosmör. När du sätter i stolpiller i slidan av progesteron, som smälts och absorberas i livmoderslemhinnan. Progesteron stolpiller är fördelarna med p-piller från kontakt med levern, vilket förhindrar varje möjlighet till metabola biverkningar. Dessutom är det absorberas direkt in i livmoderslemhinnan, så dess interaktion med andra organismer förbises. Progesteron stolpiller absorberas ständigt in i livmoderslemhinnan, vilket härma roll naturligt progesteron mer exakt. I anovulating kvinnor, hjälper progesteron att reglera menstruationscykeln.

Hur man använder progesteron stolpiller
Naturligtvis suppositorier av progesteron börjar 2 -3 dagar efter ägglossning och fortsätter tills kvinnan är gravid eller har sin menstruationscykel. I avsaknad av ett effektivt genomförande, är den förtjockade livmoderväggen avlägsnas som menstruation. Det sätts in i slidan, precis som alla andra vaginalt suppositorium. För vaginala infektioner, som kan sättas in i ändtarmen. Inser på ett liknande sätt som bufferten. Ofta kommer de med en liknande buffert insättning hjälpa till att underlätta införandet. Försök att komma in så djupt som möjligt för att förbättra möjligheterna för bättre absorption. Det garanterar också djupgående än inte läcka när den smälter i in i livmodern.Dos
Som tidigare nämnts, är det nödvändigt att ta progesteron suppositorier två gånger dagligen. Emellertid kan den exakta dosen varierar från kvinna. Din läkare eller reproduktiv endokrinolog kan rekommendera vissa tester innan du bestämmer dosen. Detta gör att du kan justera dosen i förment studera nivåerna av progesteron utsöndras naturligt i kroppen. Dessutom kan dosen för kvinnor med anovulation vara annorlunda än andra kvinnor som tar det som ett stöd för befruktning.

Biverkningar
De vaginala suppositorier ordinerats av läkare är mycket säkra och ofta leder till framgångsrik befruktning och graviditet. I själva verket, ca 77% av kvinnorna i graviditets progesteron stolpiller. Men vissa biverkningar uppträder hos omkring 2% till 12 kvinnor som väljer denna behandling. Några vanliga biverkningar är illamående, huvudvärk, frossa, svullnad, synproblem, yrsel, ömma bröst, uterin blödning, etc., även om sällsynta, är säkerligen en av biverkningarna av progesteron stolpiller. Andra mindre biverkningar vaginal irritation och obehag när filtreras. När dessa suppositorier infogas rektalt, vilket kan stimulera tarmrörelserna. Ta dem i graviditeten är strängt förbjudet, eftersom de kan orsaka allvarliga fosterskador hos nyfödda. Allvarliga biverkningar är risken för hjärtinfarkt, blodpropp och andra hjärt-kärlsjukdomar.

Därför kan suppositorier av progesteron vara användbara vid behandling av fertilitet. Kraftigt öka chanserna att bli gravid, i kombination med andra behandlingar.