PMS är premenstruellt syndrom. Det kan beskrivas som en uppsättning tecken och symtom som upplevs av de flesta kvinnor en eller två veckor före menstruationen. Alla symptom på premenstruellt syndrom varierar ofta från en kvinna till en annan. Några av de fysiska symptom på PMS är uppblåsthet och ömma bröst, uppsvälldhet, illamående, yrsel, huvudvärk, magkramper, ledvärk, brist på energi och så vidare. Han gör också en del känslomässiga problem. Som ett resultat, får ofta humörsvängningar, ångest, depression, irritabilitet, etc. Den exakta orsaken till dessa fysiska och känslomässiga förändringar är inte känt tydligt. Experter tror att hormonella förändringar som sker under denna fas kan vara ansvarig. Studier har också föreslagit att det kan aktiveras på grund av en obalans i nivåerna av kalcium och magnesium i kroppen. I grund och botten innebär resurser en förändring i kost, livsstil och användning av vissa örter för att minska intensiteten av obehag i samband med PMS.

Hur man stoppar PMS Naturligtvis

En hälsosam livsstil kan göra stor skillnad i skick premenstruellt syndrom. Detta är viktiga aspekter av resurser PMS hemma:Upprätthålla en hälsosam kost
Livsmedel som är rika på vitaminer och mineraler kan kontrollera symtomen av premenstruella syndrom kraftigt. Färska grönsaker, fullkorn, baljväxter, fisk, magert kött, mejeriprodukter, nötter, etc. är några av de livsmedelsbistånd PMS. De som lider av svullnad under denna period bör ha selleri och sparris. Alla dessa livsmedel som tenderar att öka symtomen bör absolut undvikas. De är: fet mat, bearbetade livsmedel, ohälsosamma mellanmål, koffein, alkohol, läsk, choklad, etc. mättade fetter som smör bör ersättas med omättade oljor, såsom linolja eller safflorolja.

Ta kosttillskott
SPM utlöses av näringsbrist särskilt kalcium och magnesium. Därför kan det dagliga intaget av magnesium tillskott och kalcium lindra symptomen ut. Dessutom kan vitamin E vidtas för att minska de fysiska besvären som ömma bröst. Vitamin B6 är användbara för svallning. Innan någon av dessa tillskott, bör du kontakta din läkare för att fastställa den exakta dosen som lämpar sig för dig.

Drick mycket vatten
På grund av förändringar i hormonnivåer, är vattenbindande ett vanligt problem med premenstruellt syndrom, vilket ofta leder till överdriven svullnad. Överskottet vätska kvarhålles inuti kroppsvävnaden kan avlägsnas från dricksvatten. Du måste ha 8-10 glas vatten.

Ta massor av vila
När kroppen får rätt mängd sömn är bättre på att hantera status SPM irriterande. Helst behöver din kropp en god sömn i minst 7-8 timmar per natt.

Motionera regelbundet
Ställ åt sidan 20-30 minuter om dagen av motion. Det kan vara någon övning val som promenader, jogging, cykling, etc. Dessa övningar förbättrar blodcirkulationen och stabilisera hormonnivåer. Således utövar lindra fysiska och känslomässiga symptom på PMS.

Naturläkemedel PMS

Det finns ett antal örter som har en otrolig effekt på PMS-symptom innan perioden. Några av dem är:

  • Jättenattljusolja är en vegetabilisk olja som är rik på essentiella fettsyror, vilket är bra för att lindra smärta och inflammation i kroppen.
  • Valerianarot är mycket effektiv i emotionella symptom som humörsvängningar och irritabilitet. Om det tas före sänggåendet, och lindrar psykisk stress inducera sömn.
  • Chase gräs träd är ett utmärkt botemedel mot mensvärk. Det bör tas på morgonen med tillsats av 8-10 droppar kysk träd extrakt i ett glas vatten.
  • Maskros blad fungerar som en naturlig diuretikum kraftfull och lindra PMS och svullnad. Man kan förbereda en blandning blöt några färska maskrosblad i hett vatten i 20 minuter. Har två gånger om dagen för bästa resultat.
  • Peppermint te har en lugnande effekt på musklerna i magen och ger en hel del befrielse från kramper. Förbered te med tillägg av en tesked mynta blad i en kopp kokande vatten i 8-10 minuter.

Dessa är några av de naturliga botemedel, enkla och effektiva för premenstruellt syndrom. Om du upplever allvarliga symptom på PMS, sedan besöka en läkare för behandling. I allmänhet är detta tillstånd som behandlas med mediciner som lindrar smärta och p-piller. Men ta inte dessa mediciner på egen hand utan att rådfråga läkare.