Sandra fick sitt första barn för fem år sedan och under de senaste sex månaderna som hon och hennes man försöker ha ett barn till. Hon kommer att vara 35 nästa månad och deras oförmåga att tänka har blivit frustrerad och deprimerad. Båda är konsult en gynekolog och fick veta att Sandra har sekundär infertilitet. Behandlingarna pågår och förhoppningsvis kommer att ha sitt andra barn snart.

Sekundär fertilitet är inte ett isolerat problem av individer utgör som i det tidigare exemplet. Det finns nästan 1 miljon par som lider av detta problem. Både män och kvinnor kan ha det här problemet, vilket kan vara känslomässigt störande. Så, är det som är frågan sekundär infertilitet? Det är kroppens oförmåga att föreställa även om en person kan ha ett eller flera barn tidigare. Många människor går in i ett tillstånd av chock och mycket upprörd och deprimerad efter att ha konstaterat att de inte kan få fler barn. I denna artikel kommer vi att undersöka de möjliga orsaker till detta tillstånd och några av behandlingarna.

Orsaker till sekundär infertilitetDet finns många möjliga orsaker till sekundär infertilitet. De flesta av orsakerna liknar primär infertilitet. Här är några av orsakerna till infertilitet hos kvinnor och män.

Infertilitet hos kvinnor

 • En av de vanligaste orsakerna till infertilitet är sekundär eller primär ålder. Efter 35 års ålder blir svårt att tänka. Vanligtvis efter första barnet, försöker paret att ge lite "tid och sedan, efter avsevärda ålder de planera för nästa barn inträffar oftast på trettiotalet och fyrtiotalet. Den ökande ålder minskar sannolikheten för att utforma ett barn.
 • Kan inte vara bildandet av en cysta på grund av endometrios som kan orsaka skada på livmodern eller äggledarna.
 • PCOS eller polycystiskt ovariesyndrom som orsakar ägglossning störningar kan vara ansvarig för infertilitet.
 • STIs såsom klamydia kan också vara en av de sekundära orsaker till infertilitet hos kvinnor.
 • Föregående ektopisk graviditet kan skada äggledarna, vilket i sin tur gör det svårt att föreställa sig.
 • Fibroids kan orsaka problem på implantation av ägget i livmodern.
 • Brist på livmoderhalsen som hjälpmedel i spermierörlighet kan orsaka problem i ägg befruktning.

Infertilitet hos män

 • Hos män också stigande ålder kan vara ansvarig för infertilitet. Efter 35 år, minskar fruktsamheten hos män.
 • Lågt antal spermier kan vara en av de främsta orsakerna bakom infertilitet.
 • I vissa fall spermierna dör eller inte kan simma befruktning gör det omöjligt eller svårt.
 • Vissa hormonella störningar och sjukdomar kan orsaka en autoimmun reaktion där kroppen utvecklar antikroppar mot spermier och döda dem.
 • Problemen med erektion och utlösning kan också vara en orsak bakom infertilitet.
 • På grund av sjukdom, dålig kost och livsstilsförändringar som kan ha minskat spermiekvaliteten som orsakar infertilitet.

Behandlingar för sekundär infertilitet

Om du försöker bli gravid under minst ett år genom regelbundna rapporter och kommer snart att vara 35, då är det dags att konsultera en läkare som förhållandet mellan fertilitet bör vara sekundära. Läkaren kan rekommendera vissa blodtester och reproduktiv för bekräftelse av sjukdomen och för att hitta orsaken till infertilitet. Fertilitetsbehandling beror helt orsakerna bakom den. Några av de behandlingar som kan tas till läkaren för att få problemet löst infertilitet presenteras.

 • Det kan rekommenderas för laparoskopisk kirurgi för att avlägsna muskelknutor och cystor formationer inuti livmodern eller äggledarna.
 • Kvinnor som står inför problem med oregelbunden ägglossning kan administrera mediciner som kan hjälpa till med ordentlig ägglossning.
 • IUI eller intrauterin insemination metod kan användas i vilken spermie injiceras i kroppen av kvinnan vid tiden för ägglossning. Detta är mycket användbart när män har problem med rörligheten spermier, erektion och utlösning. Detta ökar chanserna för befruktning.
 • Behandling IVF (provrörsbefruktning) är mycket användbar för att övervinna situationen för sekundär infertilitet. I denna mening, är ägg och spermier befruktat i laboratoriet och när den börjar växa, placeras den i kvinnan.

Det var några av de orsaker och behandlingar för infertilitet sekundärt. Om paret fortfarande kan tänka sig, då paret bör stödja varandra för att lösa den här situationen. Ett av de bästa sätten att överbrygga denna klyfta är antagandet av ett barn. Detta kommer att ge ett hem till ett barn, en bror till sin son och få all lycka av att ha fler barn.