Klimakteriet är scenen som markerar slutet av menstruationscykeln i en kvinnas liv. Även om en kvinna når klimakteriet åldern 45-55 år mellan processen börjar minst fem år innan menstruationen upphör helt. Menopaus kan faktiskt delas upp i flera steg med början med klimakteriet, följt av klimakteriet före och slutar med den post-menopaus. Under de två första faserna, de hormonella förändringar i kroppen börjar uppstå som leder till symtom som oregelbunden menstruation, tunga eller lätta blödningar, viktökning, etc. När en kvinna har hennes perioder längre än 12 månader i sträck, sägs det att både i postmenopausala kvinnor. Efter klimakteriet kan beskrivas som en fas där ägglossning inte sker eftersom det finns chanser att få menstruationer och graviditet. Eftersom symtomen vid klimakteriet, kan vissa kvinnor också uppleva några symptom även efter menstruationer har slutat helt. Så, låt oss titta på dessa symptom på efter klimakteriet.

Vilka är symptomen efter klimakteriet?

Vanligtvis symptom i samband med klimakteriet när kvinnor når efter klimakteriet. Det har dock förekommit fall där kvinnor har upplevt några symptom, även under efter klimakteriet. Den främsta orsaken till detta är på grund av hormonella förändringar som sker under den fas av efter klimakteriet. Under denna tid, nivåerna av östrogen och progesteron i kroppen sjunker, vilket leder till olika symtom. Ibland kan symtomen uppstå på grund av någon underliggande hälsoproblem och därför är det viktigt att veta i detalj.Vaginal blödning
En av de symptom som observerats hos postmenopausala vaginala blödningar. Merparten av tiden här blödningen är ofarligt och orsakas av en hormonell obalans. Det kan emellertid också vara ett tecken på något allvarligt i fortplantningssystemet. Därför bör kvinnor som lider av vaginal blödning efter att inte ha perioder på tolv månader i följd kontakta läkare omedelbart.

Vaginal torrhet eller klåda
Känsla behovet att skära slidan är ofta ett symptom som binder publicera klimakteriet. Konstant klåda i underlivet kan orsaka en person att uppleva en brännande känsla i området. Vaginal torrhet kan också upplevas med kliande känsla. Torrhet i vaginala området kan bli orsaken till bristen på sexuellt intresse för kvinnor. Din läkare kan rekommendera smörjmedel för att bli av med problemet med vaginal torrhet eller klåda. De kan dock ha vissa biverkningar på lång sikt, och därför rekommenderar vi att du använder huskurer som olivolja för att bota detta problem.

Värmevallningar
Ett annat vanligt symptom efter klimakteriet är värmevallningar som kan åtföljas av hjärtklappning och nattliga svettningar. Postmenopausala kvinnor kan ha värmevallningar, inte bara på natten men under dagen, dock kan pågå i mer än några minuter. Under värmevallningar, kan du känna yrsel, sömnlöshet, huvudvärk, trötthet, etc. Det bästa sättet att hantera värmevallningar är att njuta av aktiviteter som bidrar till att slappna av kropp och själ.

Infektion i urinblåsan och urinläckage
Urinvägsinfektion, vanligen orsakade av sjukdomar som uretrit och cystit är en annan postmenopausala symtom. Infektionen av urinblåsan eller urinröret orsakar kvinnan att känna en brännande känsla vid urinering, tillsammans med ryggsmärtor. Eftersom detta kan utveckla urininkontinens, där förmågan att kontrollera passagen av urin förloras och sägs vara ute, medan det för vissa verksamheter, såsom skratt, nysningar, rinnande, hosta, lyft, etc.

Skelettsmärta och frakturer
Skicka klimakteriet, kan skelettet blir svag, vilket leder till låg bentäthet. På grund av detta, kvinnor löper stor risk att utveckla osteoporos och skelettsmärta. Detta ökar också sannolikheten för att kvinnor kommer att uppleva benfrakturer och benkramper under efter klimakteriet.

Hur länge symtomen av klimakteriet förra meddelande?
Svaret på denna fråga kommer inte att vara lika för alla. Medan det för vissa, bara varar det 2-3 månader vissa människor har att ta itu med dessa symtom någonstans mellan 2-10 år. Eftersom dessa symtom orsakar ofta obehag och kan också vara en indikator på ett allvarligt problem, söka medicinsk hjälp för att lindra symptomen och bota det underliggande problemet.

Behandlingen för postmenopausala symtom

Även om vissa av dessa symtom, enligt orsaken en specifik behandling kommer att vara nödvändigt, de flesta av dem kan botas med hjälp av naturläkemedel. Om symtomen orsakas av hormonell obalans, kan hormonbehandling rekommenderas av din läkare. Flera tester utfördes av läkare för att se om det finns problem i det reproduktiva systemet, och om du märker någon typ av cystor, kan en hysterektomi behöva göras för att ta bort den. Motionera regelbundet och äta en balanserad kost är också viktigt att hålla formen och bekämpa sjukdomar som kan uppstå under efter klimakteriet. Du kan också behöva ta multivitaminer och mineraler tillsammans med din kost för att bli av med några av de symptom på post klimakteriet.

Som en förebyggande åtgärd, är det viktigt för kvinnor att ha regelbundna kontroller och tester såsom bäcken tentor, mammografi, pap tester etc. för att undvika eventuella hälsoproblem som är förknippade med efter klimakteriet.