Studier visar att nästan 80% av kvinnorna lider av menstruationsrubbningar. Worldwide, kvinnor upplever några symptom på menstruation. Men först måste vi förstå mekanismerna bakom verksamheten att förstå varför dessa symtom uppträder och vilken period det blir ett problem.

Varje månad, kvinnans äggstockar släppa ett ägg i livmodern. Detta ägg är fortfarande där, väntar på att befruktas, och efter några dagar, släpps ut från livmodern, tillsammans med dess foder. Detta var den beläggning framställdes genom naturen för att skapa en kokong mjuk, varm för fostret skulle ha tänkts hade erhållit det befruktade ägget. Detta är den korg av barnets natur och hans heta investeringar.

Men när ägget inte befruktas, och drivs ut från kroppen med en blodig flytningar, detta kallas menstruation. Denna process kallas menstruation. Eftersom detta blod, vävnader och ägg flöda ut ur slidan, kan orsaka vissa fysiska obehag, men de flesta av smärta i samband med menstruationsflödet till stor del knuten till hormoner.Symptom

Det vanligaste symtomet är buksmärtor ålder. I många fall är detta i ländrygg eller nedre delen av magen. Smärtan börjar vanligtvis några dagar innan själva flödet och är allmänt kallas PMS - premenstruellt syndrom. Det finns andra symptom som är lika obehagligt, men fram till nyligen, avfärdades som nonsens hona, gosa en smärta någon annanstans utom i fantasin. Men vetenskapen har nu fastställt att obehag och smärta under menstruation inte psykologiskt, som har rötter väldigt fysiskt. Majoriteten av dessa smärtor orsakas av kraftigt fluktuerande hormonnivåer i kroppen. Vem sa att förmågan att föda skulle vara lätt?

Smärta eller mensvärk är oftast på grund under de första fem dagarna av menstruationen, livmodern kontrakt i spasmer, att kasta fodret. Smärta är en mycket mildare än de kommer att uppleva under förlossningen, som också är en aktivitet riktad av sammandragningar. Muskelsammandragningar här orsakas av en kemikalie som heter prostaglandin. Detta hormon gör att musklerna i livmodern att dra ihop sig under en längre tid, ibland berövas syre. Detta är vad som orsakar mensvärk.

Sedan, efter 14 dagar, förändringar i hormonnivåer som förberedelse för frisläppandet av nästa ägget. Hormon nivåer av östrogen och progesteron fortsätta öka fram till ungefär fyra dagar före nästa period, och sedan om befruktning har skett, faller de. Denna plötsliga förändring orsakar mer irritation och emotionell obalans hos kvinnor. Folk kallar detta sjukdomskänsla, när man talar om "den tiden på månaden.

Inträffar kring tiden för ägglossning, det finns en svindel dålig rygg, mage eller ens. Bara en vecka innan själva flödet av menstruation, kan kvinnor upplever svullnad. Detta är den vattenansamling i benen och ungefär hälften, ibland även i ansiktet. Symtomen vid menstruation är andra ömma bröst, minskade nivåer av aktivitet och sömnbrist. Vissa kvinnor upplever också förändringar i aptit med en önskan om ett visst ämne, medan ytterligare några stunder av akne. Ibland verkar det vara en liten förlust av koordination, så många kvinnor upplever problem i körning i denna PMS tillstånd.

En kvinna som var på den tiden upplever oftast attacker av ångest och social isolering. Den vanligaste av alla symptom, irritabilitet eller humörsvängningar, depression och arga utbrott. Illamående, huvudvärk, gaser i magen, matsmältningsbesvär och ibland diarré är vanliga symtom och mensvärk. Om dessa smärtor värre än normalt, anses det som en sjukdom som kallas dysmenorré.

Nästan 25-30% av kvinnor mot oegentligheter i menstruationscykeln, när de är fertila. Föreläsningsserie, brun eller utsläpp, gul, vit, mer än en cykel i en månad, etc. Dessa villkor måste tas på allvar och en gynekolog bör kontaktas omedelbart. Villkoret kan förbättras genom regelbunden motion och hormonbehandling.

Den dåliga nyheten är att den smärta och menstruations obehag inte förlåta en kvinna som är i gruppen i fertil ålder, vanligtvis mellan 12 och 51. Klass, kultur, kroppstyp, ras gör heller ingen skillnad. I smärta, är vi alla lika.