Puberteten startar från ålder 8-13 och med det, kommer från flera fysiska förändringar i kroppen av den kvinnliga. Och "övergången från barndom till vuxen ålder och kan verka spännande att några flickor, samtidigt som den avskräcker andra. Menstruation är en av dessa fysiska förändringar i kroppen av ett barn passerar genom, i vilken äggstockarna börjar släppa ägg (under påverkan av hormoner), vilka redan är lagrade i en påse som kallas en follikel. Äggen släpps från äggstockarna, både slumpmässigt varje månad. Detta innebär att samma äggstocken kan släppa ägg för två eller tre månader i följd. Beroende hormon person kan ha menstruation var 20 dagar, 28 dagar eller var 35 dagar. Trots att kvinnor tenderar att ha en normal menstruationscykel generaliserad modell, har ingen kvinna ett mönster av helt regelbunden menstruationscykel är oregelbunden och ibland. Däremot kan den frekventa förekomsten av de tidiga perioderna vara en anledning till oro. Det indikerar att kroppen inte har ägglossning korrekt.

Menstruation kan uppstå vid ungefär samma dagen i varje månad eller uppstå efter regelbundna intervall på 3, 4 eller 5 veckor. Detta innebär att om en flicka har hennes period efter 35 dagar, kan du förvänta dig att nästa menstruation efter var 35 dagar. Den regelbundenhet i perioder gör att vi har möjlighet att förutsäga tidpunkten för uppkomsten av menstruation. Emellertid, med ålder och andra fysiska och psykologiska faktorer börjar uppkomsten av perioder för att oscillera, så det är svårt att förutsäga, även när de kommer att inträffa. De första menstruationer producerar mindre än 23 dagar från den sista dagen cykeln. En metod för att identifiera oregelbundna perioder är att hålla ett diagram av menstruationscykeln, vilket kommer att hjälpa till att identifiera oegentligheter i mönstret för ägglossning. Men att göra de första gångerna menstruation?

Hormonell obalans
Ägglossning i kroppen regleras av hormoner östrogen och progesteron. Balansen mellan dessa två hormoner är nödvändiga för en korrekt reglering av ägglossning. Dessa hormoner frigörs av hypofysen under påverkan av hypotalamus av hjärnan. De utlösa ägglossning och menstruation, därför kan en obalans i dessa nivåer leda till tidig menstruation.Stress och trötthet
För mycket ångest, psykisk stress och trötthet kan också ta en vägtull på kroppens menstruationscykeln mönster. Spänningen och rädsla gör balansen av östrogen och progesteron till spetsen, vilket påverkar ovulationscykeln.

Reproduktions oordning
Reproduktions störningar, såsom endometrios, den vävnad i vilken de börjar växa, kan endometrial utanför livmodern leda till de tidiga perioderna. Dessutom kan uppkomsten av olika reproduktionsvägsinfektioner också leda till oregelbunden menstruation. Fläckarna kan vara indikatorer på cystor eller polyper i livmodern i slidan eller livmoderhalsen.

Med akuta preventivmedel
Beskrivningen av arbetet i akuta preventivmedel är att förhindra det befruktade ägget eller zygoten implantat för att komma in i livmoderväggen. Dessa preventivmedel bestående höga halter av hormoner som hindrar växten. Emellertid kan dessa höga nivåer förändrar hormonet östrogen-progesteron obalans och orsaka uppkomsten av den första menstruationscykeln. Men när hormonnivåerna återgår till det normala, perioderna observeras också att återvända till sin rutin.

Tidig behandling av menstruationscykeln

De första menstruationscykler inte nödvändigtvis betyda att du är i en kris. Dessa händelser råkar alla kvinnor och det finns ingen anledning till panik. Men om du möter en överdriven menstruationsblödning, mindre blödning eller smärta vid samlag, bör du konsultera en gynekolog så snart som möjligt. Det är viktigt att diagnostisera orsaken till oegentligheterna och behandla dem därefter. Hormonell obalans kan behandlas med terapi och hormonersättningsdroger utförs om läkemedlen inte fungerar.

Om stress är den bakomliggande orsaken är det viktigt att göra livsstilsförändringar. Meditation, aromaterapi, massage, etc. är fördelaktigt att slappna av kroppen och sinnet. Själva det faktum att stress och trötthet har en direkt inverkan på vår menstruationscykeln, visar hur viktigt för oss att ge vår kropp tid att vila. I det här livet vår reaktion hastighet som bara ge vår kropp och själ under en lång tid för att återhämta sig. Det är viktigt att avsätta lite "tid att slappna av och befria dig från bekymmer i den här världen. Skjut inte din kropp bortom sin kapacitet. Detta leder bara till mer problem för din kropp.

En sund själ leder till en sjuk kropp, då, äta gott, träna bra och avstå från att belasta dig med stress. Var inte överväldigad av de utmaningar som världen!