Har du hört talas om "födelse trauma" på lång sikt? Psykologer anser förlossningen, som en av de första trauma som alltid står inför. I huvudsak belyser begreppet påverkan som barnet möter sin entré till världen. För nio månader fostret har vuxit från ett litet frö i en mänsklig bebis igenkännbar. Denna tillväxt har skett i en varm, mörk och vattnig, förseglade, skyddad och relativt tyst i matrisen.

När du är redo att göra sitt inträde i världen av mamman som hjälper vägen skjuta, skjuta, skjuta och skjuta. Vanligtvis är det inte en lätt tid för mamman, som arbetar hårt för att få ditt barn, strävar. Att vara liten all denna intensiv aktivitet, och en gång utanför, i flera fall tacklar ljus, höga ljud, kanske några whacks tillbaka goda avsikter, ibland lite "av ögondroppar, några droppar genomgår näsa och ibland användes pincett för att dra ut. Mamman kan ha bedövas/drogad och alla dessa villkor tillsammans motsvarar vad som kallas traumat födelseland.

Att försöka genomföra denna unga kropp, och, naturligtvis, har varit där en gång (minst) som vi alla har, föreställer jag mig detta som överväldigande - att en stor ström av förnimmelser och uppfattningar, och alla verkar vara ganska obehaglig. Tja, alla utom utbyggnaden av rymden, vilket är en lättnad att förlänga armar och ben i en och inte behöva vara i den situationen att fostret! Men resten, uf (!) Och det meddelar början på allting för att komma i hans tid på denna jord?Franska Le Boyer har krediterats för att vara den första att ta itu med detta problem. Han försökte minimera effekterna av det nya bolaget och övergången födelse så mjuk och smidig som möjligt för mamman också. För detta ändamål insisterade han mjukt i förlossningsrummet, musiken, drogerna minimal och endast när det behövs, uppmuntrade mamman att andas för att underlätta förlossningen och hjälpte honom att slappna av och må bra, alltför Det gav läkaren team för att viska och erkänna mamman och barnet nästa (!) och prata med dem då och då. Den Boyer kunde kraftigt minska opersonliga atmosfären och den kliniska förlossningsrummet och gör det till en mer värdigt och humant för mamman och barnet i stället.

Vatten födelse är en logisk förlängning av det som Le Boyer började i västvärlden. I vatten arbete förlossning mamman och/eller föder sin son i vattnet. Hon är fortfarande nedsänkt i vatten från nacken/bröstet ner och de flesta av kvinnorna är mycket avkopplande och lugnande. I motsats till vanliga frågor som barnet inte kvävas i vatten. Barnet börjar andas endast efter att ha släppt moderkakan, vilket kan vara från 09:50 dagar. Men det är inte tillräckligt för att barnet var vattenytan, där s/startar naturlig andning tid.

Det finns gott om resurser tillgängliga för alla som är intresserade av att fullfölja denna fråga och/eller väljer vatten födelse. "Att välja Waterbirth" av Lakshmi Bertram är en bok skriven av mor till fem barn, alla barn vatten! Deras hemsida innehåller resurser, information och berättelser om födelsen av vatten och naturligt ljus är.

Vatten Bebisar är kända för att vara smartare, mer tydliga om sina känslor, mer flexibel, utan rädsla mer intuitivt än sina motsvarigheter i landet. Jag såg minst ett par filmer som dokumenterar själva vattenkällor, medan närvara utbildningsseminarier i regressionsterapi och tidigare liv återfödelse. Vattentankar som används i samband med leverans allt från badtunnor, stora cylindrar, bastu och naturreservat till sjöss. Kvinnor ofta åtföljdes av sina män och ibland även med äldre bröder, några hade barnmorskor eller utbildad personal för att hjälpa andra inte.

Efter alla kvinnor har fött åtminstone tills människan har funnits, dvs långt innan medicin eller ens häxor kom in i bilden. Så varför nu så beroende av vad de säger läkarna? Vi har förmågan och kraften att ge liv och vi vet att våra kroppar och våra celler hur. Jag förespråkar inte att läkemedel och medicinsk process för förlossningen är förbjuden. Jag ber kvinnor att vara i kontakt med visdom kroppen och förtroende, att inte ge bort sin makt i denna process som naturligt. Och jag tror att om kvinnor väljer att föda i vatten och sedan konspirera med naturen ännu mer.