Lanolin, även känd som ull vax, ullfett eller ullfett, är en oljig substans som är gjord av extraktet av djur som fårull. Detta extrakt är raffinerad och renad lanolin grädde för att bilda. Det är en utmärkt mjukgörande och är en vanlig ingrediens i krämer, lotioner och salvor. Det är ett bra vätmedel, men det finns fall av allergi mot lanolin hos vissa personer.

Denna allergi beror på tillämpningen av vissa krämer vars huvudkomponent är lanolin. Det antages att den huvudsakliga orsaken till allergi är några föroreningar som återstår i grädden efter raffinering extraktet. Och "väl känt att de flesta människor som är allergiska mot denna substans eftersom lider andra hudsjukdomar som eksem.

SymptomOm du är allergisk mot ull, då är det mer sannolikt att är allergisk mot någon kräm, salva, etc., baserat på lanolin. Många gånger, visade det sig att dessa allergiska symptom förefaller mycket tidigt i livet eller under tonåren, men inte upptäckt under en mycket lång tid. Därför, om du får ett utslag på kroppen som inte försvinner efter applicering av hudkräm, kan du vara allergisk mot denna kemikalie. Utseende av utslag är en av de vanligaste symtomen vid denna allergi. Läpparna och andra delar av ansiktet kan svälla på grund av det. I vissa fall kan det samma människor allergiska nästäppa uppstå när den utsätts för ullfibrerna. I dessa delar av kroppen som människor tillämpar krämer som innehåller denna kemikalie, visas klåda och utslag.

Utslag vid lanolin

Utbrotten är gupp på huden och hur hudförändringar är känt och sett. Kan placeras i ett område eller kan spridas över hela kroppen. Du kan också märka röda, fjällande fläckar och klåda och nässelutslag. Från utbrott visas på grund av användningen av lanolin krämer, undvika användning av denna kräm är det bästa tillgängliga alternativet. Å andra sidan, om det minimerar exponering för detta ämne, utslag försvinner. Några av de mediciner som används för allergier dessa inkluderar topikala steroider.

Kontaktdermatit

Denna allergi tillhör den kategori av kontaktdermatit eftersom den orsakas av kontakt med ämnen som ger de utbrott. Dessa kan se ut som utslag orsakade av atopiskt eksem. Men det finns en skillnad mellan de två; hudutslag pga allergi lanolin kan hittas bara i de områden där det är tillämpligt, medan atopisk dermatit kan påverka någon del av kroppen.

Om du har en kronisk utslag, klåda som inte bara, utan också biter och brännskador, då är det rekommenderat att du får ett test gjort för denna allergi. Du bör gå för testet, om utslag bildas små, transparent vätska som innehåller blåsor som kan svälla eller sekret. En annan indikator är att utbrott orsakas på grund av lanolin är främst i ansiktet och händerna. Kosmetika såsom krämer och lotioner främst tillämpas i ansiktet och händerna, som sådan, dessa områden är mer benägna att innehållet i kosmetiska produkter, till exempel, lanolin.

Om du får ett utslag på kroppen som kliar mycket, blir röd och försvinner efter en tid, anser att det kan bero på att din hud reagerar på lanolin. Det är alltid bäst att konsultera en hudläkare innan någon medicin för att behandla denna allergi. Det är bättre att vara försiktig och läsa innehållet i kräm eller lotion innan du köper.