Leversvikt är ett tillstånd där leverns förmåga att fullgöra sina uppgifter minskar. Så, när villkoret når akut leversvikt, som är den sista etappen av leversvikt, finns det en snabb nedbrytning av levervävnad och lever kan sluta fungera inom några veckor. Detta tillstånd av akut leversvikt orsakar ett antal problem i kroppen, som sträcker sig från blödningen att öka trycket i hjärnan. Nu ska vi se orsakerna, symptom och behandlingsalternativ för leversvikt.

Orsakerna till akut leversvikt
I denna typ av leversvikt, finns det en viktig skada av leverceller och kan vara av följande orsaker:

Paracetamol och receptbelagda läkemedel Too
Paracetamol är ett analgetiskt och antipyretiskt. Läkemedel mot förkylningar och influensa används främst för smärta. Leverskada kan uppstå om läkemedlet tas i stora mängder eller små mängder regelbundet. Detsamma gäller för vissa läkemedel såsom antibiotika, antiinflammatoriska läkemedel, etcCancer
levercancer eller någon annan cancer som sprider sig till levern, vilket orsakar vävnads degenererar, vilket leder till akut leversvikt. Funktionerna för levercancer också svårt.

Lever
Leversvikt kan bli följden av autoimmuna sjukdomar såsom autoimmun hepatit där immunsystemet angriper levern som ett hot. Felet kan ibland bero på metabola sjukdomar som Wilsons sjukdom på grund av ett överskott av koppar i kroppen. En annan orsak kan vara vaskulära sjukdomar som blockeringar i venerna i levern eller portal ventrombos.

Virus
Hepatit A, B och E kan orsaka akut leversvikt. Andra virus, såsom Epstein-Barr-virus och herpes simplex-virus är också ibland ansvariga för leversvikt.

Växtbaserade kosttillskott och toxiner
naturläkemedel som ephedra, mynta, kava, etc, har förknippats med leversvikt. Vissa örter som Germander och chaparral kan påverka levern, orsakar hepatit kan leda till degeneration av levern. Förutom dessa, oavsiktlig konsumtion av gifter och giftiga svampar avser även kroppen, inklusive lever.

Symtom på akut leversvikt
De symptom på akut leversvikt kan omfatta kräkningar, illamående, gulfärgning av hud eller ögon. Det kan också vara ömhet högra övre delen av buken där levern. Tidiga symtom på leversvikt kan också orsaka råhet allmän inflammation och infektion och kroppen. Metabolisk sjukdom, laktacidos, metabolisk alkalos är ofta resultatet av en överdos av paracetamol. Denna extrema tillstånd insufficiens vivo orsakar vissa komplikationer i kroppen, så att de är:

  • Vätskeansamling i kroppen och hjärnödem ökar trycket på hjärnan
  • Njurproblem och misslyckande på grund av paracetamol överdos
  • Överskott blödande sår i tarmen tarmkanalen, och skador i allmänhet, på grund av brist på blod koagulationsfaktorer.
  • Infektioner Öka

Behandling av akut leversvikt
För att hantera denna medicinskt tillstånd, först, är tillståndet hos patienten och svårighetsgraden av leversvikt bestämdes. För detta, test av blodkoagulation sker i vilken, om levern har problem, är koagulationsprocessen långsam. Då, för bekräftelse utfört granskningen av levervävnad. För detta är tyget tas för leverbiopsi genom buken eller i fallet med allvarlig blödning vävnad tas genom en kateter införd i halsen. När tillståndet bekräftas, är patienten på sjukhus för vidare behandling, vanligtvis i intensivvårdsavdelningen. Behandling av leversvikt kan vara följande. Om felet är ett resultat av förgiftning eller överdosering, ges patienten medicin för att motverka effekterna av toxinet. Dessutom är de läkemedel som föreskrivs i fall av vattenretention i hjärnan och för att förhindra allvarlig blödning. Om orsaken till leversvikt är en infektion av något slag, är en serie av blodprover och urinprov för att upptäcka och receptbelagda läkemedel är relevanta. I huvudsak måste orsakerna behandlas i syfte att bota sjukdomen. N-acetylcystein intravenöst är ofta till hjälp för att lindra tillståndet för leversvikt. Det sista alternativet är naturligtvis en levertransplantation, vilket får en ny frisk lever från en donator snarare än en som är skadad. Efter behandling är patienter bibehålls på en diet av leversvikt, tills fullständig återhämtning.

Som de säger, är bättre förebygga än att bota, är det bättre att ta hand om din lever att spendera så i ett senare skede. Att äta en hälsosam kost, minska alkoholintag och allmänt upprätthålla en hälsosam livsstil håller de flesta av de sjukdomar i schack. Var försiktig.