Levern är ett kritiskt organ som utför ett antal viktiga funktioner i kroppen. Dessa funktioner inkluderar kroppens ämnesomsättning, avgiftning, produktion av kemikalier som behövs för matsmältningen, och många andra. Därför eventuella skador på levern eller leverdysfunktion orsakar allvarliga hälsoproblem. Som tidigare nämnts var levern fettlever, där överflödigt fett lagras i levercellerna, och när andelen fett i levern är 10 procent av sin totala vikt. Levern är i stånd att bryta ner fett i den hastighet med vilken vi är vana vid och sedan fettema ackumuleras. Inga allvarliga skador på grund av det, men om mängden ökningen av ackumulerade fett som leder till inflammation i levern och är känd som steatohepatitis och kan vara en dödlig sjukdom. Om den lämnas obehandlad, inflammation i levern och tacklas successivt hårdnar och kan orsaka leversvikt, cirros.

Orsaker, symptom och diagnos

Symtom på leverfett är väl synlig, men bara genom vissa medicinska tester. Orsakerna är överdriven alkoholkonsumtion, narkotikabruk, övervikt, hälsa krämpor som diabetes, metabola sjukdomar eller undernäring. Ibland plötslig viktminskning operationer såsom gastric bypass operation, kan också orsaka fettlever. Den överdriven konsumtion av alkohol är den vanligaste orsaken. När orsakas av brist på alkohol, kallas nonalcoholic steatohepatitis (NASH). Detta tillstånd kan diagnostiseras med en rutin och en leverbiopsi.Kost och livsstilsförändringar

Det finns ingen bot för den speciella fettlever, men förlusten vikt och kost kan bidra till att minska skador på levern. En person som är överviktig bör minska sin vikt/hon mycket långsamt. Den rekommenderade dieten beror på orsaken. Låt oss ta en titt på den olika tips kost för fettlever.

Diabetes kontroll
Personer med diabetes bör följa kosten för att hjälpa till att hantera diabetes, dvs en diabeteskost. Det lite "svårt för diabetiker att minska fettlever. Du bör äta mat som har låga blodsockernivåer och att upprätthålla en adekvat nivå av insulin i kroppen. När nivån av socker i blodet minskar, ansamling av fett i det nedre styr levern. Det rekommenderas att diabetespatienter med denna sjukdom bör rådfråga en läkare och en dietist innan du gör några kostförändringar.

Sluta dricka alkohol
Om alkohol är orsaken till fettlever bör sluta dricka alkohol på en gång. Alkohol är tillverkad av hög kalorier och bör förbjudas för alltid. Alkoholkonsumtionen leder till dysfunktion i levern, levern och därför kan inte korrekt metabolisera andra näringsämnen som resulterar i ansamling av fett. Börja med att byta ut alkohol med andra drycker.

Viktreduktion
Du ska börja att gradvis minska vikten, om fetma är anledningen spaken fett. Men viktminskning bör inte vara för snabb. Viktminskning bör inte vara mer än en eller två pounds per vecka. Den viktminskning bör åtföljas av övningar. Undvik mat som innehåller mer fett innehåll. Håll koll på ditt dagliga intag av kalorier. En säker viktminskning med hjälp av kost och motion kan bidra till att minska fettlever.

Vad ska äta

Även personer som inte är överviktiga, kan dricka alkohol lider fettlever. En balanserad kost är nödvändig vid tidpunkten. Kosten bör innehålla färska grönsaker, råa eller kokta. Hög fiber livsmedel såsom bönor och ris bör ingå i kosten. Kyckling, fisk och kalkon är några alternativ för vegetarianer inte har detta problem. De flesta skaldjur innehåller lite fett i dem, så du bör prova olika typer av fisk och skaldjur som är lägre i fett. Den proteinintag i lämpliga mängder är en förutsättning för att tillstånd förbättras. Se till att mängden protein du konsumerar inte i överskott, eftersom det blir svårt för levern av proteinnedbrytning i överskott. Det vore lämpligt att rådgöra med din läkare om begränsning av proteinintaget i kosten. Vitaminer, bör kontrolleras särskilt vitaminerna A och D. Vitamin A i överskott kan vara skadlig för levern. Levern utsattes för en spänningstillstånd under bearbetningen av stora mängder av vitamin A och D. Garner expert övervaka det dagliga intaget av vitaminer. Keynote att rött kött, fläsk, bearbetade livsmedel, chips, pommes frites och liknande bör undvikas helt.

Därför viktminskning, minskad alkoholkonsumtion, till en hälsosam kost kontrollera skick och motion är de viktigaste rättsmedel fettlever. Massimo fall inträffar hos vuxna över 30 år. Men under den senaste tiden, fall har även noterats hos barn. En person som lider av detta problem bör du konsultera en läkare så snart som möjligt för att veta mer om kost.