Fettlever börjar när överflödigt fett ackumuleras i levercellerna. En normal lever innehåller mycket fett, men när mängden fett mer än 10% av levervikt, så har du en fettlever. En fettlever förorsakar inga skador, men när den extra fett som leder till inflammation i levern, vilket är en progression av fettlever. Detta tillstånd, även kallad steatohepatitis, orsaka leverskador. När denna sjukdom beror på alkoholmissbruk, som är känd som icke alkohol steatohepatitis, annars det kommer till alkoholfri steatohepatitis (NASH) eller icke alkoholfettlever (NAFLD) steatohepatitis. NASH är också en av orsakerna till skrumplever.

NASH ofta kallad mörderska tysta. Det är en sjukdom ganska vanliga och ofta inte har några symptom. Villkoret liknar alkoholrelaterad leversjukdom, med den skillnaden att det som råder i människor som dricker lite alkohol eller mindre. Dock blir sjukdomen farligt om den ackumulerade fett orsakar inflammation och ärrbildning i levern.

Symptom
NAFLD brukar inte manifesterar sig inte i form av tecken och symtom. I de tidiga stadierna, patienter känns som vanligt. Men eftersom sjukdomen fortskrider, börjar du uppleva trötthet, smärta i högra övre delen av buken, och viktminskning. Progressionen av NASH kan ske under en period av år, och en del människor med årtionden. Denna oförutsägbara sjukdom kan stoppas och, i vissa fall, backning utan behandling.Orsaker
Skälen till oförmågan hos levern att bryta ner fett är inte klart. Men ett stort antal sjukdomar och tillstånd i samband med NAFLD. Det har visat sig förekomma oftast hos medelålders fetma och övervikt eller. Men NASH påverkar även barn och personer utan diabetes, som inte är överviktiga och har normal kolesterol och lipider.

Diagnos
Att diagnostisera nonalcoholic fettlever, till läkare kan beställa ett blodprov måste tala om leverfunktionen. Andra tester som hjälper till att identifiera sjukdomen imaging förfaranden såsom ultraljud, datortomografi (CT) och magnetisk resonanstomografi (MRT). Men den enda definitiva sättet testa enkla fettlever, NASH testar levervävnad. Kallas en biopsi utförs genom att extrahera ett prov av levervävnad från patienten. Extraktionen av levervävnaden utförs genom att sätta in en lång nål in i levern hos patienten och tar bort vissa celler i levern. Denna vävnadsprov skickas till ett laboratorium där man kan se fettet tillsammans med inflammation och skador på leverceller. Dessutom bara en biopsi berätta om ärrvävnad har utvecklats i levern.

Behandling
Det finns ingen specifik behandling administreras av NAFLD. Om ett visst läkemedel orsakar fettlever, kommer läkaren att försöka ersätta detta läkemedel. I de flesta fall kommer läkaren be patienten att minska i vikt om du är överviktig eller överviktig, äta en balanserad och hälsosam kost, motion eller ökad fysisk aktivitet, undvika alkohol och undvika onödiga mediciner. Det finns några experimentella metoder för att hantera denna sjukdom. En är användningen av antioxidanter såsom vitamin E, selen och betain. Ett annat tillvägagångssätt är att använda nya antidiabetiska läkemedel, även hos personer utan diabetes.

Prognos
I vissa fall kan NASH förvärra och ärrbildning eller "fibros" visas och ansamlas i levern orsaken. Med försämringen av fibros, var levern allvarligt ärrad, härdat, och oförmögen att fungera normalt. Detta tillstånd kallas skrumplever. Olyckligtvis, när sjukdomen når detta stadium finns det nästan inget sätt att stoppa utvecklingen. En patient som lider av vätskeansamling, muskel förlust, tarmblödning, och leversvikt. För ett avancerat stadium, är levertransplantation det enda alternativet.

NASH drabbar 2-5 procent av amerikanerna. Dessutom, 10-20 procent av amerikaner har fett i levern (fettlever), men ingen skada eller inflammation i levern.