Gulsot är en sjukdom som uppstår på grund av ansamling av gallpigment bilirubin i blodet kallas. Detta tillstånd kan uppstå på grund av ett antal skäl. Det "mycket vanligt hos spädbarn och barn. Det är emellertid inte begränsad till dessa åldersgrupper och kan också hittas i vuxna. Eftersom tecken och symtom på gulsot är lätta att identifiera, det kan diagnostiseras och behandlas effektivt.

Orsaker till gulsot
I ett mer allmänt sätt, inträffar detta tillstånd, när det finns ett överskott av bilirubin i blodet. Den bilirubin eller galla pigmentet är en avfallsprodukt som bildas vid nedbrytning av hemoglobin. Gulsot uppstår när det finns ett fel på levern som leder till byggandet av bilirubin i blodet. Detta fel kan orsakas på grund av följande orsaker:

  • Hinder i gallgången som orsakas av en tumör gallsten ~ (obstruktiv gulsot).
  • Leversvikt, levercirros eller hepatitblock normal leverfunktion ~ (hepatocellulär gulsot).
  • För mycket bilirubin i blodet skapas som inte effektivt kan avlägsnas genom levern ~ (hemolytisk gulsot).

Det finns flera orsaker till ovanstående villkor. Till exempel är hepatit eller levercirros orsakad av flera skäl, men det kan orsaka gulsot. Därför gulsot ses hos vuxna på grund av andra underliggande orsaker som måste diagnostiseras i ett tidigt skede.Tecken och symtom
Som nämnts ovan, tecken och symtom på gulsot är lätta att identifiera, diagnostisera sjukdomen mycket lättare. Gulfärgning av hud och ögonvitor är de klassiska symptomen på denna sjukdom. Enligt urin blir gulaktig eller te, medan jag ser vit. Förutom dessa är generalerna, som illamående, kräkningar, diarré och aptitlöshet symptom också ses i en person som lider av gulsot. Ibland kan huden också blivit mycket kliande och orsaka en hel del obehag för patienten.

Gulsot är smittsam?
Gulsot är inte smittsam. Som tidigare nämnts, är ett tillstånd som orsakas av en felaktig funktion i levern, finns det ingen möjlighet att överföras från en person till en annan.

Gulsot Behandling
Det finns tre anledningar ovanför som kan behandlas om diagnostiseras och behandlas tidigt. Vid obstruktiv gulsot, kan medicinering eller operation behövas för att behandla gallsten eller tumörer. I det andra fallet, kan gulfärgning orsakad av levercirros behandlas endast om personen slutar dricka eftersom det inte finns något botemedel mot skrumplever. Men som ett resultat av dessa åtgärder, är den person som kan rädda levern skadad helt. Vid gulsot orsakas av hepatit, droger, vård eller sjukhusvistelse kan också behövas.

Riktlinjer Diet
Några av symtomen vid gulsot är illamående, kräkningar och aptitlöshet. Även i detta fall, den person som lider av en försvagning av immunsystemet, och därför är mycket känslig för infektionssjukdomar. Därför är det viktigt att följa en strikt diet tills tillståndet behandlas och botas. Det är tillrådligt att undvika skräppost, bearbetas och snabbmat för en månad eller två tills tillståndet är läkt. För det andra måste vi också hålla sig borta från fet, stekt och fet mat, alkohol och andra drycker. Kosten för en person som lider av gulsot bör omfatta färska frukter och grönsaker. Det rekommenderas också för personen att äta hemlagad mat och nybakade varje dag.

Kom ihåg att gulsot kan botas om behandlingen utförs. Du bör kontakta läkare för en ordentlig konsultation och behandling.