Det finns mer än tillräckligt med frågor virvlande i huvudet på mamman som just har fått barn. De vill veta allt och vill ta alla försiktighetsåtgärder för att se till att barnet är vid god hälsa hela tiden. Emellertid, ett av de villkor som observerats i många barn är synlig gulsot. Ja, nästan sju av tio födslar, gulsot hos nyfödda ses. Det finns något som kallas fysiologisk gulsot, sett i nyfödda och vanligtvis varar i en vecka tills efter förlossningen. Bröstmjölk gulsot andra sidan är ett tillstånd där en bebis gulsot gulsot kvar frisk och det kvarstår vanligtvis tills den sjätte veckan.

Vad är bröstmjölk gulsot?

När röda blodkroppar i kroppen för att slutföra dess cykellivslängd av 120 dagar, och därefter sönderdelas i kroppen. Pigmentet som frigörs när dessa celler delar är bilirubin. Och "detta pigment som ger färgen gul för barn med gulsot. Detta tillstånd tenderar att köra i familjer. De första delarna som lider av gulsot är sklera och ansiktet. Från dessa regioner, gulsot flytta sedan till andra delar av kroppen, såsom buken och bål, och sedan, med armar och ben. Det är därför nödvändigt att kontrollera om eventuella förändringar i nyfödda reflexer och rörelser. Denna typ av neurologisk bedömning hjälper att veta om bilirubinnivåerna är tillräckligt höga för att orsaka hjärnskador.



Behandling

Innan man går in behandlingen av denna sjukdom, först bör kontrollera vad bilirubin nivåer över barnet. Vanligtvis, om nivåerna av gulsot är någonstans runt 12 mg/dl till ca 17 mg/dl, sedan bara öka frekvensen av amning åtta till tolv gånger per dag. Detta bör göras om barnet är friskt, men det visar bara tecken på gulsot. Det sägs att det snabbaste sättet att bryta ner bilirubin nivåer avbryta barns kost för en dag och i stället, artificiell utfodring och användningen av ljusterapi. Detta bör endast göras om läkaren har rekommenderat att göra så och om bilirubin är 17-25 mg/dl. Du måste konsultera en neonatolog perfekt om du ser ditt barns bilirubin över 25 mg/dl. En uppföljning, inklusive övervakning av framstegen och vikten av barnet är av största vikt, så detta inte avancera i svår gulsot och även då hypernatremisk uttorkning inte uppstår.

Många människor tenderar att bli förvirrad mellan amning och bröstmjölk gulsot gulsot. Men den största skillnaden att bröstmjölk gulsot orsakas av en biokemisk problem under amning gulsot uppstår på grund av otillräckligt intag av bröstmjölk. Men detta betyder inte att du kan ta friheten att behandla detta tillstånd lätt. I mycket sällsynta fall, det är ett tillstånd som kallas bilirubin encefalopati eller kärnikterus inträffar, där, när det finns mycket höga nivåer av bilirubin, kan bilirubin passera genom blod-hjärnbarriären och kan orsaka hjärnskador. Även bilirubin encefalopati är vanligare bröst gulsot hos barn med bröstmjölk gulsot kan förekomma i båda. I allmänhet, är prognosen för denna sjukdom är mycket bra och vanligtvis med hjälp av några försiktighetsåtgärder, löser sig inom sex veckor. Om det inte finns något bättre, då är det bäst att rådfråga neonatolog, skall han vägleda er därefter.