Cystor är säckliknande strukturer som bildas i vävnader i kroppen och som innehåller flytande gas, eller någon form av halvfast material. Lever kan också bilda cystor är tunna påsar är vätskefyllda hålrum. Lever cystor är mycket vanliga och brukar inte orsaka hälsoproblem. Om 6 av 1000 personer som lider av polycystiskt leversjukdom. Detta är en ärftlig sjukdom där flera cystor bildas i levern. Det finns många cystor ser ut som en druvklase i levern.

Vad är polycystiskt leversjukdom

Polycystiskt leversjukdom (PLD) är en ärftlig sjukdom. I detta tillstånd, är det observerade ett antal spridda cystor i levern. Detta kan orsaka svullnad i vissa människor, medan andra visar inga symptom. Det kan vara en autosomalt dominant genetisk sjukdom i vissa, och ibland sker utan uppenbar orsak. Kvinnor är mer benägna att bilda PLD än män, eftersom man tror att förknippas med nivåer av östrogen, ett hormon. I de flesta fall, dessa cystor orsakar några smärre hälsoproblem. Emellertid kan ca 8% av människor utvecklar allvarliga komplikationer, såsom komprimering av angränsande organ mm Levern är sällan nedsatt på grund av PLD, och kan minska metabolismen av östrogen till en viss utsträckning.Symptom

Eftersom detta är en ärftlig sjukdom, sannolikheten för att utveckla cystor finns från födseln. Men dessa cystor inte orsaka ett stort problem att nå sina trettiotalet. Dessa cystor kan variera i storlek och kan vara så liten som ett knappnålshuvud. Vissa cystor växa mer än 10 cm i storlek och kan eller inte kan orsaka leverförstoring. De första tecknen på PLD är under puberteten. Som mogen och ange de trettio personer, symtomen blir uppenbara. Symtomen omfattar:

  • Dödandet av fullkomlighet efter att ha ätit mat
  • Illamående
  • Dyspepsi
  • Surhet
  • Smärta
  • Expansion
  • Expansion

I vissa människor, orsakar förstorad lever magen att se ut som en stor ölmage. Som sjukdomen fortskrider, symtom senare gulfärgning av hud, trötthet, andfåddhet, inflammation i gallvägarna, svullna fötter och ödem.

Behandling

Behandling oftast utformade för att begränsa ökningen av cysta. Patienten avråds konsumtion av koffein och mejeriprodukter. De läkemedel som hjälper till att kontrollera blodtrycket, är diuretika inbjudna. Om patienten utvecklar en urinvägsinfektion, är antibiotika ordineras. Saltfattig kost rekommenderas också att minska trycket i lever och njurar. Utöver detta är många patienter rekommenderas att genomgå en operation för att ta bort cysta. Cystor kan återkomma efter operation och levertransplantation är det enda alternativet kvar. Levertransplantation anses endast när livskvalitet är mycket dålig, och ingen ytterligare behandling är användbar.

I de flesta fall kräver polycystisk leversjukdom ingen behandling. Deroofing vårdassistans laparoskopisk cysta obehagligt. Många patienter leva ett långt liv fyllt av PLD. Mycket få fall är komplicerade och kräver intensiv behandling.