Pinworms är en av de vanligaste parasiter som infekterar den mänskliga tarmen. De är mer benägna att orsaka infektion hos barn än hos vuxna. Du bör söka behandling för springmask infektion kan sprida sig så snabbt till andra familjemedlemmar. Även om inte känd som en mycket allvarligt medicinskt tillstånd, bör du söka behandling springmask. Det är viktigt att veta allt av sin livscykel, för att bli av med dessa skadedjur evigt. Här tar vi en titt på livscykeln för nematoder hos människor.

Vad är en springmask?

En springmask, även känd som springmask eller seatworm är en nematod. Det är vanligt att en mänsklig tarmparasiten tillhör släktet Enterobius. Det är en liten, vit nematoder. Vuxen hona är ca 8 till 13 mm lång och endast hane är 2 till 5 mm i längd. Honorna har en bakre ände och indikerade hanar har en böjd rygg. De förökar sig genom ägg som är genomskinliga och klibbig. De är mycket små av ca 50-60 mikrometer i storlek, och är platt på en sida. De är knappt synliga för blotta ögat, och kan ses när som bildar grupper om mer än tusen ägg.Livscykel en springmask hos människor

Roundworm kräver en värd att slutföra sin livscykel. Utan en serie daggmaskar kan inte växa och reproducera. Hela livscykeln sker i mag-tarmkanalen. De första äggen förtäras av den mänskliga värden. Inom 6-8 timmar, äggen kläcks i duodenum hos värden. Här larverna börja växa till en storlek av ca 140 mm. Därefter rör sig nedåt genom tunntarmen till kolon.

Medan larverna migrera, flytta dig två gånger. Detta är ett led i processen att bli vuxen mask. Kopplingen sker i ileum, efter vilken hanskruven dör. De kvinnliga maskar kan överleva i ca 5-13 veckor och män lever cirka sju veckor. De döda maskar förs från systemet genom avföring. Den gravida kvinnliga börjar att känna sig bekväm i ileum, caecum, appendix och kolon. Det vidhäftar till slemhinnan och matar innehållet i tjocktarmen. Snart är hela hennes kropp full av ägg. Det finns cirka 11.000 till 16.000 ägg i den kvinnliga kroppen.

Efter fem veckors in den mänskliga kroppen, lägger honan sina ägg. Masken mycket gravida färdas genom tjocktarmen till ändtarmen och uppstår ur anus. När du flyttar på huden, lägger de sina ägg runt anus. Processen för lekplatser springmask är fortfarande oklart. Det kan hända för kontraktion som orsakar ägget att utvisas från kroppen av kvinnan. Du kan också hända efter döden av kvinnan och hennes kropp sönder, släppa ägg. Tredje möjlighet är att värden börjar repa anus på grund av irritation och detta gör kvinnans kropp till nedbrytning. Detta gör att knäcka ägg spiller av den kvinnliga kroppen. När äggen läggs, dör honan. Reser utanför kroppen för att lägga ägg eftersom de kräver syre för att växa.

Överföringen av inälvsmask i människor

Daggmaskar en human värd överförs genom intag spolmask ägg. Spolmask ägg kan överleva i ungefär tre veckor i en fuktig miljö. Förbli livskraftig vid låga temperaturer, men kan inte tolerera värme. När äggen deponeras runt anus, de är redo att gå in en gäst. Anus ger mycket kliande, särskilt på natten efter det att personen sover. I drömmen, personen anus repor och ägg fastnar på naglarna, händer, sovplagg och lakan. Dessa ägg kan resa i vatten, mat, möbler, badrumstillbehör, och alla andra saker som du inte tvättar händerna röra den smittade personen. Många gånger dessa ägg fastnar på huden på husdjur och kan komma in i näsan eller munnen, inhalerat human. Några ägg kläcks inne i analslemhinnan och resa till tarmen att slutföra sin livscykel. Ibland den smittade personen omedvetet sätter fingrarna i munnen, utan att vara medveten om det faktum att äggen fastnar naglarna. Ägg tillbaka in i kroppen av den smittade personen, fortsätter cykeln. Denna process kallas retroinfection. Det är mycket farligt, eftersom det tenderar att öka belastningen av parasiter i tarmen hos personen. Retroinfection tillåter parasiten att infektera värden på obestämd tid.

Därför söker behandling springmask och bli av parasiten. Även om personen är asymtomatiska, är det viktigt att eliminera parasiter i tarmen. Läkemedel som innehåller albendazol och mebendazol hjälpa döda springmask. Andra läkemedel såsom pyrantel, piperazin hjälpa döda vuxna springmask. Hygienen är nyckeln för att förhindra äggen för att få intas. Tvätta händerna innan du äter och efter toalettbesök.