En strukturell missbildning i hjärnan, vilket leder till förskjutning av cerebellära tonsiller och ben, så kallade Arnold-Chiari. I denna sjukdom, lillhjärnstonsill rulla ner genom foramen magnum. Missbildning kan också orsaka hydrocefalus, vilket resulterar i ackumulering av cerebrospinalvätska (CSF) i hjärnan kaviteten. Tack vare förskjutningen av de delar av lillhjärnan i hjärnan, är balansen mellan in- och utförsel av blod i hjärnan störs. Det resulterar i att blockera CSF.

Symptom
Den person som berörs av en missbildning kan drabbas av yrsel, synproblem, domningar och huvudvärk. Chiari, är en av de former av Chiari missbildning och är också känd som Chiari typ II. I denna typ, kan personen lida av "The cystisk spina bifida" eller "myelomenigocele '. Den myelomeningocele är ett tillstånd där ryggmärgen fortfarande underutvecklad.

Den person som berörs av missbildning lider av huvudvärk. Denna huvudvärk ibland förväxlas med migrän. Den starka trycket på baksidan av huvudet är den främsta orsaken bakom huvudvärken.Relaterade symptom
Med förskjutningen av lillhjärnan, kan visa följande symptom.

  • Syringomyelia: Ett tillstånd i vilket ett hålrum bildas inuti ryggmärgen. Hålrummet är också känd som "spruta", sträcker sig över tiden, skador på ryggmärgen. Orsakar detta ryggproblem såsom stelhet, smärta och svaghet.
  • Krökning av ryggraden: Staten där ryggmärgen är deformerad och avviker från sin normala kurvatur.
  • Ehlers-Danlos syndrom: en typ av bindvävssjukdom, Ehlers-Danlos resultatet av ett problem i syntesen av kollagen. Kollagen är en typ av protein som finns i den bindväv.
  • Marfans syndrom: Detta syndrom karakteriseras av dilatation av aortaroten, förskjutning av linserna och konstellationen av långa lemmar. Marfans syndrom är ärftligt i naturen.

Diagnos
magnetisk resonanstomografi (MRT) används vid diagnos av Chiari missbildning. Om förskjutningen av delar av lillhjärnan är mer än 5 mm under sin normala position, personen diagnosen missbildning. Problemet är oftast upptäcks vid en ålder av 27, men vissa egenskaper hos missbildning kan också hittas i prenatal skeden.

Behandling
Kirurgi är den enda behandling för att behandla denna störning i hjärnan. Den typ av operation som utförts på patientens dekompression kirurgi. "Syftet bakom kirurgiskt driva patienten måste ta bort överskottet cerebrospinalvätskan. Under drift kan neurokirurgen vara nödvändigt att tillfälligt separera de tre första halskotor patientens kropp. Pannben tas också bort. Denna åtgärd gör att vätskan genom en "shunt" ett rör kirurgisk gummi eller plast, som hjälper till att dränera kroppsvätskor.

Historia
Hans Chiari, en patolog från Österrike, tog först till ljus information om detta missbildning. Definitionen av missbildning, dock under förutsättning av Dr Julius Arnold, en kollega till Mr Chiari. Således missbildning som kallas Arnold-Chiari senare.

Avancerad sökning
Den forskning som utförs i samband med missbildning är främst att förbättra diagnosmetoder. Den metod som för närvarande används för att styra förskjutningen av delar av lillhjärnan kan misslyckas i vissa fall. Forskning om diagnosmetoder genomförs med hänvisning till följande områden.

  • Cerebrospinalvätska hastighet.
  • De geometriska parametrar av skallen.
  • Studien om vikten av ryggradskanalen och skallen i förhållande Arnold-Chiari.
  • Studien av "filum terminal" - en glödtråd i hjärnan.

Den "Arnold-Chiari World Association" fungerar som en bro för kommunikation mellan patienter, läkare och forskare som bedriver forskning. Behovet för tillfället är dock att skapa medvetenhet om denna missbildning i det medicinska samfundet.