Sättet du går, står, balans när du flyttar, flyttar hans lemmar och också tala är allt tack vare lillhjärnan, en viktig del av hjärnan, som ligger i den nedre delen av hjärnan. Lillhjärnan (latin liten hjärna) ansvarar för motoriken i kroppen. Är inte ansvarig för rörelsen, men kan betraktas som en produktions cerebral checker kvalitet, jämfört med rörelsen. Så, om den är skadad eller skadad, blir kroppen förlamad eller förlora förmågan att utföra rörelsen, utan snarare är det kvalitet och form rörlighet skadad. I den här artikeln, några cerebellära störningar och hur de manifesterar i en individ.

Olika störningar cerebellär

Dandy-Walker syndrom
Detta är relativt sällsynt hjärnmissbildningssjukdom, som är genetisk i utseende. Orgeln är hjärnan är fel eller defekt. Ett område fullt av hjärnmassa mellan de cerebellära vermis (de två separata halvklot av lillhjärnan) är en del frånvarande eller kanske bildas. De cystor eller bubblor är närvarande mot basen av skallen. En ventrikel som tillåter fluidflöde mellan hjärnan och ryggmärgen, är onormalt stort.På grund av denna anomali i strukturen, trycket inuti ökar eller hjärnregioner vätska som omger hjärnan ökar i storlek. En viktig fysisk symptom på denna sjukdom är en struktur av deformerade huvud. Svullnad maj skallen på ryggen och personens huvud är mycket stor. E "i närvaro ärftlig och man uppskattar att ett fall som inträffar med 25.000 födslar.

Joubert syndrom
Detta är en annan genetisk sjukdom som krymper. De cerebellära vermis är ett litet område eller massan av kött som skiljer de två halvklot i lillhjärnan. Med detta syndrom är cerebellära vermis deformerat eller helt frånvarande. Mamman eller benet som ansluter hjärnan till ryggmärgen är också en del frånvarande eller format. Därav motoriska signaler och meddelanden från hjärnan är ofullständiga och kanske inte ens vara korrekt ansluten till resten av kroppen.

Människor som lider av denna sjukdom kan ha ytterligare siffror och en deformerad läpp (läpp). Att vara ärftlig i infektioner, är Joubert syndrom som orsakas av mutationer i flera gener. Båda föräldrarna måste ha en kopia av den muterade genen syndrom drabbar barnet. Men vissa fall av detta syndrom inte ärvt. Det mycket sällsynt i närvaro, med ett fall på 100.000 födslar.

Cerebellär hypoplasi
Denna sjukdom som kännetecknas av en underutvecklad lillhjärnan eller små. Olika delar av lillhjärnan kan vara frånvarande eller deformerad och kommer inte att fungera normalt. Denna förändring i utvecklingen kan vara ett symptom på andra sjukdomar såsom Williams syndrom eller Walker-Warburg syndrom. Denna störning kan ärvas eller uppstå sporadiskt på grund av andra faktorer, såsom missbruk, virusinfektioner och sköldkörtel obalans. Längd kan variera beroende på enskilda fall. Du kan faktiskt bli värre med tiden eller förbli statisk.

Von Hippel-Lindaus
Denna sjukdom som kallas den muterade genen som ansvarar för deras sak. Von Hippel-Lindau tumörsuppressorgenen finns på kromosom 3. Frånvaron eller defekta kopior av denna gen orsakar många cystor och tumörer växer i delar av kroppen med en stor mängd av blodkärl. Områdena omfattar njuren, näthinnan, könsorgan och lillhjärnan. På grund av de olika områdena av den påverkade kroppen och storleken av tumören, kan symptomen varierar i närvaro och beteende. Detta tillstånd är genetisk i naturen med en autosomalt karakteristik där endast föräldrarna måste ha genen för sjukdomen påverkar barnet. Så med en intresserad person, har barnet en 50% chans att ärva sjukdomen. Det 'också ovanligt i utseende, med ca 1 i 32.000 födda.

Cerebral pares
Denna sjukdom är faktiskt en grupp av olika sjukdomar, med olika delar av kroppen som påverkas. Men orsaken och det förväntade beteendet av sjukdomen är desamma. När lillhjärnan är skadad eller skadas i de tidiga stadierna av utveckling (fosterstadiet, under förlossningen, amning), sedan motorik och systemet för fysisk förflyttning av en individ är i fara. Det finns flera undertyper och klassificeringar av denna störning och är en av de vanligaste sjukdomarna i hjärnan, med en incidens av 2 fall per 1000 födslar.

Symptomen på störningen av lillhjärnan

På grund av känsligheten i det drabbade området, tecken och indikationer på denna sjukdom är mycket allvarliga och observerade främst motorik hos individen. Några av dem är:

  • Ataxi - De muskulära rörelser är samordnade och oregelbundna
  • Svårigheter att balansera kroppen
  • Onormal gång promenad
  • Skakningar och skaka
  • Dålig eller avsaknad av muskeltonus
  • Svåra talsvårigheter
  • Du kan inte reagera eller agera snabbt eller ändra rörelser
  • Du kan inte kontrollera mängden rörelse
  • Rulla snabbt och ögon vända som är helt ofrivilligt

Den behandling av sjukdomar i lillhjärnan är begränsad till sjukgymnastik och lära sig att leva med bristen eller defekta motorik. Med vissa sjukdomar eller nervskador kan orsaka en person att hemtjänst. Läkemedel förskrivs endast när smärtsymtom. Sjukdomar i lillhjärnan är sällsynta i fallet, men dess inverkan kan vara mycket skadligt och allvarligt påverka livskvaliteten för individer.