Endokrina systemet består av hormoner, som är gjorda av körtlar i hela kroppen. Hormoner kan definieras som kemiska budbärare som korsar genom olika vävnads blodflöde. En av de mest intressanta fakta är att dessa körtlar är ENDOKRIN. Därför de hormoner som frigörs direkt blandat med blod och cirkulerar i hela kroppen genom blodomloppet. Hormoner påverkar olika funktioner såsom blodcirkulationen, matsmältningen, tillväxt, reproduktion, och andra. Avvikelse i något av dessa hormonnivåer, såsom nivån av hormonet kablar för höga eller för låga för sjukdomar såsom sköldkörtelproblem. Låt oss titta på störningar i det endokrina systemet i följande avsnitt.

Akromegali: akromegali kan definieras som en metabolisk sjukdom som orsakas av tumörer i hypofysen, vilket resulterar i en överproduktion av humant tillväxthormon och den successiva utbyggnaden av kroppens vävnader. Muskeltrötthet, svullna körtlar eller talgkörtlar i huden, tungan och käken ben i ansiktet, händer och fötter, dimsyn, sömnapné, ledvärk, huvudvärk är de vanligaste symtomen på akromegali. Svåra symtom på akromegali inkluderar andningsproblem, struma, högt blodtryck, artrit, diabetes mellitus och hjärt-kärlsjukdom. Tester, såsom hypofysen MRI, röntgen av ryggraden detektions akromegali och ekokardiografi. Behandlingen för akromegali är operation för att ta bort tumörer i hypofysen. För människor som inte svarar på operation, är strålbehandling rekommenderas.

Addisons sjukdom: Addisons sjukdom, även kallad Hypocortisolism, orsakas på grund av en otillräcklig mängd hormoner som hjälper till att kontrollera blodtrycket. Dessa hormoner produceras av binjurarna. Symtom på Addisons sjukdom inkluderar plötslig viktminskning, lågt blodtryck och hudproblem. Behandlingen av Addisons sjukdom involverar administrering av ett liv av hormonella piller.Cushings syndrom: störningar kan associeras med något 8 är endokrina körtlar. Dessa körtlar kallas även endokrina organ. Binjurarna producerar ett hormon som heter kortisol. Kontinuerlig exponering av kroppen till ett överskott av kortisol orsakar Cushings syndrom. En person som lider av inflammatoriska sjukdomar som utsätts för syntetiska hormon droger. Detta kan orsaka Cushings syndrom. En tumör kan också ge upphov till att producera överskott kortisol. Symptomen inkluderar högt blodsocker med högt blodtryck, trötthet, fetma i den övre delen av kroppen och slanka ben och armar. Hos kvinnor, de oregelbunden menstruation. Behandlingen för Cushings syndrom är den grundläggande orsaken. Om den orsakas av en tumör, innefattar behandling kirurgi. Om exponering för läkemedel administrerade syntetiska hormoner eller steroider för att behandla sjukdomar som reumatoid artrit, orsaker, behandling kan omfatta minskning av dosen av syntetiskt hormon för att lindra symtomen.

Diabetes: Diabetes är den vanligaste endokrina störning som orsakar blodsocker eller glukosnivåer gå alltför högt. Insulin är det hormon som hjälper glukos i blandningen med cellerna i kroppen för att ge energi. Den högre halten av glukos i blodet under en längre tid kan leda till allvarliga konsekvenser, såsom skador på njurar, ögon, hjärtsjukdomar och mer allvarlig situation kan leda till amputation av lemmar. När kroppen producerar mer insulin för att sänka blodsockret, upplever patienter med diabetes ökad aptit. Förlusten av vikt, vilket är på grund av oförmåga att använda glukos, är ett av de viktigaste symptomen på diabetes. Diabetes har observerats i två typer, såsom typ 1-diabetes och typ 2-diabetes i typ 1-diabetes, gör bukspottkörteln inte producerar tillräckligt med insulin. Den diabetes typ 2 kan definieras som ett tillstånd där påverkade glukosmetabolismen eftersom kroppen är inställd på effekterna av insulinresistens. Tecknen på typ 2-diabetes inkluderar viktminskning, tillsammans med trötthet och täta urinträngningar. Ett blodprov är det bästa sättet att upptäcka diabetes. När upptäcks diabetes, behandling av diabetes inkluderar viktkontroll och äta plan som begränsar nivån av glukos bygga och diabetes piller.

Struma: Struma definieras som förstorad sköldkörtel. Oförmågan hos sköldkörteln att producera tillräckligt med sköldkörtelhormon resultat i förstorad sköldkörtel. Gozzo också ses som en form av hypertyreos. Sporadisk struma och endemisk struma finns två typer av struma. Endemisk struma utvecklas på grund av brist på tillräcklig jodhalten i kroppen. Läkemedel såsom litium kan leda till sporadiska struma. Symtomen omfattar struma svårigheter att svälja och andas (på grund av en stor struma), heshet i rösten, stel nacke, hosta, och svullnad i halsen. Tester som upptäcker struma inkluderar T4, TSH och sköldkörtel ultraljud. I behandlingen ingår radioaktivt jod för att komprimera sköldkörteln, thyrodectomy, för att ta bort körteln och om jodbrist är orsaken, då dosen av jod är föreskrivet.

Graves sjukdom: Graves sjukdom definieras som en autoimmun sjukdom, vilket slutligen leder till överaktivitet i sköldkörteln. Graves sjukdom orsakar oförmåga kroppens celler att differentiera mellan främmande föremål och celler i kroppen, vilket orsakar symptom på sjukdomen och symptom på autoimmun hypertyreos. Några av symtomen vid Graves sjukdom är trötthet, högt blodtryck, ögonirritation, viktminskning, rastlöshet och sömnsvårigheter, vilka är symtom på överaktiv sköldkörtel, nervositet, nedsatt hjärta och ångest. Test för Graves sjukdom inkluderar blodprov för att mäta nivån av T4, T3 och TSH, eller hög sköldkörtelnivå och testet av radioaktivt jod. Behandlingen för Graves sjukdom inkluderar kirurgi och tyreostatika läkemedel.

Hyperglykemi: Hyperglykemi definieras som innehållet för högt blodsocker. Den styr insulin glukos i kroppen. När nivån av glukos i blodet är kontinuerligt över 180mg/dl, då tillstånd kallas hyperglykemi. Det finns flera orsaker till höga nivåer av blodsocker. Stora mängder urin tillsammans med uttorkning, plötslig viktförlust, trötthet och dimsyn är ibland symptom på hyperglykemi. Akut symtom hyperglykemi kan observeras om blodsockernivån stiger också och tar upp intervallet 270 -360 mg/dl, såsom andningssvårigheter, ökad klåda och hud vattenfri, mörkgul urin, och tillståndet för confusedness. Behandlingen av hyperglykemi inkluderar blodprov för att mäta nivån av glukos. När upptäcks hyperglykemi, inkluderar behandlingen diabeteskost och sedan börjar med blodsockernivån daglig övervakning, efter en berikad med fibrer, bönor och ärtor berikad vegetabiliskt protein diet, äta färska grönsaker och äpplen. Animaliskt protein intag rekommenderas via fisk eller kalkon. Aerobic övningar för 15 minuter rekommenderas som en behandling av hyperglykemi.

Hypoglykemi: Efter att ha tagit måltiden, är glukos absorberas från blodet för att producera energi. Om du konsumerar för mycket socker, som lagras i levern. Efter nedgången av lågt blodsocker, glukos frigörs från levern. Hypoglykemi kan vara en bieffekt av diabetes medicinering. Symtom på hypoglykemi är yrsel, svaghet och hunger. I fallet med blodsocker, vilket är något under 70 mg/dl, symtom såsom agitation, nervositet, illamående observeras. Orsaker blodsocker inkluderar njur- och leverdysfunktion, hormonell obalans eller en cancersvulst i kroppen. Vid svår hypoglykemi, dvs mindre än 40 mg/dL, kramper, tillsammans med kroppstemperaturen sänks och kan leda till koma. Behandlingen inkluderar bantningspiller och hypoglykemi, som innehåller cirka 15 gram carbohyadrates, exempelvis 1 msk honung eller socker vatten, ca 4 dl färsk fruktjuice och ca 3 druvsockertabletter. En person med hypoglykemi glukagon eller glukos injektioner ges allvarliga. Livsmedel rika på fibrer och kolhydrater berikade fungerar bäst för hypoglykemi.

Hypertyreos: Hypertyreos definieras som hypertyreos eller hyperaktivitet, vilket skapar överskott sköldkörtel sköldkörtel. Sköldkörteln producerar T3 (tyroxin) och T4 (trijodtyronin), om användning av energi i varje cell i kroppen. Orsakerna till hypertyreos inkluderar konsumtion av mängden sköldkörtelhormon skjutande jod intag i överskott, mer vanligt, den Graves sjukdom och tyreoidit eller sköldkörtel inflammation som orsakas av en virusinfektion. De vanligaste symtomen på hypertyreos är trötthet, ökad svettning och aptit, benskörhet, nervositet, struma, och koncentrationssvårigheter. Test för hypertyreos inkluderar blodprov för att mäta graden av sköldkörteln och mäta nivån av TSH, T3 och T4. Den triglycerider, glukos testning och kolesterol påverkas på grund av hypertyreos. Sköldkörtelproblem kan behandlas med tyreostatika läkemedel, radioaktivt jod och kirurgi för att stoppa överdriven produktion av hormoner.

Hypotyreos: hypotyreos kan definieras som hypotyreos eller sjukdom där sköldkörteln inte producerar tillräckligt med sköldkörtelhormon. Den vanligaste orsaken till hypotyreos observeras inflammation i sköldkörteln, vilket bryter den körtelceller. Sköldkörteln är belägen nedanför struphuvudet, på framsidan av halsen, exempelvis i fallet med Hashimotos tyroidit, där immunsystemet angriper sköldkörteln. Andra orsaker är radioaktivt jod som används för att behandla hypertyreos, strålbehandling av cancer erfarenhet, historia tyreoideakirurgi och viral tyreoidit. Symtom på hypotyreos är ökad känslighet för kyla, depression, trötthet, ökad menstruation, när det gäller kvinnor och ledvärk. Om den lämnas obehandlad, svåra symtom är svullnad av ansikte, händer och fötter, heshet och tjock hud. Test Test TSH och T4 görs för att upptäcka hypotyreos. Hypotyreos Behandlingen inkluderar läkemedel såsom hormonersättningsterapi och levotyroxin och nivån av kontroll var 2-3 månader. Hypotyreos kost innehåller protein tyrosin och berikade med jod, såsom alger och vete, kött och grönsaker och mat för marina fiskar.

Tidig pubertet: tidig pubertet är en av de vanligaste störningar hos barn. Puberteten definieras som muskeltillväxt och förändringar som uppträder i form av kroppen under tillväxten av ett barn i en vuxen. För pojkar börjar puberteten mellan åldrarna 9-14 år för flickor, med början i åldern 8-12 år. Ibland onormala nivåer av hormoner utlösa tidig pubertet. Några av de vanligaste symtomen på tidig pubertet hos barn innan de fyllt nio år flickor före 8 års ålder är akne, hår under armarna, kroppstillväxt och onormal kroppslukt. Vad orsakar tidig pubertet? Gonadotropinfrisättande hormon GnRH-eller skapas av hypotalamus, vilken är en del av hjärnan. GnRH aktiverar hypofysen att hämta 2 plus hormon som kallas follikelstimulerande hormon och luteiniserande hormon, orsakar endokrina störningar, såsom tidig pubertet. Pediatric endokrinolog, en specialist på hormonella sjukdomar hos barn, först utföra en fysisk undersökning följt av blodprover och x-handled och hand för att upptäcka tidig pubertet. När tidig pubertet bekräftas, är behandlingen startas, vilket inkluderar Gn-RH-analog terapi. Detta innefattar administrering av en injektion kallas leuprolide tanke månad, tills puberteten normala. Denna injektion onormal tidiga utveckling företag.

Under de senaste åren, olika endokrina sjukdomar och deras symptom, orsaker och behandlingar. Starta tidig behandling är nyckeln att hålla sig borta från dessa villkor.