Ett par månader sedan började jag uppleva en ovanlig känsla i mina händer. Oftast används för oväntade tremor på fingrarna och ibland handen brukade gå stel när de sover. Även om villkoret varade ofta ett par sekunder eller minuter, med tiden insåg jag att tummen och pekfingret på vänster hand, finger ryckningar började oftare. Även om han hade muskelsvaghet och min energinivå var också vanligt, efter att ha gjort lite "av intensiv träning, använda fingrarna för att uppleva svåra sammandragningar eller spasmer att när jag försökte hålla ett objekt, mina händer började darra. Detta bygger stor oro i mig och bryr sig om mitt tillstånd bestämde jag mig för att konsultera en läkare att diagnostisera orsaken till min muskelkramp i fingrarna. Lyckligtvis resultaten visade att han led av brister av vissa vitaminer och utan allvarliga komplikationer. Men bortsett från detta vad jag lärde känna diagnosen av min läkare, skulle jag vilja dela med er ...

Finger kontraktion är inte en sjukdom i sig och kan vara ett symptom på andra sjukdomar. Eftersom den främsta anledningen spasmer kan vara stress, dålig hållning under sömnen eller kalciumbrist, oftast tenderar att ignorera det. Men det kan finnas andra faktorer som kan bidra till svåra sammandragningar eller spasmer, om inte diagnostiseras och behandlas tidigt kan vara dödlig. Vilka är dessa orsaker, kommer vi att försöka lista ut nästa avsnitt.

OrsakerKarpaltunnelsyndrom
karpaltunnelsyndrom är ett tillstånd som orsakas av kompression av mediannerven reser genom karpaltunneln (en passage i handleden genom vilka nerver och flexor musklerna i händerna passera). Det kan finnas flera inre och yttre faktorer, och lipom, lymfatiska, kärlmissbildningar, överanvändning av muskler, etc som kan leda till detta tillstånd. Domningar, stickningar, känsla, muskelkramper, förlust av greppstyrka och i extrema fall, brännande känsla, smärta i händer eller handleden är några av de vanligaste symtomen på karpaltunnelsyndrom.

Parkinsons sjukdom
En annan allvarlig orsaker spasmer i fingrarna och tillståndet är Parkinsons sjukdom. Detta är en potentiellt dödlig sjukdom i det centrala nervsystemet degeneration vanligtvis motoriken hos patienten, tal och andra kroppsfunktioner försämras. Det är i huvudsak en rörelsestörning som kännetecknas av muskelstelhet, skakningar, saktar av fysisk rörelse (bradykinesi) och slutligen en förlust av fysisk rörelse (akinesi). Även om den verkliga orsaken är fortfarande okänd, några möjliga orsaker är genetiska toxiner, huvudtrauma, cerebral anoxi och Parkinsons sjukdom inducerad av läkemedel. Finger ryckningar, domningar, muskelspasmer, etc., är några av de vanligaste symtomen vid Parkinsons sjukdom i ett tidigt skede.

Amyotrofisk lateralskleros (ALS)
amyotrofisk lateral skleros, även kallad Lou Gehrigs sjukdom, är en typ av motorisk nervsjukdom. Det är en, svår progressiv neurodegenerativ sjukdom, vilket sker på grund av degeneration av motoriska nervceller, nervcellerna i det centrala nervsystemet som ansvarar för förflyttning av frivilliga muskler. Uppkomsten av ALS kan vara så smygande att deras symtom är ofta förbises. Men spasmer, kramper, stelhet i muskler som påverkas, muskelsvaghet som påverkar en arm eller ett ben, etc. är några av de lindriga symtom på ALS, kan man se under de inledande skedena.

Även om orsakerna till de avtal fingrar är inte lika allvarlig som det symtom och oftast läker på egen hand, i de flesta fall, eller göra några arm övningar med fingrarna, eller göra några ändringar i hälsosam kost. Men om du ställer villkoret för en längre tid, dröj inte att konsultera en läkare. Som det bästa sättet att övervinna de sammandragningar och spasmer i fingrarna är tidig upptäckt och rätt behandling.