Hälsenan brista är den typ av skada som ofta ses i idrottare och personer över 45 år. Offret höra vanligtvis en pop eller riva när skadan av hälsenan händer. Detta tillstånd är mycket obehagligt och frustrerande eftersom det orsakar en hel del obehag för den sjuke. Den viktigaste av alla akuta symptom är den konstanta smärta i baksidan av benet. Det är en markant minskning i förmågan att böja benen bekvämt. Regionen tar utvecklingen av hälsenan inflammation och blir oförmögen att bära den totala kroppsvikten.

Orsaker till bristning av hälsenan

När den är i ett läge i vilket benet är rakt, men vadmuskeln contracted, är hälsenan benägna att gå sönder. Denna attityd är mycket vanligt när sporter som squash, basket och fotboll praktiseras. Därför den främsta orsaken bakom en sönderriven hälsenan är en fysisk skada eller trauma. Män är mer benägna att skada än kvinnor. För det andra, kan du bli störd av Achilles som en bieffekt av vissa läkemedel. Exempel på dessa läkemedel är kinolonantibiotika och kortikosteroider många. Man tror att de direkta injektioner av steroider i senan ökar risken för att få rivas hälsenan. Tredje, som du ålder, urartar hälsenan. Det finns fortfarande många andra faktorer som ökar risken för bristning av hälsenan. Dessa är den plötsliga ökningen i aktivitet, användning av obekväma skor och kör uppför.Diagnosen hälsenan brista

Den läkare som ansvarar för diagnostiska tester för att fastställa fördelningen av studierna av hälsenan av hans familj och sjukdomshistoria. Fysik och undersöka det drabbade området. Närvaron av ett mellanrum ovanför hälen indikerar en rivna hälsenan. Din läkare kan testa O'Brien. Entry innehåller en steril nål genom huden in i senan. Kan åläggas att genomgå en ultraljudsundersökning eller MRI för att bekräfta förekomsten av en sönderriven hälsenan.

Behandling av bristning av hälsenan

Behandling beror på svårighetsgraden av skadan. Vid partiell ruptur av hälsenan, till läkaren kan använda icke-kirurgiska metoder återställa det normala tillståndet. Annars är kirurgi det sista alternativet. Under tiden kommer ett smärtstillande hålla dig avslappnad och lugn.

Kirurgi för att behandla bristningar i hälsenan är huvudsakligen av två typer, öppna och perkutana. I den typ av öppen kirurgi, är ett enda snitt görs för att nå senbristning reparation. I perkutan kirurgi, finns flera små nedskärningar göras för att uppnå senruptur reparation. Syftet med båda typerna av kirurgi innebär sy ihop slits hälsenan. Detta resulterar i läkning av den uppbrutna senan. Din läkare kan föreslå några övningar hälsenan.

Efter att ha utfört operationen, läkaren satte benet i en justerbar klämma. Detta kommer att bidra till att stödja återhämtningen. Tid för medicinsk behandling förhindrar ett antal komplikationer. De som oftast misstänks i denna typ av operation för läkning av hälsenan är infektioner som kan bryta såret, djup ventrombos, en negativ reaktion på anestesi och blodkoagulering i lungorna. Du måste följa alla instruktioner noga och besöka läkare för en vanlig kontroll. Detta är nödvändigt för att härda hälsenan och förhindra komplikationer från kirurgi.