Vi har alla upplevt muskel knutar eller muskelkramper vid något tillfälle. Men vi betalade aldrig mycket uppmärksamhet åt dem. Vilka muskel knop? Det finns grupper, men inget spända muskler som orsakar muskelsmärta. Det medicinska namnet för muskel knop är myofasciella triggerpunkter. Det finns många teorier om varför formen hos muskel knop, men den yttersta orsaken är inte känd. Muskeln kan knyta helst. Medan du sover eller när du når efter något snart, eller vända sig i förvåning. I de följande styckena kommer vi att diskutera de möjliga orsakerna till muskel knop med behandlingar av muskel knop.

Vilka är orsakerna till muskel knop

Som sagt tidigare den exakta orsaken till bildningen av en knut i muskeln inte är känd. Men orsaken till att det är allmänt accepterat att muskel knutar bildas på grund av ansamling av onormala proteiner som orsakas av frisättning av mjölksyra. Kort sagt, är en knuten muskel vad jag böjer på grund av någon form av spänning, men är nu tveksamma till att koppla av. Den gemensamma uppfattningen är att de orsakas på grund av muskeltrötthet kan vara en möjlighet. Men den främsta anledningen är bristen på regelbunden motion. De flesta människor i dessa dagar av datorarbete eller sitter vid ett skrivbord. På detta sätt musklerna är vana vid detta sätt att leva än, så motion plötsligt en dag, satte han knop.



Hur bli av muskel knop

Om du vill veta hur man tar bort muskel knop, gå igenom följande lista över enkla saker du kan göra för att behandla muskel knop. Dock bör du konsultera en läkare om smärtan är för stark eller inträffa igen och igen.

  • Applicera lite "värme i muskeln knutna koppla omedelbart. E 'kan använda skal elektriska värmedynor eller värmeproducerande engångsdynor för detta ändamål. Men om denna nod muskel orsakades på grund av en skada av något slag, så ska du inte använda värme för att koppla prova en kylpåse på plats.
  • Om du har muskel knutar i nacken, det finns ett enkelt sätt att hantera det. Håll en tennisboll på golvet och ligga ner så att bollen slås i muskel knut. Nu rullar på bollen ett tag ". Detta avkopplande muskler.
  • Massera försiktigt området med eller utan olja. Om noden bildas i en arm eller ett ben kan massera själv, men om det är i ryggen för att be någon att massera musklerna. Det bästa sättet är att hyra en massör.
  • Muskler kan noder på grund av bristen på vissa näringsämnen såsom kalium. Så du kan äta några bananer att bli av med dem som bananer är en rik källa av kalium. Du kan också ta magnesium tillskott.
  • Drick mycket vatten och äta en balanserad kost. Ibland gifter koncentreras i blodet kan leda till muskel knop spola med vatten. Och en balanserad kost kommer att se till att du inte förlorar någon av näringsämnen.

Slutligen, är lösningen av muskel knutar eller andra medicinska problem regelbunden motion. Så även om du har att arbeta 15 timmar om dagen för att se till att du tar en paus med jämna mellanrum och sträck alla muskler och ta en kort promenad. Detta kommer att bidra till att förhindra muskelspasmer, noder, etc. Ett ord av varning - inte massera en knut i vader eftersom de kan orsaka en blodpropp och massage kan vara dödlig.