Rollen för senorna i kroppen ansluter musklerna till lederna. Quadriceps senan är en senskada så att den binder till musklerna i låret (quadriceps muskler) och knäleder. När det finns ett överskott av stress på knäna eller ben, som orsakar små tårar i senorna i quadriceps och resultat i tendinit. Människor i alla åldrar kan få påverkas av detta problem.

Orsaker

Idrottare som är i sporter som friidrott, fotboll, volleyboll, tyngdlyftning, etc., löper ökad risk för ansträngande quadriceps senan. Dessa aktiviteter resulterar i en överdriven användning av knät och knäet får sedan denna typ av skada. Det kan också uppstå på grund av felaktig användning av löparskor och jogga eller hoppa på en hård yta. Otillräcklig utbildningsprogram, där det finns för många aktiviteter eller långa träningspass kan också leda till denna typ av tendinit. Onormal inriktning av foten, benet eller vrist från födseln kan orsaka quadriceps senan stress för en tid. Fetma är en annan orsak till quadriceps tendinit som överskottet belastningen på benen tenderar att orsaka en muskel obalans. Bristen på flexibilitet i leder och muskler och svaghet på grund av åldrandet är de andra faktorer som gör dessa senor benägna att skada.Symptom

Inflammation och irritation av senor i quadriceps ger en skarp smärta i den nedre lår nära knäskålen. Denna smärta skiljer sig från muskelspänningar, och du kan känna så fort du får skadan. Medan smärtan från en muskelbristning kändes oftast mycket senare. Denna smärta i samband med tendinit ökar med knä rörelse och orsakar en hel del friktion. Ju mer knäet, ökar smärtan drag. Med ökningen av den smärta, blir området svullna och ömma. Eftersom smärtan av brinnande quadriceps tendinit, kan du få en varm känsla i kontakt med området. När smärta och inflammation, vilket ytterligare förvärrar knäleder drabbade tenderar att vara stel.

Behandling

Den viktigaste delen av behandlingen för quadriceps tendinit är den absolut vila. Detta kommer att ge senan inblandade lite tid att reparera skadan. För en fullständig återhämtning från en skada, minst 4-6 veckors vila är ett måste. När smärtan blir irriterande, kan sedan tillämpa is till området hjälpa till att lindra smärtan. Kontrollera att isen inte appliceras direkt på huden. Bör vara insvept i ett paket och sedan en handduk innan den släpps ut på den skadade leden. Bör tillämpas i 15 minuter i sträck, och inte mer. Kan upprepas flera gånger på en dag efter ett intervall på ungefär en timme. För att kontrollera smärta och svullnad antiinflammatoriska läkemedel förskrivs av läkare. För svår smärta, är kortison injektioner administreras. Om symtomen vägrar att gå ner med dessa behandlingar, då kommer sannolikt att vara allvarliga skadan. Detekteras i fallet med en sena brottprovning ultraljud eller magnetisk resonanstomografi, så operationen utförs för att korrigera den.

En integrerad del av denna läkningsprocessen är motion. Detta bör göras efter det att symtomen har minskat och innan återuppta normala aktiviteter i livet. Det kommer att bidra till att stärka quadriceps musklerna och göra leden mer flexibel. Helst bör du börja efter 6 veckors skada om de inte behandlas kirurgiskt, medan det för kirurgiska behandlingar som kan starta efter några månader. Dessa övningar bör ske under överinseende av en sjukgymnast. Knä hissar och hoppa rep ljus är mycket användbara i detta avseende.

Du måste vänta tålmodigt tills quadriceps seninflammation läker helt, och först därefter återgå till normal aktivitet. Annars finns det en hög sannolikhet att senorna skadas igen. Efter återhämtning, försök att undvika en upprepning av tvinga senor. Bra uppvärmning och stretching är ett måste innan någon sport eller motion. Vi måste vara medvetna om begränsningarna i kroppen och arbeta därefter, och därmed undvika överanvändning.