Njurarna är utsöndringsorganen i den mänskliga kroppen, och dessa bönformade organ är en viktig del av urinvägarna, vars huvudsakliga funktion är att utvisa avfall och gifter ur kroppen. Som ett resultat av ackumulering över skräpet i njurarna, cystor tenderar att bilda. De cystor bildas i njurarna kallas njurcystor.

De cystor är vätskefyllda blåsor som bildar någon del av kroppen. Njurcystor, även kända som bildar njurcystor som ett resultat av förkalkning i njuren och kan placeras i en eller båda njurarna. Njursvikt eller njurcystor kan vara av två typer: enkel och komplex. En enkel cysta är godartad (noncancerous eller) i naturen. De är asymtomatiska, kan de inte kräva behandling, och bildas främst på grund av åldrande. Komplexa cystor, även är cancerframkallande (eller ond) och kräver omedelbar behandling. Jämfört med andra, personer över 50 år löper större risk att utveckla detta hälsoproblem. Komplexa cystor, som också kan vara en missbildning, ett högt intag av blod. Timely medicinska ingrepp är nödvändigt, och detta cysta kan orsaka njurcancer. Det finns också en annan typ av cysta, som är de exophytic njurcystor. Denna cysta utvecklas i epitelet eller yttre sidan av njuren. Låt oss ta en titt på symtom och behandlingsmetoder för cystor i urinvägarna.

Symtom cystorEn cysta i njuren kan vara små eller stora, beroende på mängden vätska i beläggningsutloppet. Njur cystor ofta obemärkt om inte diagnosen ultraljud eller CT utsätts. Några av de symtom som kan tyda på förekomsten av denna njursjukdom presenteras.

  • En av de viktigaste symptomen som kan observeras är en känsla av fullkomlighet eller svullnad. Vissa personer kan uppleva denna känsla, även på fastande mage. Som cystor förstora, kan denna känsla också öka.
  • En molande värk i nedre delen av magen och ryggen kan också höras. Denna smärta kan vara svår, om cysta förstorar eller ändrar läge. Detta kan också observeras under bildandet av njursten. Vissa personer kan också uppleva en utspänd buk.
  • Frekvent urinering är också ett symptom på cystor i njurarna. Vissa personer kan också passera blod i urinen är resultatet av en njurinfektion. Detta tillstånd, där individen passerar resterande blod i urinen, så kallad hematuri.
  • Låg feber, allmän kropps svaghet och en känsla av illamående är också några av de andra symtom på njursjukdom.

Behandling av cystor i njurarna

En cysta orsakar oftast inga skador, om inte expanderar och orsakar mycket smärta eller cancer typ. I dessa fall är det viktigt att genomgå behandling för cystor i njurarna för att undvika ytterligare komplikationer, som kan vara dödlig. Patienten kan utsättas för vissa diagnostiska tester för att bestämma svårighetsgraden av tillståndet. Analgetika kan förskrivas för att lindra njure smärta. Patienten kan genomgå perkutan sclerotherapy, där läkaren genomtränger cysta och alkohol injiceras för att fullständigt förstöra skadliga celler. Denna cysta förstörde avlägsnas kirurgiskt för att undvika ytterligare komplikationer. I fallet med en enkel cysta, kan den viktigaste behandlingen inte vara nödvändig, men för komplexa njurcystor, behandling, och även avlägsnandet av den sjuka delen är väsentligt, om den leder till njursvikt, potentiellt dödlig i vissa fall.

Polycystisk njursjukdom kan också vara en av de faktorer som orsakar bildningen av cystor i vilken en eller båda njurarna. För att undvika detta njursjukdom bör du dricka mycket vätska, följa en bra diet plan och gå för en rutinkontroll en vårdgivare. Var försiktig!