Nedsatt stent även kallad urinledarstenten är ett ihåligt rör som är speciellt tillverkad i flexibelt plastmaterial. Om det är något som hindrar det fria flödet av urin, huvudsakligen orsakas av ansamling av njursten, är njur stentar används. Det används för att lindra hindret och placerad på ett sådant sätt att det är mellan urinblåsan och njurarna. Båda ändarna av dessa stentar är laminerade och är speciellt gjorda för att stanna i urinsystemet under en tid. En ände rullas upp i urinblåsan, medan andra slutar spolar i njuren. Denna struktur används för att förhindra stenten från att röra sig och hålla i ett fast läge. Det finns flera rörelser som kroppen passerar genom varje dag och stenten är avsedd att tåla. Används olika typer av proteser, kan vissa vara längre och kortare än andra, men det grundläggande syftet är detsamma.

Renal Stent Procedur

Om din läkare anser att stenten ska placeras, kommer att behöva gå igenom en viss procedur. Narkos används så att du inte kommer att känna smärta under proceduren. Efter narkos, en cystoskop, är en viss typ av teleskop som används för att få en smak av urinblåsan och urinröret. När läkaren får en klar uppfattning om stenten kan placeras, försiktigt in stenten i urinledaren. Det spolar i båda ändarna av protesen, så att den kan lindas runt njuren och blåsan.Borttagning njursmärtor stent

Vanligtvis njur stent placeras i ungefär sex veckor varefter den avlägsnas. Ytterligare en annan stent kan införas igen, men beroende på om den underliggande orsaken införd förblir eller inte. Om på grund av njursten som stenten sätts in, och stenen är inte avlägsnas inom dessa sex veckor, så du kan behöva gå tillbaka genom detta förfarande. Men om anledningen till att stenten är placerad, tas det bort inom en viss tidsperiod. Vid demontering, som är placerade i lokal eller allmän anestesi, där sannolikheten för smärta när du tar ut mindre. Men det finns tillfällen när människor har klagat på viss smärta, men som kan tolereras och det bästa är att den tidsödande procedur krävs. Först när stenten är placerad att det kan finnas vissa komplikationer som diskuteras i följande punkter.

Njurkomplikationer av stent

Många gånger, personer som får en stent renal klagade över njurinfektion och njursjukdom som beror på närvaron av en stent. Om en stent placeras och ingen urinvägsinfektion, kan öka kroppstemperaturen, smärta i blåsan eller njurar eller brännande känsla under urinering. I dessa fall är antibiotika ges för att behandla infektionen. Vanligtvis gör stenten inte hindra normala aktiviteter, men ibland kan uppleva ett visst obehag i regionen av njurarna. Dessutom kan blod passera tillsammans med urinen, speciellt om fysiska aktiviteter är tröttande. Du kan också känna sig trött mer än vanligt med stenten på plats. Frekvent urinering är ett annat problem som de flesta personer som får stentar ansikten, måste du vara försiktig med det.

Det är viktigt att dricka mycket vatten (minst 2 liter om dagen), om du får en stent. Vatten hjälper till att minska riskerna, förutom att hjälpa vid behandling av njurinfektioner. Om det finns en hel del smärta, kan du ta smärtstillande, men först efter samråd med en professionell.

Om du behöver få en stent njure, tala med din läkare om alla de komplikationer som nämnts ovan, liksom de aktiviteter du kan och inte kan göra. Om du har svåra symtom, omedelbart söka läkarvård.