"Njure Stone" Termen syftar på hårda avlagringar som utvecklas i någon av njurarna. Detta hårda massan består oftast av kalcium eller urinsyra kristaller. Det härdade materialet bildas i njurarna är ett resultat av kemisk obalans i urinen. När urin innehåller mycket urinsyra, börjar kristallint frågan att bilda efter passagen av urin och så småningom leder till njursten. Nu finns det nya sätt att bli av med denna hård massa speciellt när inte svarar på konservativ behandling? Med " utvecklingen inom vetenskap och teknik, nya sofistikerade verktyg som används för att rengöra dessa stenar. Dessa kirurgiska ingrepp kan orsaka mild till måttlig smärta, men är mycket effektivt för att göra sig av med stora njursten.

Kirurgiska procedurer

Det observeras att kalcium och urinsyra stenar svarar mycket bra på kirurgiska ingrepp. Även metoderna för avlägsnande av njursten är kirurgiskt, är inget snitt gått njursten från utsidan av kroppen. Förklaras nedan:Ureteroscopy
Denna form av kirurgi utförs när njursten bildas i urinledarna. Den humana urinvägarna har två urinledare, som inte är något mer än rören som förbinder njurarna till urinblåsan. Urinen som produceras av njurarna transporteras genom urinledarna till utsöndring. Detta förfarande innebär användning av ureteroskop, vilket är en lång tunn ihålig teleskop som upptäcker närvaron av njursten i urinröret. I detta förfarande är det ureteroskop trycks genom urinröret, tills den når bortom blåsan och urinledaren. Att hitta positionen för njursten i urinledaren, dock är en annan enhet som kallas sten eller klämma switch in genom ureteroskop. Terminalen gör jobbet för att ta bort stenen, medan Power Stone är användbar när njursten är stor. Den stora stenen i mindre bitar, som sedan utvinns genom raster åtstramning.

Litotripsi
Detta förfarande innebär att bombardera vågorna på hög energi i njuren där de bildar stenen. Syftet är att fragmentera stenen till mindre partiklar. Dessa mindre stenar är så små att inte längre förbli fångade i urinledaren och så småningom flyttar ut ur kroppen. Dessa chockvågor producerade el kan resa lätt genom vattnet. Därefter, är patienten i en tank med vatten, så att den nedre delen av kroppen är helt nedsänkt i vatten krävs. I en session, du upplever flera attacker chockvågor, vilket är tillräckligt för att bryta upp njursten i små partiklar.

Laserkirurgi

Detta förfarande liknar ureteroscopy men det finns en liten förändring i förverkligandet av denna metod. När stenen switch terminal eller inte lämna stenarna i urinröret, passerar lasern genom ureteroskop att bryta stenarna. Lasern bombat flera gånger på linsen, vilket hjälper till att bryta stenarna i fragment.

Naturläkemedel

Vatten
Uttorkning är ofta boven bakom bildandet av njursten. Så drick 8-9 glas vatten är mycket viktigt för personer som diagnostiserats med njursten. Ibland är vattenintag tillräcklig för att lösa problemet.

Diet
Förutom att dricka mycket vatten, omfattar livsmedel rika på kostfiber. Att ha en kost rik på fiber är en naturlig åtgärd att ta bort njursten. Oxalat livsmedel, såsom choklad, spenat och nötter bör undvikas. Alkoholhaltiga och koffeinhaltiga drycker som kaffe och te kan orsaka uttorkning, så det är bäst att undvika dessa drycker. Fokus på att äta mer frukt och grönsaker i stället för fjäderfäprodukter. Håll dig borta från kött skulle säkert bidra till att lindra symptomen av njursten.

Naturläkemedel
Dricka örtte har visat sig mycket effektiv för njursten svimma. Han hänvisade också till njursten te, dessa drycker är användbara vid behandling av njursten och har använts i århundraden för att ta bort dessa avlagringar av urinsyra. Te av njursten, i huvudsak, njurarna innehåller rensning örter som hortensia rot, wild yam, bananblad och kramp bark. 2-3 koppar te om dagen av njursten är användbart för att bli av njursten.

Observera att kirurgiskt avlägsnande av stenarna kommer i bild först när naturresurserna inte lindra patientens problem. Kirurgiska metoder har sina egna biverkningar och så de bör kontakta läkare om fördelar och nackdelar med valet av kirurgiska ingrepp för att ta bort njursten.