Under ögat rynkor är en av de vanligaste egenskaperna hos människan. Om du tittar noga, även barn har rynkor under ögonen. Åldrande är inte den enda anledningen att skylla för deras utveckling, eftersom det finns många andra faktorer som också är ansvariga. Rynkor är en indikation på huden förlorar sin elasticitet och oförmåga att behålla sin ursprungliga form. Detta blir värre när ålder och tid, nivån av kollagen i huden minskar och det gör kvaliteten på huden smidig. Kollagen håller huden rynkor utvecklas när en person är ung.

Vad orsakar rynkor?

Förutom normalt åldrande, här är några faktorer som kan orsaka rynkor i förtid:

  • Förlänga exponering för solljus
  • Förlängning röken
  • Ansiktsuttryck upprepas över tid
  • Näringsbrist


Hur kan man hantera rynkor och fina linjer under ögonen

# För mycket solexponering orsakar rynkor under ögonen. När solljuset är en naturlig egenskap som människor skelning, försöker undvika solen. Vad många inte inser är att skelning är också ansvarig för att orsaka rynkor under ögonen och runt ögonen också. Så ett par solglasögon kan skydda dina ögon från solen och UV.

# Huden är dåligt hydrerad fortfarande sårbara för att utveckla rynkor och mörka ringar under ögonen. Dricka mycket vatten är en enkel behandling för det. Efter att vakna upp och efter att tvätta ansiktet på morgonen, drick 2-3 glas vatten på fastande mage inte bara hjälper till att vitalisera huden, utan också hjälper i avföring. Inledningsvis kan du känner dig obekväm i dricksvatten på fastande mage, men så småningom vänjer sig. Du kan också lägga till lite citronsaft till vattnet för att göra det smakar bättre.

# Om du inte gillar att svälja en hel del vatten, då är säkert som att "äta"! Har frukter som vattenmeloner, gurkor och andra som har ett rikt innehåll av vatten. Också hålla kroppen väl hydrerad och toxin gratis. Gurkor kan också användas externt för behandling av rynkor. Skär skivor av färsk frukt och sätta på ögonlocken och ligga ner i ca 20-30 minuter. Njuta av känslan av färsk frukt och avkopplande, att observera minskningen av rynkor.

# Förläng arbeta med datorer är också en av orsakerna till för tidig utveckling av rynkor. Om ditt jobb innebär att arbeta med datorer sedan försöka vila ögonen så ofta som möjligt. Ta en paus då och blunda och slappna av efter en minut. Du kan också kasta ögonen på längst objekt som du ser, men var noga med att inte anstränga ögonen. Denna metod hjälper ögonmusklerna att slappna av och minskar risken för att utveckla rynkor.

# Konsumtionen av alkohol, koffein och tobak är direkt relaterade till utvecklingen av rynkor och mörka ringar under ögonen. Så onödigt att säga, sluta röka och dricka för att bibehålla en måttlig nivå, skulle det säkert hjälpa.

Den medicinska behandlingen

# aktuella retinoider såsom tretinoin (Renova, Retin-A) och tazarotene (Avage, Tazorac) är kända för att vara effektivt för att minska rynkor och fina linjer därmed förbättra hudens utseende. Det är dock rekommenderat att användningen av dessa läkemedel bör kombineras med en tillämpning av solskyddsmedel, och med hjälp av en fungerande blodkoagulation för skydd mot solljus.

# Vissa människor också välja over-the-counter rynkkrämer. Men med tanke på deras låga koncentration av aktiva ingredienser som bidrar till att minska rynkor, ger minimala fördelar jämfört med receptbelagda läkemedel.

# Kirurgi kan också vara ett alternativ för människor som inte kan dra nytta av konservativ behandling. Kirurgiska Alternativen är många, och varje fungerar olika, vilket har sina fördelar och eventuella biverkningar också. Diskutera Därför med en expert på dessa saker kan hjälpa dig att få den bästa behandlingen för hennes typ/hud.

För människor som klagar om sina rynkor varje gång som du ser i spegeln, är det bästa botemedlet mot rynkor minskat sin utbildning och förbättra utseendet och hälsan hos din hud. För dem som är i 20-årsåldern, kan du starta efter alla förebyggande åtgärder, som beskrivs och fördröja uppkomsten av rynkor. Efter en hälsosam kost och avstå från alla typer av förädlade livsmedel eller snabbt konstaterades också att spela en nyckelroll i att förebygga och minska rynkor under ögonen. Ät hälsosamt, hålla sig frisk och ser ung och vacker!