Gallsten är mycket små partiklar som ser ut som småsten, och denna form i gallblåsan. När en viss mängd vätska kommer att ackumuleras i gallblåsan, som stelnar gånger i liten sten liknande substanser. Detta kan vara mycket förvirrande och fruktansvärd upplevelse, distribution av dessa system är mycket smärtsamma gallsten. Orsakerna är kända i medicinska kretsar och de människor som lider av detta tillstånd behandlas på rätt sätt.

Gallblåsan ligger i det övre högra övre delen av buken, samt en liten väska som ser ut som en päronformad. Vätskan som hårdnar till gallsten kallas galla, och denna vätska hjälper kroppen i matsmältningen av fetter. Levern, som är precis ovanför gallblåsan, galla som produceras och lagras i gallblåsan. Orsaker stam lagring av gallstenar av en överdriven mängd av galla i gallblåsan. När kroppen är nödvändiga för nedbrytningen galla, som överförs in i tunntarmen via en kanal som kallas den gemensamma gallgången.

Gallsten
Efter bildandet av galla är underförstått, kan man observera att en obalans i dessa komponenter är de vanligaste orsakerna. Först finns det tre saker som galla görs - gallsalter, kolesterol och andra avfallsprodukter såsom bilirubin. Bilirubin är ett pigment som bildas när gamla röda blodkroppar i kroppen bryta ner. Obalansen av dessa tre komponenter sker galla kemiska reaktioner resultera ofta i bildandet av små sten som ämnen som kallas gallsten. Baserat på dessa obalanser, två typer av gallstenar finns i människokroppen.

 • Pigment gallsten - skjutande bilirubin i gallan orsakar pigment gallsten.
 • Dessa kolesterolgallstenar - gallstenar bildas när det finns för mycket kolesterol i gallan.


Förekomsten av gallsten är uppenbarligen en mycket osund företeelse, och detta gör det nödvändigt för oss att veta orsakerna. Stenarna leda till blockering och brott på många ställen i kroppen, och detta är tydligast när en person har att urinera eller avföring, vilket är oerhört smärtsamt. Detta villkor kan inte ignoreras och måste behandlas så snart som möjligt.

Vad orsakar gallsten?
Så vad exakt är de främsta orsakerna? Närvaron av några få gallstenar kan orsaka mer för att bilda gallsten i gallblåsan. Förutom detta finns det några andra skäl.

 • Som nämnts tidigare, det obalanser gallan är de vanligaste orsakerna. Kolesterol gallsten är oftast ses typer av gallsten.
 • Pigment gallsten kan orsakas av en infektion i gallvägarna störningar, lever och blod som har ärvt (t.ex. sicklecellanemi).
 • Detta är ett tillstånd som är ärftligt, så att människor som har en historia av gallsten i deras familjer är också mycket benägna att utveckla detta tillstånd.
 • Könet på den person spelar en viktig roll, eftersom kvinnor är mycket mer benägna att ha gallsten än män. Anledningen till detta är förekomsten av hormonet östrogen i kroppen av kvinnan, särskilt under graviditet eller under administrering av p-piller. Östrogen ökar nivåerna av kolesterol i kroppen, och detta är en av de vanligaste orsakerna.
 • Om en person är att äta en kost som är rik på kolesterol och lågt i fiber nivåer, kan leda till kolesterol gallsten.
 • När man blir äldre, utsöndringen av kolesterol i gallan stiger. Som ett resultat, är åldrandet en annan orsak.
 • Övervikt och fetma är också en känd orsak till gallsten. Återigen, överviktiga kvinnor är mer känsliga för detta.
 • Människor som tar läkemedel för att sänka kolesterol i kroppen, det finns en hög risk för gallsten, såsom överskott av kolesterol lagras i gallblåsan.
 • Personer som lider av diabetes är också benägna att gallsten entreprenörer.
 • Även etnicitet och ursprung hos en person ibland tillskrivs som orsaker till gallsten.

Utifrån dessa skäl kan vi se vem är de människor som är mest sannolikt har gallsten, eftersom dessa orsaker är vetenskapligt bevisat.

Orsaker och symptom är väl dokumenterad och bör vara noga med att inte ignorera dessa signaler. Om den inte behandlas, mängden gallsten fortsätter bara att öka. Så avhjälpande och korrigerande måste tas så snart som möjligt. Blockera gallgångarna och innerslangar kan orsaka en mängd olika symptom och smärta i många delar av kroppen. I vissa extrema fall måste gallblåsan avlägsnas kirurgiskt. Infektion och eventuell bristning av vissa vitala organ inuti är inte heller ovanligt, och orsakerna till gallsten bör vara kända för alla och envar.