De flesta av oss har upplevt en fruktansvärd huvudvärk minst en gång i våra liv. Det kan definieras som en erfaren obehag i huvudet och/eller de omgivande kroppsstrukturer, såsom nacke, axlar, hårbotten och käken. En huvudvärk kan utlösas på grund av flera orsaker, några allvarliga, andra. Inga allvarliga och några okända Här är en lista över alla de ledande orsaken, följt av en behandling för samma prov.

Stress
huvudvärk kan upplevas om en person lider av stress eller ångest. En person som är under stress kan känna musklerna i axlar, käke, hals och hårbotten har blivit mycket nära. Om en person inte sova bra eller rök/konsumera alkohol överdrivet eller uteblivna måltider, kan huvudvärken bli värre.

Mat
Vi har sett att en del människor kan uppleva huvudvärk om de äter livsmedel såsom ost, choklad och innehåller natriumglutamat (MSG). Människor som är beroende att dricka mycket te/kaffe kan uppleva huvudvärk, om du inte får din dagliga dos av koffein.Överansträngning
Om en person håller huvudet i en position under en längre tid, till exempel när du arbetar på en dator eller titta på tv, vilket kan orsaka huvudvärk. Övningen felaktigt, sova på fel plats, åtstramning är några andra orsaker.

Sinuit
kan sinus huvudvärk särskiljas från andra typer av huvudvärk, som vanligtvis upplevs i ansiktet och på framsidan av huvudet och tenderar att förvärras när en person lutar sig framåt. Detta inträffar när det finns inflammation i näsgångarna som finns på baksidan av ögon, näsa och kinder. Faktum är bihåleinflammation en av de främsta orsakerna till huvudvärk bakom ögonen. Tillsammans med dessa andra symptom på bihåleinflammation, såsom rinnande näsa, halsont och ibland feber kan också vara närvarande.

Hälsa
Några av de vanligaste orsakerna hos barn och vuxna, har hygienkrav som feber, halsfluss, förkylningar, influensa och hösnuva. Många kvinnor lider av svår huvudvärk under de perioder som orsakas av premenstruellt syndrom. Folk äldre än femtio kan drabbas av ett tillstånd som kallas tids arterit, vars symtom är huvudvärk och synproblem.

Ögonproblem
En person som har svårt med synen, såsom närsynthet eller långsynthet, kan stammen musklerna i ögat för att fokusera mer, vilket resulterar i en huvudvärk. Vissa ögonproblem såsom glaukom kan också orsaka huvudvärk.

Dressing
Vissa läkemedel kan utlösa återkommande huvudvärk, som är kända som "rebound huvudvärk" i människor. Några av de läkemedel som orsakar huvudvärk, såsom smärtstillande medel och ger diabetespatienter. Man har sett att kvinnor som tar p-piller upplever rebound huvudvärk också.

Migrän, spänningshuvudvärk och klusterhuvudvärk
är Skälen till alla dessa typer av huvudvärk inte tydligt definierade. Sökningar säger att migrän är faktiskt en neurologisk sjukdom som orsakas av en genetisk avvikelse. Ofta finns det vissa "triggers" som serotonin nivåer, hormonnivåer, solljus, etc., orsakar huvudvärk. Med avseende på klusterhuvudvärk är berörda, säger sökningar orsakas på grund av bröstet, nivåerna av serotonin och av några fenomen i nervsystemet. Slutligen är spänningshuvudvärk när musklerna runt skallen kontrakt, minska flödet av blod till huvudet.

Utöver de ovan nämnda, några av orsakerna är sällsynta hjärntumörer, stroke, hjärn infektioner som hjärnhinneinflammation och hjärnaneurysm, dvs, blödning i hjärnan.

Behandling och vård

Head smärta orsaker och botemedel är sammankopplade i den meningen att behandlingen beror på orsaken bakom huvudet. Ingen huvudvärk hotfulla som de som orsakas av mat, överdriven träning och stress kan botas om en person har en viss livsstil och kostförändringar. Att äta en hälsosam kost och ge upp de livsmedel som utlöser huvudvärk, motion varje dag, bättre kroppshållning av en, ta regelbundna pauser när du arbetar på en dator och följa några avslappningstekniker såsom djupandning, massage, yoga, meditation och huvudet bidrar till att eliminera huvudvärk.

De spänningshuvudvärk och migrän kan lösas genom att följa dessa förändringar i livsstil och kost, tillsammans med andra läkemedel. Vuxna kan ta läkemedel såsom ibuprofen, acetylsalicylsyra eller paracetamol för att bli av spänningshuvudvärk. För lindring av migrän, det finns vissa mediciner som finns tillgängliga genom recept, såsom ergotamin, Isomethepten rizatriptan, zolmitriptan, etc. sinus huvudvärk behandling innebär att man tar ånga, analgetika och avsvällande medel såsom steroid nässprayer och antihistaminer. Huvudvärk som orsakas av andra hygienkrav som feber, etc. förbränning, halsfluss, och vissa sällsynta sjukdomar som cancer och stroke kan behandlas endast om dessa sjukdomar behandlas före.

Som ni ser, det finns ett antal orsaker, vissa allvarliga och potentiellt livshotande, medan andra löses av sig själva. I vilket fall, en person upplever migrän normalt inte bör ta lätt på. Du bör få diagnostiseras och behandlas av en läkare omedelbart, särskilt om huvudvärken börjar störa dina dagliga aktiviteter är mycket explosiva och åtföljs av symtom som en förändring av synen, förlust av balans, förvirring, sluddrigt tal, förlust minne, kräkningar och feber.