Ingefära är en välkänd krydda som har använts i matlagningen i hela världen. Det finns många fördelar med ingefära framför allt bidrar till att behandla symptomen av illamående. Ingefära te har också en hel del positiva effekter, särskilt hosta och förkylning.

Detta är ett bra recept för kanderad ingefära. Även detta recept tar lång tid att förbereda, desserter är utmärkt!

På så sätt kan du ha nytta av ingefära till hands för när du vill titta en godis i munnen.Ingredienser

2 glas ingefära skivor (skivor bör vara ca 1/8 tum tjock och 1 tum)
Vatten
8 ½ koppar vatten
8 teskedar salt
2 tsk citronsaft

Beredningsmetod

Placera skivad ingefära i en kastrull. Häll tillräckligt med vatten på dem, så att alla delar är nedsänkta. Koka detta medelvärme i ca 5-6 minuter. Dränera sedan allt vatten.

Upprepa denna process 3-4 gånger. Detta säkerställer att ingefära förlorar klåda.

Sedan borra ingefära bitar med en gaffel, en efter en, och avlägsna överskott av fukt med en pappershandduk. Denna process kommer att bidra till att absorbera de bitar av ingefära sirap.

Ta en kastrull med 2 dl vatten, 1 ½ dl socker, 2 tsk salt och 2 tsk citronsaft. Blanda väl och låt koka på medelvärme. Sjud i 2 minuter efter kokning. Lägg sedan blandningen åt sidan och låt svalna.

Placera skivad ingefära i en glasburk (som har lufttätt lock) och häll sirap blandningen över skivorna. Täck burken ordentligt. De skivor av ingefära och sirapsblandningen förbli i glasburken över natten på en sval plats.

Nästa dag, ta bort bara sirapen i en kastrull och tillsätt 2 koppar socker och 2 tsk salt. Koka upp på medelvärme och koka på låg värme i 2 minuter. Kyl blandningen och häll sedan över bitar av ingefära i glas vas. Täck burken ordentligt och låt stå över natten på en sval plats.

Nästa dag igen, ta bort bara sirapen i en kastrull och tillsätt ½ dl socker och 2 tsk salt. Koka på medelvärme och koka på låg värme i 2 minuter. Blandningen kyls och hälls på bitar av ingefära i kärlet. Efter anslutning av burken ordentligt, detta står svalt över natten.

Nästa dag, äntligen, ta bort sirapen i en kastrull och tillsätt ½ dl socker och 2 tsk salt och låt koka upp på medelvärme och låt sjuda i 2 minuter. Blandningen kyls och hälls på bitar av ingefära i kärlet. Täck burken ordentligt. Men den här gången, låt burken på en sval plats för 2 nätter.

Två dagar senare, tar föreningen för skivor och ingefära sirap och spänning. Radera sirapen.

På en plåt klädd med folie, placera skivor av ingefära bredvid varandra. Njut av solen, eller lägga den i ugnen för att värma nivå. Gör detta tills ingefära bitarna börjar torka ut och ta en titt glansigt eller blanka.

När bitarna är torra, blanda resten av sockret med dessa bitar torkad ingefära.

Hans ingefära godis är redo!

Du kan spara godis i en lufttät behållare i mer än 3 månader.