En anmärkningsvärd kvalitet sesam är att det är så populärt i väst som i öst. De ger en underbar smak för en stor mängd mat mutter, och är inte komplett utan hamburgare är sesamfrö bullar poäng. Beviset för användningen av dessa frön av forntida civilisationer i Harappa och datum för Indusdalen mellan 2250 och 1750 f Kr. Sesamfrön är också näringsmässiga fördelar som erhållits från olja som utvinns ur den. Kolla in följande fakta att veta i detalj om näringsvärde sesam.

Näringsinformation

De är rika på järn, magnesium, mangan och koppar. Det finns cirka 90 mg kalcium i en matsked frön inte rengöras, och 10 mg i fröna utan skal. Innehåller även vitamin E (tokoferol) och B1 (tiamin). En näringsinformation är bra publicitet att sesamolja har den högsta halten av antioxidanter, inklusive ätliga oljor sex växter. De innehåller lignaner, som i sin tur innehåller sesamin (fytoöstrogener), med antioxidanter och anticanceregenskaper. De fytosteroler som finns i sesamfrön är förknippade med de nivåer av kolesterol i blodet minskade. Kalorier varierar dessa frön är baserade på eller unhulled skrovet.100 gram rostade sesamfrön har 26,04 gram kolhydrater (socker 26,4 g och 16,9 g kostfiber), 48 g 16.96 g fett och protein. Medan inte innehåller vitamin C, 131 mg (13%) av kalcium, 7,78 mg (62%) av järn, 346 mg (94%) magnesium, 774 mg (111%) av fosfor, 406 mg (9% ) kalium och 39 mg (2%) av natrium. Innehåller också en väsentlig mängd fytinsyra, som är en anti-näringsämnen.

Hälsofördelar

En fjärdedel av en kopp sesamfrön ger 74,0% av den dagliga erforderliga mängden koppar. Många forskare har funnit att koppar bidrar till att minska en del av smärta och inflammation upplevs på grund av reumatoid artrit. Koppar spelar en viktig roll i olika enzymatiska system anti-inflammatoriska och antioxidant. Det har också en betydande roll för att upprätthålla strukturen, styrka och elasticitet av blodkärl, ben och leder. Samma belopp (fjärdedel kopp) av sesamfrön ger 31,6% av våra dagsbehovet av magnesium, vilket stödjer vaskulär och respiratorisk hälsa. Magnesium avskräcker spasmer i luftvägarna vid astma och hjälper till att sänka blodtrycket. Den spelar också en roll för att förhindra kramp i blodkärl trigeminus utlöser migränattacker. Ta emot 35,1% av våra dagsbehovet av kalcium som en fjärdedel kopp sesamfrön. Kalcium skyddar cellerna från koloncancerframkallande kemikalier, hjälper till att upprätthålla bentäthet och kan hjälpa till att förebygga migrän i dem som lider av dem. Sesamfrön zink kan hjälpa till att förebygga benskörhet. Att ha fytosteroler, ämnen med en kemisk struktur som liknar kolesterol, och när förekommer i kosten i tillräckliga mängder tros minska kolesterol, förbättra immunförsvaret och minska risken för vissa typer har cancers.They hög i fytosteroler 400-413 mg för 100 gram.

Det är lämpligt att fräsa eller slipa sesamfrön och näringsämnen absorberas bättre. Medan fakta sesamfrön närings speglar ett antal fördelar, kan dessa frön orsaka en allergisk reaktion hos vissa personer. Sesamolja används ofta i den gamla indiska ayurvediska systemet, massage och kroppshälsa och tänder.