Ginger hänvisar till växten köttiga knölen ingefära (Zingiber officinale vetenskapligt namn). Det är en aromkulinarisk ört som används för framställning av en bred variation av specialitet och även att göra te. Även kulinariska användning, är ingefära en viktig medicinalväxt, som är effektiv för behandling av illamående, diarré, smärta och migrän. Tack vare sina attraktiva blommor, parfymer och olika användningsområden, är ingefära vanligen odlas som en del av odlingen och/eller örtagård.

De flesta trädgårdsentusiaster föredrar att odla växten av ingefära för skapandet av trädgårdsdesign, särskilt vid gränsen till ursprung. Ingefära anläggningen är hemma i tropiska och subtropiska områden, växer växten bäst i varma miljöer. Utöver dessa kriterier tillväxten är några tips för att öka utbytet av ingefära. Vi ser de tips om hur man plantera ingefära.

Tips om att odla och sköta Ginger



Ginger växter kan odlas antingen i trädgården eller i krukor och plantageägarna. De grundläggande kraven i ingefära växten för en god skörd är den bördiga jorden, god dränering, filtrerat solljus, hög luftfuktighet och varmt klimat. Ett par saker att undvika, plantering ingefära vattendränkt jord, i full sol, starka vindar, låga temperaturer och svår frost.

Sval alltid: Välja en växande sektor är en av de viktigaste stegen för att växt ingefära rötter. Site Missbruk kan orsaka otillräcklig utbildning av rotstockar av ingefära. Därför att besluta implantatstället, tänk på de grundläggande behoven hos växter av ingefära. Om jorden och/eller trädgård är inte lämplig för odling av växter av ingefära, alltid föredrar potten odling rätt storlek, för att ge kraven de bästa anläggningarna i viss utsträckning. Till exempel, om trädgården webbplats får direkt solljus, så att du kan skydda växterna under rusningstid, sätta dem inne.

Förbereda marken: Den bästa tiden att plantera ingefära är vintern och våren. Att plantera ingefära rötter, förbereda jorden efter tunga frost är över. Du kan lägga till växtmaterial med komposterad trädgårdsjord i ett förhållande 1: 1. Om den typ av trädgårdsjord är våt och tung, är det möjligt att skapa upphöjda bäddar för att minimera ansamling av vatten. Detta säkerställer korrekt dränering av vatten och förhindrar ansamling av vatten.

Valet av ingefära rhizom: Det plantmaterial för ingefära växer rhizomer. Välja friska ingefära rhizom är lika viktigt som att avgöra platsen för implantation. Alltid välja färska knoppar med rhizomer växer fylligt och friskt. Du kan välja dina ögon väl utvecklad av spetsen på rhizomer. Skär i bitar rhizomer, att se till att varje pärla består av friska ögon. För att lösa utvecklings skytte, kan du också njuta av rhizomer i vatten över natten.

Ingefära Plantering: Efter att ha berett marken, kunna lägga bitar av ingefära rhizom med knoppar tillväxt uppåt, till ett djup av 6-8 cm. Om du planterar i trädgårdsjord, lämna ett utrymme på ca 5,4 cm mellan två plantager. Följaktligen kan rötterna planteras i krukor av ingefära. Täck med vård äggulor tillväxt med marken.

Bevattnings ingefära: På tal att vattna växter av ingefära, som kräver regelbunden vattning varannan dag. Inte fler bevattningssystem, annars resultera i ansamling av vatten. För att behålla fukt, kan ge stor kompost runt växter ingefära. Kompost hjälper också till att kontrollera tillväxten av ogräs.

Skötselråd: Att plantera hand om ingefära, som avslutar jorden med gödsel var fjärde månad krävs. Du kan också spraya bladen med flytande gödselmedel. För en bättre utveckling av rotstockar av ingefära, minska vattna växter under torra perioder. Om bladen torkas, är det dags att samla rotstockar av ingefära.

Samlingen är perfekt ingefära rhizom på ca 8 månader efter plantering. För att samla de rhizomer, gräva marken runt plantan noggrant. Du kan göra stammen längs rhizomer.