Dysfagi hänvisar till en sväljsvårigheter eller smärta vid sväljning mat. Dysfagi symptom kan variera från mild till svår smärttillstånd. Vissa människor kanske inte kan svälja mat och har ett problem även när konsumtionen av livsmedel vätskor eller juice. Eventuella skador på nerver och muskler i samband med att svälja eller andra avvikelser i processen att svälja kan orsaka dysfagi. Dysfagi kan uppstå i alla åldrar med underliggande medicinska tillstånd, medfödda problem och oavsiktliga skador på strukturen.

Baserat på platsen för problemet, svälja sjukdom är av två huvudtyper - svalg och esofagus. Den första typen hänför sig till en svårighet att tömma matnings bakre delen av munnen (orofarynx) i matstrupen, medan i det andra fallet, det är ett problem inom livsmedelsindustrin partiklarna passerar genom matstrupen röret. Dysfagi kan leda till komplikationer som trakeal sugning och muntliga sekret. En individ som har dysfagi kanske inte kan konsumera en balanserad kost som krävs för att utföra den viktiga aktiviteten i kroppen. Som sådan, han/hon kan lida av viktminskning och ett försvagat immunförsvar. Maten ibland intas kan krascha in i luftstrupen, vilket kan leda till bakteriella infektioner.

Allt om dysfagi kostGrund behandling för dysfagi är en förändring i kost vegetabiliska och/eller ersättas med andra livsmedel. En behandling för dysfagi innebär indirekt vissa rekommenderas att förbättra de nerver och muskler i samband med svälj övningar. Utfördes omfattande studier för att formulera de standarddieter för patienter med dysfagi. Studierna är i huvudsak baserade på texturen av fast föda och konsistensen av flytande kost. Därför är de vetenskapliga egenskaperna hos livsmedel analyseras för att utveckla livsmedel mindre problematiskt för personer med sväljsvårigheter.

Dysfagi Diet Generellt viskositeten och texturen av mat analyseras. Flytande dieter med en likformig viskositet som patienten kan svälja utan aspiration av matavfall. Viskositeten bestämmer också peristaltiken mat när den rör sig i tarmkanalen. Beroende på viskositeten och texturen av livsmedel, är denna diet i huvudsak delas in i fyra typer, vilka är följande

  • Nivå I - Diet på denna nivå består av livsmedel med livsmedel såsom mosad konsistens. Exempel är pudding, potatismos, kokt spannmål utspätt, mosade recept pasta, såser och såser.
  • Nivå II - dysfagi kost som innehåller livsmedel hackade. Exempel fjäderfä och kött, kokta spannmål, yoghurt, soppa mosad grönsaker, Köttfärs pajer finhacka och hackade potatis.
  • Nivå III - Denna nivå omfattar livsmedel såsom fisk i låglandet och kött, ägg, vaniljsås, glass, land av potatis och pasta, grädde och bananer oordning.
  • Nivå IV - dysfagi diet i denna kategori består av finhackad livsmedel, av vilka några är fjäderfä och köttfärs, hash browns, cream cheese, grönsakssoppa, fisk utan fjäll och tortillas.

En person som har ett problem i processen för tugg eller tugg rekommenderas att äta mosad mat. Likaså de som tenderar att matrester som fastnat i luftstrupen uppmanas att konsumera bara klara flytande kost. Eftersom symtomen av dysfagi minskas, bör kosten planen omfatta livsmedel mjuka och halv nästa ordinarie konsistens. Således måste försiktighet iakttas för att upprätthålla tillräcklig storlek och svälja munnar med klunkar alternativ. För att undvika komplikationer i samband med dysfagi, är det alltid klokt att hålla en konsistens innan serverar maten i synnerhet enligt läkarens rekommendationer.