Tinkerbell är en köttig, som projektionen ligger diametralt ur ursprung mass språket. Det ligger på den bakre kanten - en lob - hängande från mitten av den mjuka gommen. Den består av bindväv och innehåller ett antal muskelfibrer körtlar mosa i små mängder. När det gäller relationer proximala är uvula en struktur som ligger nära tonsiller och struplocket. Beviset för den vitala funktioner uvula att tillåta artikulation av ljud. Tack för att vara känslig lob, som är benägna att utveckla vissa avvikelser.

Missförstånd svämma när den ansåg att strukturen och placeringen av uvula. Det är, omedvetet, har förväxlas med tonsillerna. För att klargöra saker, tonsiller och uvula är inte en och samma. Ett par tonsillerna finns på båda sidor om den muntliga svalget. Uvula därför invånarna i tonsillerna. Ofta en liknande grundläggande konstruktion är uvula betraktas en svängdörr, som fungerar som en barriär för att skydda den nasala passagen från de flytande och fasta ämnen intas. Två av de mest triviala symptom uvula berörs är svårt att svälja, och sång med ansträngning obehag inblandade. Inte undra vördade sångaren att vara försiktig med sin grange röst säker på att hålla deras pris vibrato!

Uvula Vanliga problemUvulitis
Den inflammation i uvula observeras med klaffen växer 3-5 gånger sin normala storlek. Slemhinnan som omger och vidrör svullen tunga eller svalg, vilket orsakar problem såsom kvävning eller kvävning om inte främmande material som finns i halsen. Ibland kan det också orsaka problem med andningen, äta och prata. Uttorkning, överdriven konsumtion av tobak, inhalerade irriterande, snarkning, allergiska reaktioner, bakteriell eller virusinfektion kan vara några av orsakerna till svullnad av uvula.KLYVD uvula
En uppdelning av uvula eller kluven uvula bifida orsaker. Än normalt uvula, uvula bråck minst mängd muskler i dem. KLYVD uvula kan ofta orsaka öronproblem. Den mjuka gommen pressas tillbaka att svälja maten, blockering ortera nå näshålan. Om mjuka gommen inte kan röra bakre tänderna i halsen när man sväljer, kan orsaka skillnader i näshålan. Uppdelningen av tungspenen är sällsynt hos vuxna, emellertid är vanligt hos barn.

Snore
De som har en snarkning partner vid din sida, du vet att snarkning är ett sätt att välljud. Dock är din partner inte att skylla. Din partner är inte alls konto snarkning, än mindre att skylla för hur sömnig nästa morgon. Snarkning uppstår när en person har en långsträckt uvula. Uvula, om avlånga, vibrera, vilket kan vara en av de främsta orsakerna till trötthet och problem med snarkning.

VPI
I vissa människor, uvula inte stänga ordentligt mot baksidan av halsen, vilket orsakar VPI. Under samtalet, bör det korrekta uttalet av konsonanterna som "b", "g", "t", "d" och "p" för en i bak i munnen vara sluten struktur. Detta inkluderar tungan, gommen och tonsiller. Om inte, då en nasal röst där en massa extra luft som kommer ut ur näsan leder.

Nasal uppstötningar
Medan intag av livsmedel, uvula, mjuka gommen och stänga nasofarynx, och hålla mat i näshålan. Om, om detta misslyckas, är det som kallas nasal uppstötningar. Detta ses särskilt hos personer som lider av neuromuskulära sjukdomar, Myositides och VPI.

Sömnapné
avlång uvula kan också leda till sömnapné. Om ärrvävnad bildas och luften i utrymmet minskar velopharynx. Detta kan också leda till utveckling av sömnapné, som därefter behandlas med kirurgiskt avlägsnande av tungspenen, den kirurgiska proceduren involverad kallas uvulopalatopharyngoplasty (UPPP).
Behandling ✔ Resurrecting uvula är mycket viktigt när det träffades. Uvula vattensystem och steg genom ditt tillstånd att återgå till normal våt.
✔ gurgla med ljummet vatten som värms till tjäna syftet att föryngra uvula. Placera inte vattenkokare eller överhettning. Uvula är säker på att brännas, om inte uppmärksamma vattentemperaturen.
✔ rekommenderas av en specialistläkare för glass eller tömma en flaska eller två av läsk. Denna lugna din halsont, så länge de inte är i riskzonen för att utveckla CCF (/ hosta/förkylning feber) symptom.
✔ Hostan droppar fungerar bra för att lugna halsen och förhindra sinat. Torr hals anstiftar och förvärrar tillståndet.
✔ Limit intag av livsmedel som innehåller stora mängder fett och kolhydrater, som potatis, kött eller stekt kyckling, pasta, ris, etc.
✔ bör ökas Konsumtionen av färska frukter och grönsaker. Också, undvika livsmedel som mäter högt i salt.
✔ En burk full med din favorit alkoholhaltig dryck, naturligtvis, är en övertygande proposition. Tyvärr, för att lösa ett problem av uvula, måste utöva avhållsamhet från alkohol tills du får bättre. Alkohol gör regionen torra uvula orsakar mer irritation och torrhet.
✔ Den huff och puffar kan också förvärra tillståndet. Kistan spik bar för ett tag ". Det är onödigt att skapa ett moln av rök i ditt system, fördröja återhämtningen av uvula.
Med denna information i din läsning, se till att ta itu med situationen, och följ stegen och behandlingsmetoder. Om tillståndet upptäcks i god tid, det finns inget att oroa sig för, så att problemen kan hanteras med lätthet.

Disclaimer: I artikeln här, förväntas spela i utbildningssyfte. Information, inget sätt, tänkt att ersätta diagnos och de råd som ges av den medicinska professionen.